Akvilė Kavaliauskaitė: „Braškės – patiekalas, kuris asocijuojasi su laime“

Akvilė Kavaliauskaitė: „Braškės – patiekalas, kuris asocijuojasi su laime“

Laisvai samdoma kūrybininkė, žurnalistė, režisierė ir scenarijų autorė, Akvilė Kavaliauskaitė pasakoja, kad dabar vis dažniau ji gaminanti namuose. Kelionės jai atveria galimybės atrasti naujus, dar neragautus skonius, o grįžusi, stengiasi gaminti tai, ką naujo ir skanaus atrado kelionėse. Tad toliau, Akvilė dalijasi su mumis savo nuotykiais, ragautais „siaubingiausiais“ patiekalais bei atskleidžia, kur galime paragauti skaniausių burgerių.

„McDonald’s“ – tik kraštutiniu atveju

Paklausta apie sveiką mitybą ir dietas, Akvilė tik numoja ranka ir sakosi dietų niekada nesilaikiusi. Rodos, sveikai maitintis, jai išeina tiesiog savaime ir be didelių pastangų.

„Kai kurio maisto aš tiesiog nemėgstu. Galime pavadinti juos „guilty pleasure“ maistu, tai greitasis maistas: traškučiai, kepta duona, sūdyti riešutai ir t.t. Panašius dalykus aš valgau tik kraštutiniu atveju. Kartais atsitinka taip, kad su komanda keliaujame ir neturime laiko pavalgyti, tad užsukame į „McDonald’s“ greitojo maisto užkandinę. Tačiau tik tuomet, kai neturime kitos išeities, – pasakoja Akvilė.

„Dažniausiai dietas sudėlioja gyvenimas“, – patirtimi dalijasi pašnekovė ir sako, kad vasarą, kada būna labai karšta, norisi tik daržovių ir vaisių.

„Žinoma, norėčiau būti lieknesnė, kaip ir dauguma pasaulio moterų, bet tikriausiai ne tiek stipriai, kad laikyčiausi specialių dietų“, – juokauja Akvilė.

Braškės ir bazilikas

Daržovės ir uogos – maistas, kuris padovanoja Akvilei nuostabius prisiminimus ir bent jau trumpam sugražina puikias atostogų akimirkas.

Geriau pagalvojusi, Akvilė taria: „patiekalas, kuris man asocijuojasi su laime – braškės su pienu. Tai pats gardžiausias dalykas. Jeigu patiekaluose, kuriuos valgau yra baziliko, reiškia yra ir dalis Italijos“, – dalijasi įspūdžiais pašnekovė.

Pusryčiams: spageti su ispanišku padažu

Kadangi Akvilė dirba namuose, pats mėgstamiausias jos paros metas yra rytai. Tik rytais, ji mėgaujasi gardžia namuose virta kava, ryto skaitiniais, išlieja savo kūrybinį įkvėpimą bei valgo pusryčius, tiesa, kiek netradicinius.

„Pusryčiai man yra labai svarbiau, tiesa, gal net labiau nei pietūs. Pusryčiams netingiu išsispausti šviežių sulčių ir pasigaminti karštą patiekalą. Pusryčiams visuomet valgau skirtingus patiekalus. Šiandien, pavyzdžiui, viriau spagečius su fetos sūriu ir neseniai parsivežtu įdomiu makaronų padažu, taip pat gaminau gvakamolę.

Skaniausi ir neskaniausi patiekalai

„Svarbiausia, ne koks patiekalas, o kiek kokybiškų produktų yra jame“ – pradeda pokalbį apie jos mėgstamiausius patiekalus Akvilė.

Vis tik pašnekovė išduoda, kad dievinanti Viduržemio jūros virtuvę ir žinanti, kad niekada nenusivils Itališku, prancūzišku ir ispanišku maistu.

Kinų virtuvė – jau visai kita kalba. „Dažnai kalbama, kad mes Lietuvoje neturime tikros kinų virtuvės – nuvažiuotum į Kiniją pamatytum“, – sako jai kiti, „tačiau nuvažiavus į Kiniją požiūris nepasikeitė: daug cukraus ir tešlos, – pasakoja Akvilė ir priduria, kad ši virtuvė vis dėlto liko pačia nemėgstamiausia.

Akvilė Kinijoje leidosi į tikra nuotykį ir išbandė kone viską: šilkaverpio lervas, skorpionus, karvelį ant pagaliuko, varlių kojeles.

„O pats neskaniausias maistas pasaulyje – ryžių trapučiai. Atrodo, jog valgai televizorių pakavimo putą“, – juokiasi Akvilė.

Sostinės geriausios vietos: Top3-ukas

Akvilė stebisi pati savimi ir pasakoja, jog kad ir kaip ji mėgtų maistą, restoraną renkasi pagal aplinką ir apsvarsto, ar ten praleistas laikas bus toks, kokio ji tikisi.

„Jeigu vieta bus sausakimša, nežinau, kokį stebuklą turėtų man prižadėti, kad aš ten laukčiau. Man svarbu tyla ir ramybė. Iš restorano norisi gauti kokybiško laiko“, – sako Akvilė.

Paprašyta rekomenduoti keletą vietelių, kuriose pati lankosi, Akvilė iš karto perspėja, kad apie vietas, kurios yra visiems gerai žinomos jau netuščiažodžiaus, o verčiau pasidžiaugs kitomis vietelėmis, kurias tikrai verta aplankyti.

Skaniausių biurgeriu vieta - „Drama Burger“.

Jeigu norisi tikrai skanių picų, verta aplankyti restoraną „Piano Piano“, esantį vienoje pagrindinių Sostinės gatvių.

„Dabar visiems atrodys, kad aš labai nesveikai valgau, tačiau tai tik sutapimas“, – juokauja pašnekovė ir priduria, kad verta aplankyti neseniai atsidariusį puikų alaus restoraną „Local pub“, kuriame galėsite paragauti nerealių šonkauliukų ir atrasti, kiek kitokį skonį.

„Visada puiki vieta - „Briusly“, – rekomendacijas ir pokalbį užbaigia Akvilė.

Vaiva Didžiulytė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Komentarai

  • Marija Šauliūnaitė
    0
    Briusly mane nuvylė paskutinį kartą , o Local pub rezervacijos reikia :(

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną