Alus tikriems vyrams

Alus tikriems vyrams

Vilniečiams gerai žinomo muzikos klubo „Obuolys“ pavadinimas parastai siejamas su jo įkūrėjo, muzikanto ir verslininko Alvydo Lukoševičiaus „Obuolio“ ( 1956-2008) vardu. Puikia virtuve garsėjantis klubas šį rudenį pristatė lankytojams esminius valgiaraščio pakeitimus.

Kiek neįprastoje vietoje, šalia Rapolo bažnyčios esančią įstaiga lankytojai vadina įvairiai – ir restoranu, ir klubu, ir pabu. Pasak jos benrasavininko Algimanto Bubnelio, šiemet užsimota pabrėžti būtent „aludinę“ klubo veiklos pusę, o taip pat labiau atspindėti specifinių lankytojų grupių interesus. Visų pirma, buvo atliktas einamasis patalpų remontas, negailint sodresnių spalvų ir įdomesnių akcentų. Padaugėjo roko žvaigždžių portretų, o pats baras buvo gerokai prailgintas, laukiant alaus ištroškusių vyrų antplūdžio. Beje, prieš kurį laiką restorano erdvė netikėtai pasidalino į „vyriškąją“ ir „moteriškąją“ dalis, kadangi rūsyje įsikūrė baras „Kojotės“, savo įvaizdžiu besiorientuojantis į kultinį filmą „Coyote Ugly“. Šios dvi dalys tiesiogiai susiekia, ir niekas netrukdo „Obuolio“ lankytojams prisiragavus alaus nusileisti laiptais žemyn, kad paganyti akis į įspūdingas baro šokėjas... Kartas nuo karto „kojotės“ gali atsilyginti tuo pačiu – „Obuolio“ klube taip pat numatoma rengti gyvo garso koncertus.

Nei pilstomu „Švyturiu“, nei „Kalnapiliu“ šiandien jau nieko nebenustebinsi, tad daugelis alaus barų stengiasi prisivilioti klientus, plėsdami smulkesnių Lietuvos alaus gamintojų bei importuotų produktų asortimentą. „Obuolys“ tapo vienu iš lyderių šioje srityje: šį rudenį lankytojams siūlomos jau 28 alaus rūšys, iš kurių 22 yra pilstomos. Pagarbią vietą bare užima nepasterizuota vietos gamintojų produkcija, pavyzdžiui, Butautų dvaro alus arba sparčiai populiarėjantis „Chodovar“, gaminamas Biržuose pagal čekų licenziją. A. Bubnelio teigimu, patiems gaminti alų kol kas neapsimoka, tačiau firminis šviesus „Obuolio“ alus valgiaraštyje jau yra – jį verda Pasvalio aludariai. Pagausėjus alaus pasiūlai, smarkiai išsiplėtė užkandžių asortimentas, tačiau meniu pagrindu liko karštieji patiekalai, visų pirma, neprilygstami steikai ir kiti kepsniai. Sekdamas savo įkūrėjo priesakais, „Obuolys“ ir ateityje stengsis išlaikyti aukštą kulinarijos lygį.

Daugiau apie restoraną>>

Jonas Malinauskas
Nuotrauka: Mykolo Ambrazo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną