Apvalaus stalo klubo“ restoranas - išskirtinių progų vieta

Apvalaus stalo klubo“ restoranas - išskirtinių progų vieta

Lietuvoje nuo seno auginami šakniavaisiai, ankštinės kultūros ir gumbavaisiai, o tradiciniai produktai bei gaminiai - juoda ruginė rauginta duona, sūdyti lašiniai, miško grybai, pieno produktai, Baltijos jūroje sugauta menkė... Visa tai ir dar daugiau išskirtiniame meniu, kurį restoranui „Apvalaus stalo klubas“ sukūrė „Michelin“ žvaigždę pelniusio, italų šefo,  Pasquale Palamaro ir Jevgvenij Volkov, geriausio Lietuvos šefo, duetas.

Naujojo restorano valgiaraščio išskirtinumas – istorinės Lietuvos virtuvės patiekalų gaminimo tradicijos, naudojant šiuolaikines technologijas bei modernų pateikimą. Trakų pilies ir Galvės ežero panorama pro restorano langus tartum kviečia ieškoti sąsajų tarp istorijos ir šiandienos. Todėl meniu neatsitiktinis – einant kartu su pasauliu, bet nepamirštant ir kulinarinių tradicijų bei vertinant tai, ką turime tikro ir geriausio iš lietuviško daržo, ežerų ir miško.

Tarp restorano patiekalų - Lietuvos pasididžiavimas: žvėriena ir laukiniai paukščiai (putpelės, kiškiena,  elniena), kuriuos restoranas patiekia pagal šiuolaikines kulinarijos tendencijas. Patiekalų gamyboje pasitelktos šiuolaikinės technologijos (pvz. gamyba sous vide žemoje temperatūroje, siekiant išsaugoti natūralius produktų skonius, maistinę vertę ir aromatus). Maistas gardinamas restorano šeimininkų sode išaugintomis prieskoninėmis žolelėmis ir uogomis, Lietuvos ūkininkų daržovėmis ir vaisiais.

Restoranas didžiuojasi išskirtiniais patiekalais, kurie yra tikri kulinariniai atradimai (pvz. iš šaltųjų užkandžių savo skoniu išsiskiria jautienos liežuvis su pankoliais arba ungurys su žaliaisiais smidrais. Karštuosius užkandžius vainikuoja patiekalas „Jūros ežio iliuzija“ (šviežias tamsusis tunas, pilno grūdo kviečių makaronai, citrinų kremas). O pagrindiniai patiekalai atspindi gurmanišką klasiką - ėriuko nugarinė su šonkauliu, kobija (dar vadinamas juoduoju karališkuoju ešeriu) su žąsų kepenėlėmis. Desertui galite mėgautis geriausio 2016 m. šefo desertu.

Kad restorano virtuvės šefės sukurtų patiekalų skonis būtų labiau pakylėtas, didelis dėmesys skirtas vynui. Juos atrinko žinomi Lietuvos someljė, o profesionalūs restorano padavėjai puikiai žino, kaip teisingai pateikti bet kurį vyną, kada jį reikia dekantuoti.  Pamėgtą vyną atras klasikos mėgėjai bei ieškantys naujų skonių, nes turime Senojo bei Naujojo pasaulio vyndarių vyno.

„Apvalaus stalo klubo“ restoranas - išskirtinių progų vieta, kur visuomet galėsite pasimėgauti gurmaniškais virtuvės patiekalais bei nepakartojamu vaizdu į Trakų pilį.

Pobūviai:

Švenčiančiųjų patogumui bei pobūvio išskirtinumui „Apvalaus stalo klubas“ siūlo atskirą pobūvių meniu, kuris sukurtas dviejų puikių šefų - latvio Jurio Dukalskio ir Jevgenijaus Volkovo. Unikalus pobūvių meniu - tai kvietimas grįžti prie paprastų dalykų: tai, kas auga lietuviškame darže,  gyvena Lietuvos miškuose,  ežeruose ar pas mūsų ūkininkus. Toks meniu apjungiantis sena ir nauja, sudėtinga ir paprasta, lokalu ir globalu, todėl jis pavadintas „Čia ir dabar  kartu su pasauliu“. Jis patiks, ir lietuvaičiams, ir užsienio svečiams.

Šventinis meniu – tai galimybė prisiminti lietuviams gerai pažįstamus senolių maisto apdirbimo būdus – rauginimą, marinavimą, sūdymą. O tam, kad  jaustumėtės šiandieninio modernaus pasaulio dalimi, intrigos ir atradimo džiaugsmo patiekalams suteiks modernių kulinarijos technologijų pagalba išgautos lietuviškų produktų interpretacijos bei netikėti deriniai.

Restoranas Jūsų šventei gali pasiūlyti dekoro paslaugas, mini meniu, stalų numeracijas, vardų kortelių spaudą, parekomenduoti atlikėjus, vedėjus, magus, DJ, ivairiais instrumentais grojančius atlikėjus.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną