Apelsininis spanguolių ir morkų pyragas

Apelsininis spanguolių ir morkų pyragas

Šis subalansuotas APELSININIS SPANGUOLIŲ IR MORKŲ PYRAGAS puikiai tiks ir pusryčiams ir desertui. Toks drėgnas, minkštutis, pilnas džiovintų saldžių arba rūgščių šviežių spanguolių – net sunku patikėti, kad šį pyragą valgyti sveika.

INGREDIENTAI

1 valg. š. ispaninių šalavijų (chia) sėklų
130ml jūsų pasirinkto augalinio pieno
60ml kokoso aliejaus
2 arbt. š. tarkuotų apelsinų žievelių
2 vidutinio dydžio morkų (maždaug 150g)
125ml klevų arba agavos sirupo
180g viso grūdo speltų miltų
50g avižinių dribsnių
1 valg. š. malto cinamono, imbierų, gvazdikėlių
2 arbt. š. kepimo miltelių
½ arbt. š. geriamosios sodos
¼ arbt. š. druskos
80g spanguolių

GAMINIMAS

1. Dubenėlyje sumaišykite chia sėklas ir pieną ir palikite mirkti bent 15 minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
3. Į duonos kepimo formą įdėkite kepimo popieriaus arba ištepkite formą trupučiu kokoso aliejaus.
4. Nedideliame keptuvėje ant vidutinės ugnies išlydykite kokoso aliejų ir įmaišykite apelsinų žieveles. Nukelkite nuo viryklės.
5. Į vidutinio dydžio dubenį sudėkite morkas, supilkite klevų arba agavos sirupą, pieno ir mirkytas chia sėklas bei kokoso aliejaus ir apelsinų žievelių mišinį.
6. Dideliame dubenyje sumaišykite speltų miltus, avižų dribsnius, cinamoną, imbierus, gvazdikėlius, kepimo miltelius, geriamąją sodą ir druską.
7. Supilkite į šį sausą mišinį šlapią morkų masę ir atsargiai išmaišykite. Įdėkite spanguoles.
8. Perdekite tešlą į paruoštą kepimo formą. Kepkite 45 minutes arba tol. Kol į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas ištrauktas liks sausas. Palikite kepaliuką 10 minučių pravėsti formoje, o paskui perkelkite ir palikite visiškai atvėsti.   

Skanaus!

Kas Tas Avokadas

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną