„Apple PUB“ pristato naujas alaus rūšis - III dalis (Vilnius)

„Apple PUB“ pristato naujas alaus rūšis - III dalis (Vilnius)

Patogiai įsitaisę „Obuolio respublikos“ krėsluose, tęsiame alaus degustaciją.

„Apple pub“ pristato naujas alaus rūšis – II dalis>>

Kalbiname UAB „Kvadro Vilnius” pardavimų vadovę Daną Prieskienienę. Gerai žinomos alų importuojančios įmonės atstovė teigia, kad kokybiškam alui, ypač kvietiniam, paklausa tik auga.

Kvietinis alus – puikiai subalansuotas kvietinio ir miežinio salyklo šedevras

Visi puikiai žinome kvietinio alaus skonį, tačiau kas slepiasi bokale ir kaip šis produktas gaminamas? Kvietinis alus verdamas iš salyklo mišinio, kurio žymi dalis, ne mažiau 40 procentų, yra kviečių salyklo. Likusią dalį sudaro miežiai. Kvietinio alaus spalva – šviesaus šiaudo, nepermatoma. Degustuojant kvietinį alų gali būti juntami bananai, gvazdikėliai, kalendros – įvairūs prieskoniai suteikia šiam gėrimui šarmo. Iš pradžių pauosčius juntamos kalendros, tačiau įkvėpus giliau galima pajusti kriaušių, obuolių, uogų aromatus. Tuo tarpu burnoje išliekantis sūrumo poskonis atsveria pirmą rūgštaus agresyvumo įspūdį.

Degustacijai – septynios užsienietiško alaus rūšys

UAB „Kvadro Vilnius” tiesiogiai importuoja žymių aludarių produkciją iš senojo žemyno: Vokietijos, Airijos, Belgijos, Čekijos. Visas importuojamas alaus rūšis sunku išvardinti. „Apple pub“ alaus mėgėjai taip pat galės ragauti ne vienos ir ne dviejų, o net septynių skirtingų alaus rūšių. Čia rasite ypač paklausaus pilstomo belgiško balto alaus „Hoegaarden“, kuris užkariavo ne vieno alaus mėgėjo simpatiją. Specifinį šio alaus skonį brandinimo metu suformuoja specialūs ingredientai – kviečiai, kalendra bei curacao apelsinų žievelės. Tokia mistiška ir drumstai geltona gėrimo išvaizda atsiranda, kadangi alus nėra filtruojamas, o antrinė fermentacija vyksta statinėse. „Obuolio respublikoje“ galima ragauti ir „Leffe (Norbertinų) alaus. Tai dar vienas nuostabus Blonde tipo, pagal Belgų vienuolių licenziją gaminamas alus.

Mėgstantiems paragauti kažką naujo, siūlomas airiškas raudonas alus „O'hara's“. Jis vaisinis ir aromatingas, nuo kitų išsiskiria gomuryje išliekančiu kavos poskoniu. Subalansuoto tradicinio apynių aromato ir saldaus karamelės skonio, šis alus puikiai dera prie keptų patiekalų.

Pereikime prie čekiško alaus. Velkopopovicky „Kozel“ tamsus alus yra pagamintas iš specialaus tamsaus salyklo, ir dėl to jo putos yra tamsios, skirtingai nei kito alaus. Jis turi karamelės skonį, apynių aromatą ir tamsiai rudą spalvą. „Apple pub“ taip pat rasite čekiško „Staropramen“ bei vokiško „Tucher“ kvietinio alaus.

Dar viena naujiena – nealkoholinis kvietinis „Tucher“ alus. Kaip tikina Dana Prieskieniėnė, susidomėjimas nealkoholiniu kvietiniu alumi, kuris Lietuvoje retas, paskutiniu metu labai padidėjo.

Alų renkasi vartotojas – reklama tik informuoja

UAB „Kvardo Vilnius“ atstovė pastebėjo, kad pasikeitė žmonių vartojimo įpročiai, o galutinį pasirinkimą lemia ne reklamos kiekis, o pats produktas: „Per televiziją ar radiją pasakyti, kad tas ar kitas alus geras – nepakanka. Vartotojai tapo išrankesni, jie pradeda vertinti kokybę ir nori paskanauti naujų produktų. Vartotojas pats susidaro nuomonę, tad jam geriausia suteikti galimybių paragauti ir pačiam spręsti.“

D. Prieskienienė įžvelgė ir alaus rinkos tendencijų: „Alaus rinka ir toliau vystosi, įmonių susidomėjimas užsienietišku alumi - skatinamas vartotojų paklausa - didėja. Kavinės ir barai vis dažniau pilsto užsienietišką alų. Galbūt dėl jo kokybės, išskirtinumo, skoninių savybių.“

UAB „Kvardo Vilnius“ importuojamo alaus galima pamatyti ir nusipirkti Ozo pramogų ir laisvalaikio centre, parduotuvėje „Prisma“ bei Kaune – penkiose „Šilo“ parduotuvėse. Ponia Dana tikisi, kad ateityje įvairių „Kvadro Vilnius“ importuojamo alaus rūšių galima bus rasti ir kitų parduotuvių lentynose.

Daugiau apie „Apple pub“>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: UAB „Kvadro Vilnius“
Meniu.lt ir „Kvadro Vilnius“ informacija




Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną