Alus nė kiek nenusileidžia brangiems ir išlaikytiems vynams

Alus nė kiek nenusileidžia brangiems ir išlaikytiems vynams

Vilniuje, priešais „Domus Galeriją“ vos prieš kelis mėnesius duris atvėrusi „Gero alaus parduotuvė“ – erdvi vieta ir apsipirkti, ir organizuotis šiuolaikiškus teminius vakarėlius-degustacijas draugams.

Šios degustacijos vyksta neformaliai ir stilingai: išragausite daugybę prekinių ženklų, nesunkiai išmoksite atskirti ALES nuo LAGERS, “pakramsnosite” skirtingų rūšių salyklų, užuosite kavos, šokolado, džiovintų slyvų, obuolių, anyžių, citrusinių vaisių, bananų, gėlių alaus aromatus, išgirsite daugybę įdomių faktų iš jo gamybos istorijos bei pajusite, su kokiomis užkandėlėmis labiausiai dera vienokio, ar kitokio stiliaus alus...

Na, o jau užkandėlių skanumas ir originalumas: marinuotos vištienos širdelės, skrudinti burokėliai, vištienos kepenėlių paštetas su greipfrutais ir apelsinais, medaus duonelės bei gausybė gardžių sūrių. Neįmanoma atsispirti. Šioms „gėrimų-užkandžių“ degustacijoms vadovauja „Gero alaus parduotuvės“ bendrasavininkė Ieva Čepononė, žavi šiuolaikiška jauna mergina, kurios lietuviškai londonietiška kompetencija, alaus rūšių, skonių ir aromatų srityje, priverčia maloniai nustebti net labiausiai patyrusius alaus gurmanus.

Alaus kultūros puoselėtojai šioje ypatingoje parduotuvėje pateikia įdomių knygų anglų kalba, pavyzdžiui, „He Said Beer, She Said Wine“, suvenyrų alaus mėgėjams ir pakankamai platų įvairių alaus rūšių asortimentą, kuris palaipsniui plečiamas bei deramai rūšiuojamas. Beje, rūkytos žuvies gerbėjų laukia šviežias „Šturmų Švyturys“ žuvelių asortimentas. Taip pat unikalu yra tai, kad prie užkandėlių, pirkėjo patogumui, yra sužymėta prie kokio alaus jos labiausiai tinka ir labiausia pabrėžia gardumą, – sutikite, tai labai įdomu.

Tenka pripažinti, jog alus tikrai daugialypis, – nė kiek nenusileidžia vynui!

Parengė: Irena Urbonavičienė
Nuotraukos: „Gero alaus parduotuvė“

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną