Alainas Passardas: „Tie, kurie dirba virtuvėje, yra aktoriai“

Alainas Passardas: „Tie, kurie dirba virtuvėje, yra aktoriai“

Jei esate patiekalų, pagamintų iš natūralių sudedamųjų dalių, mėgėjas ir atsidūrėte Paryžiuje, būtinai apsilankykite restorane „Arpege“, įvertintame trimis „Michelin“ žvaigždutėmis. Virtuvės šefas Alainas Passardas jums pasiūlys vieną geriausių sezono meniu.

Alainas Passardas nuo vaikystės mėgo gaminti, o jo kulinariniai sugebėjimai pradėjo skleistis nuo penkiolikos. Nuo mažų dienų jaunasis Alainas padėjo savo močiutei Luizai Passard virtuvėje. Iš jos virtuvės meistras ir paveldėjo neišsenkančią aistrą gaminti tik iš natūralių, šviežių produktų.

Šiandien virtuvės šefas restoraną lygina su teatru. „Juk tie, kurie dirba virtuvėje, yra aktoriai. Vienintelė jų užduotis – įtikti net pačiam išrankiausiam svečiui. Ar ne tą patį daro teatro artistai?“, – pasakoja Alainas. Ponas Passardas ne kartą sakė, kad maisto degustacija, kaip ir maisto gaminimas, yra didis menas.

Būtent todėl restorano „Arpege“ interjeras – santūrus, neatitraukiantis svečių dėmesio nuo svarbiausio dalyko – maisto. Restorano virtuvė – nedidukė, joje vienu metu dirba 18 žmonių. Tai vieninga komanda, vadovaujama genialaus kapitono Alaino Passardo. Virtuoziškai diriguodamas kulinarinei simfonijai, virtuvės šefas naudoja tik sezoninę produkciją. Kas bebūtų patiekta į stalą – šparagai iš Provanso, triufeliai, bretonų omarai ar kepta antis – visi patiekalai yra aukščiausios rūšies, pagaminti pagal visus „trijų žvaigždučių“ restoranui keliamus reikalavimus.

Meniu pagrindas – išmoningai pateikti paprasti produktai. Verta paragauti „Radizotto“ (dviejų rūšių mėsa su sviestu ir Orleano garstyčiomis), įvairiaspalvio „Arlekino“ (duonos rutuliukas su Nantaketo morkomis, želė su porais) arba sūrių asorti.

Vakarienės kaina – 380 JAV dolerių dviems. Tačiau tai tik simbolinis mokestis už tai, kad galėtumėte prisiliesti prie tikrojo maisto virtuozo šedevro. Alaino močiutė Luiza, kurios portretas kaba ant restorano sienos, savo anūku, be jokios abejonės, didžiuotųsi.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.alain-passard.com ; www.nilsen.ru
Nuotraukos: www.alain-passard.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną