Aplink pasaulį. Bjauriausių „patiekalų“ rinkinukas (1)

Aplink pasaulį. Bjauriausių „patiekalų“ rinkinukas (1)

Pasaulio kulinarija gana dažnai gali nustebinti ir daug ko mačiusius bei ragavusius žmones. Štai Čilėje mėgiamos specialiai tam auginamos jūrų kiaulytės ne kiekvienam apetitą gali sužadinti. Tolimųjų Rytų svečiai (pavyzdžiui Japonijoje ar Vietname) gali ne mažiau nustebti pavaišinti šuniena ar degtine, kurioje mirksta varna. Valgomi skėriai ar specialiai Madagaskaro saloje auginami tarakonai taip pat jau ne pasaulio stebuklas, bet yra tokių, švelniai tariant, nemalonių „patiekalų“, kuriais užkandžiaujama, kad net neaišku, kaip tai pavadinti – „kulinariniais atradimais dar ne visko ragavusiems“ ar „skrandžio turinio virškinimo ypatumais“...

Gyvačių kraujas ir tulžis
Tai daugiau vartojama medicininiais tikslais, nei pasistiprinimui. Bet pasak ragavusių atsiliepimų, tiek šlykštu, kad garantuoja vietą bjauriausių „patiekalų“ saraše. Centrinėje Džakartoje (Indonezijos sostinė ) gyvenantis ir save vadinantis Kobra vyriškis specializuojasi būtent šioje srityje.
Kaip tai ruošiama? Pagal tradicijas jis nupjauna galvą gyvatei ir kraują nuleidžia į stipraus alkoholio stiklinę. Tuomet jis įdeda tulžį ir kaip jis teigia, šis gėrimas gurkšnojamas turint odos problemų, skrandžio sutrikimų ir žinoma, tai puikus vaistas vyrams pagerinant seksualinį gyvenimą. Na, o kad dar ir pademonstruoti tikrą vyriškumą, tai kraujas geriamas kaip sakoma „tiesiai iš gyvatės“. Giliai nesileidžiant į šio proceso ypatumus keliaujame toliau...

Anties embrionas
Anties embrionas skamba visai kaip biologinis terminas, bet kai kam tas visai skanus užkandis. Šie embrionai – žinovai teigia, kad jie yra aštuonių dienų - Azijos, o ypatingai Filipinuose, Kambodžoje, Vietname laikomi delikatesais ir net mintyse vietinių greičiausiai jie nesupykina. Anties embrionas šiose šalyje laikomas ne tik delikatesu, bet ir afrodiziaku, o pardavinėjamas paprastai naktimis.
Kaip tai valgoma? Pirmiausia išsirenkate kokios rūšies embriono pageidaujate, tuomet jums paduoda dar karštą „patiekalą“ kartu su druska ir svogūniniu acto padažu. Vaizdžiai pasakojant, pramušamas dar karšto kiaušinio viršus ir prieš „sotų“ užkandį išgeriamas kiaušinyje esantis sultinys. Tuomet jau plunksnuotas embrionas apibarstomas druska, mirkomas į actą ir vienu kąsniu sudorojamas. Užgeriama alumi.

Reziumė
Sunku pasakyti, ar žmonėms tai tikrai teikia malonumą, ar jie tikrai tiki tam tikromis galiomis. Nors vietinių veiduose jokio šleikštulio nei su žiburiu nepamatysi, tačiau bežiūrinčiam tai tikrai atrodo bjauriai. Kažkada jau rašiau apie valgomus tarakonus, tarantulus, karvės akis, tuos pačius ančių embrionus siūlomus Pietų Korėjos restoranuose, bet man įdomu pasidarė ne tas, kad žmonės valgo visa tai, o koks tikrasis poveikis sveikatai. Ar tas pats embrionas tikrai toks veiksmingas afrodiziakas ar čia tik mitai. Ieškosime specialisto...

Pagal „Travel TV“ Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukos: listverse.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną