ALLAVERDY!
O ar įmanomas tikras gruziniškas pasisėdėjimas be dosnių ir įvairių  vaišių? Patirti šios šalies gyventojų vaišingumą galima gruzinų virtuvės retorane.  Na, kad ir  „Tiflisi“,  jau keletą metų veikiančiame sostinės „Pramogų banke“. Anot šeimininkų, restorano misija – ne tik kulinarinė, bet ir šviečiamoji, suteikianti galimybę susipažinti su tradiciniu Gruzijos paveldu ir tuo pačiu sulaužyti nuo seno tvyrančius stereotipus. Nuo seno manoma, kad Gruzija – tai šašlykų šalis, tačiau čia gaminama daugybė kitų originalių patiekalų - viščiuką Tabaka, erienos Chačiapuri, Chinkali irkiti. Vykdant minėtą šviečiamąją funkciją, „Tiflisi“ klientams siūlomas mėsos patiekalų asorti „vienoje lėkštėje“, kuris taikantis prie Lietuvos publikos, dažniausiai pateikiamas su bulvių garnyru. Ypatingą skonį suteikiančios žolelės yra atvežamos iš Gruzijos, o jų mišinių receptūra yra laikoma paslaptyje.

Galbūt dėl to daugelis lankytojų kol kas vengia gamintis gruziniškus patiekalus savo namuose, labiau pasitikėdami profesionalų kvalifikacija. Kita vertus, gandai apie restorano reputaciją sklinda iš lūpų į lūpas, tad vis daugiau žmonių renkasi ramiam pokalbiui prie vyno taurės kuklųjį „Tiflisi“ kiemelį.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną