Antroji „Michelin“ žvaigždė – restoranui „L'Olivo“

Antroji „Michelin“ žvaigždė – restoranui „L'Olivo“

Įsikūręs šalia prabangaus kurorto „Capri Palace Hotel & Spa“ (Kaprio saloje, Anakaprio miestelyje), restoranas „L’Olivo“ buvo apdovanotas antrąja „Michelin“ žvaigžde. Nuo šiol čia dvigubai daugiau lankytojų.

Akmeninės grindys, didingos arkos, kolonos, antikiniai veidrodžiai, akmeniniai židiniai – viskas atspindi XVIII amžiuje dominavusią pastatų architektūrą. Restorano stilius neiššaukiantis, kad ryškios detalės ir spalvos nenukreiptų svečių dėmesio nuo esmės – patiekalų degustavimo. Prabangūs italų firmos „Loro Piano“ baldai ypač patogūs ir skirti svečiams pailsėti, atsipalaiduoti.

Užsispyręs virtuvės šefas

Oliveris Glowig – jaunas, talentingas virėjas, gimęs Vokietijoje. Miuncheno restoranų virtuvės buvo jo nelengvos karjeros kelio pradžia. Tačiau Oliveris buvo itin užsispyręs ir tikėjo, jog savo laimės kalviu gali būti tik jis pats. 2001 metais jis pasiekė tikslą – restorane „L’Olivo“ subūrė 22 profesionalių virėjų komandą, o po keturių metų restoranui suteikta pirmoji „Michelin“ žvaigždė. Pačios slapčiausios Oliverio svajonės tapo realybe: jis ne tik pasiekė pasaulinės šlovės aukštumas, bet ir tapo vienintelio restorano, esančio „Capri Palace“, virtuvės šefu. Tačiau tai nebuvo galutinis taškas. Oliverio ištikimybė vietinėms originalioms kulinarinėms tradicijoms ir sunkus darbas restoranui pelnė antrąją žvaigždę.

Šeimos vakarienei – prašmatnūs patiekalai

Idėjų nestokojantis virėjas su ištikima profesionalų komanda Jums pasiūlys karališkąsias krevetes, apkeptas pomidoruose, apšlakstytas citrinų sultimis, patiektas su karšta česnakine duona. Atkeliavusiems su draugų kompanija, restorano rekomenduojamas grilyje keptas viščiukas grietinėlės-sūrio padaže su aštriu bulvių-grybų garnyru. Neabejingų picoms laukia dešimtys skirtingų itališkų picų, pagardintų pačiais netikėčiausiais produktais, bei, žinoma, makaronai. „L’Olive“ gaminamos salotos, sumuštiniai bei lengvi užkandžiai – viskas, ko geidžia net pačio išrankiausio gurmano širdis. Nepamirškite paragauti firminio pono Glowigo deserto – desertinės picos, apteptos pirmarūšiu belgišku šokoladu ir paskaninta šviežiomis braškėmis.

Restoranas gali didžiuotis ne tik nepakartojamais patiekalais, bet ir neįkainojama vynų korta. Vyno rūsys tiesiog keri savo gausumu: čia siūloma daugiau kaip 1000 pačių prestižiškiausių pasaulio vyno ženklų. Beje, restoranas ne be reikalo saugo vyno rūsį. Būtent jame kadaise rinkosi vietiniai gyventojai su šeimomis maloniai pabendrauti.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.nilsen.ru; www.capripalace.com
Nuotraukos: www.capripalace.com (trečioje - Oliver Glowig su komanda)
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną