„Afizus“ iš metro - draugiškos kainos ir gardus maistas (Vilnius)

„Afizus“ iš metro - draugiškos kainos ir gardus maistas (Vilnius)

Kavinėje daržovės ir vaisiai – tiesiai iš turgaus
Kavinės šeimininkė Elena Potsene pasakoja, kad nuo seno svajojo apie nuosavą maitinimo įstaigą, tad iki 60 svečių talpinančioje kavinėje „Afizus“ svečiai ras draugiškas kainas ir pagal rinktinius europietiškos bei lietuviškos virtuvės receptus gaminamus valgius.

Kiekvieną rytą Elena važiuoja į turgų, perka šviežias daržoves ir vaisius. Beje, patiekalams ruošti naudojama nešaldyta mėsa, todėl patiekalai tikrai gardūs. Šeimininkai kavinėje dirba patys, todėl dėl maisto kokybės abejoti neverta. 

Skanu, kaip namie
Naminis maistas... kas gali būti geriau? Ne vieno lankytojo simpatijas užkariavo čia pat rauginti agurkai, marinuoti kopūstai, kurių neretai užsisakoma ir išsinešimui. Dažnai užsisakomos keptos daržovės su garnyru bei daržovių ragu su bulvėmis ar ryžiais, kurias pamėgo ir vegetarai. Tarp populiarių patiekalų ir krevečių bei menkių kepenėlių salotos. Jei esate labiau išalkę, paragaukite naminių koldūnų ar dideliais gabalais keptos kiaulienos sprandinės su svogūnais. Garnyrą galite pasirinkiti patys. Valgiaraštyje rasite nemažai kitų patiekalų – visi jie, žinoma, gaminami su meile.

„Firminis mūsų patiekalas – moliniame ąsotyje troškinta mėsa su svogūnais, grybais ir bulvėmis. Kadangi ją reikia ilgai troškinti, patiekalo teks lukterti apie 40 minučių, tačiau tikrai verta,“ - komentavo p. Elena.

Beje, „Afizus“ galite skanauti rytietiškai ruoštos kavos ir plikomos arbatos. Kaip teigia kavinės šeimininkė, gerą kavą ir arbatą gali pagaminti tik tikras šių gėrimų mėgėjas. Kavinėje taip pat rasite lietuviško bei vokiško alaus. Vynui neabejingi ras 12 raudonųjų, 9 baltųjų, 2 putojančių pavadinimų vynus. Pastarieji beveik visi pilstomi, taurės kaina svyruoja nuo 3,60 iki 5,70 Lt.

Dienos pietūs – specialūs pasiūlymai iki 17 val.
Kiekvieną dieną „Afizus“ kviečia pietauti: nuo 11 iki 17 valandos. Kasdien galite rinktis iš 3-5 sriubų, 8-12 karštųjų patiekalų. Ypač svečių pamėgti balandėliai, tarkuotų bulvių blynai su mėsa, lietiniai su mėsos ar varškės įdaru. Pasirinkimas tikrai didelis.

Šeimininkai taip pat kviečia švęsti gimtadienius, jubiliejus, vestuves ir kitas išskirtines gyvenimo akimirkas linksmai ir sočiai!


Daugiau apie kavinę>>

Elena Germanovič
Nuotraukos: iš „Afizus“ archyvo
Meniu.lt informacija

2011 07 30

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną