Ar galima mirti nuo aštraus maisto? (svetur)

Ar galima mirti nuo aštraus maisto? (svetur)

33 metų gyventojas iš Didžiosios Britanijos, suvalgęs porciją aitriųjų paprikų padažo, privertė susimąstyti net mokslininkus: ar aitriosios paprikos galėjo būti mirties priežastis? Andrew Lee mirė praėjus kelioms valandoms po to, kai suvalgė didžiulę lėkštę šio padažo. Aitriosios paprikos buvo išaugintos tėvo ūkyje. Vyras susilažino su draugu, kuris iš jų ryšis suvalgyti „degančio“ padažo. Po tokios vakarienės Andrew skundėsi skrandžio skausmais, o anksti ryte vyras rastas negyvas.

Praeitais metais žurnalas „Mental Floss“ rinko informaciją apie prieskoniais pagardintus patiekalus. Tyrimų duomenimis, aštuoni vaikai mirė, uždusę nuo aitriųjų paprikų, tačiau tai nereiškia, kad jų mirties priežastis buvo šio produkto vartojimas. Mokslininkų žiniomis, kapsaicino (aštrumą suteikianti medžiaga) mirtinas kiekis yra toks, kurio žmogaus organizmas tiesiog negali priimti. Tikėtina, jog Andrew Lee mirė, nes buvo alergiškas vienai iš padažo sudedamųjų dalių arba dėl visiškai kitos priežasties, tačiau kaltos tikrai ne aitriosios paprikos.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.kedem.ru
Nuotrauka: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną