Airijoje duona ges ne taip greitai

Airijoje duona ges ne taip greitai

Kaip žinia, ne visada nusipirkę duonos parduotuvėje ją visą suvalgome. Laikui bėgant ji pradeda gesti, pasidengia pelėsiu arba sudžiūva. Duonai užsigulėjus per ilgai lentynose, atsitinka tas pats. Pavyzdžiui Airijoje savo pirkėjo neranda net penktadalis duonos – ją tenka išmesti. Dabar į pagalbą ateina šviesūs mokslininkų protai...

Vokiečių mokslininkė profesorė Elke Arendt su kolegomis iš Universitetinio koledžo Cork mieste jau 10 metų bandė atrasti būdą prailginti kepinių tinkamumą vartoti. Pagaliau jiems tai pavyko. Tai galima padaryti dėka natūralaus konservanto – pieno bakterijų skiepą. Šis konservantas neleidžia susidaryti pelėsiui, o taip pat dėka jo atsiranda traški plutelė bei padidinamas kepinių maistingumas, pagerėja skonis. Dar viena naudinga šio natūralaus konservanto savybė – jis padidina kepinių tūrį.

Žadama, kad jau prieš Naujuosius metus airiai galės džiaugtis ilgesnį laiką, net iki dviejų savaičių, šviežia išliekančia duona. Tuo tarpu dabar mokslininkai tęsia tyrimus, siekdami prailginti pieno produktų, salyklinio alaus bei pašaro gyvūnams tinkamumą vartoti.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; irishexaminer.com
Nuotrauka: timesonline.co.uk
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną