Alkoholis nemalšina liūdesio

Alkoholis nemalšina liūdesio
Gyvenime pasitaiko ir pakilimų, ir nuopuolių. Pastaruosius žmonės dažnai bando užglaistyti alkoholiu, nes galvoja, kad gėrimas padeda užmiršti skaudžius ar nemalonius įvykius.

Japonų mokslininkai neseniai atliko tyrimus, kurių rezultatai atskleidė įdomius faktus. Farmacijos profesoriaus Norio Matsuki suburta komanda nustatė, kad alkoholyje esantis etanolis anaiptol nepadeda pamiršti nemalonių dalykų: jis dar labiau užtvirtina juos atmintyje.

Kiekvienas esame susidūrę su tokia situacija. Mirus šeimos nariui, išdavus artimam draugui, išsiskyrus su mylimu žmogumi norisi viską pamiršti, todėl dažniausiai griebiamasi alkoholio, tačiau atsikėlus ryte paaiškėja, kad liūdesys pasidarė dar gilesnis.

Japonų mokslininkai, norėdami išsiaiškinti šį fenomeną, atliko tyrimą su laboratorinėmis žiurkėmis. Siekiant sukelti nemalonius potyrius, kelias dienas žiurkės buvo kratomos lengvu elektrošoku, o po to vėl talpinamos į narvą. Vėliau jį atidarant žiurkės pakraupdavo. Vienoms buvo suleista alkoholio, o kitoms placebo. Paaiškėjo, kad tos žiurkės, kurioms buvo sušvikšta alkoholio, su baime reagavo į narvo atidarymą dviem savaitėm ilgiau, negu tos, kurios gavo placebo dozę.

Mokslininkų grupė apibendrino tyrimo rezultatus, kurie buvo išspausdinti amerikietiškame žurnale „Neuropsychopharmacology“. Jų teigimu, nepaisant to, kad vartodamas alkoholį žmogus jaučiasi geriau, išgėrus blogi prisiminimai išlieka ilgiau.

Mokslininkai patarė nemalonių įvykių prisiminimus malšinti pozityviais potyriais, o ne griebtis alkoholio.

Parengė Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl
Nuotrauka: liquorsnob.com
Meniu.lt informacija 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną