9-ąjį grilio sezoną vainikavo Lietuvos čempionatas

9-ąjį grilio sezoną vainikavo Lietuvos čempionatas

WBQA prezidentas Patrickas O‘Sulivanas džiaugėsi, galėjęs apsilankyti Lietuvoje: „Išties džiugu, jog galėjau dalyvauti šiame čempionate. Pas jus grilio tradicijos dar tik formuojasi, tačiau komandoms netrūksta entuziazmo, kūrybiškumo ir naujų idėjų. Neįtikėtina, kad turite tiek daug patiekalų ant ugnies gaminimo entuziastų!”

Penktadienį čempionatas prasidėjo kapitonų rungtimi: jie gamino savo firminį patiekalą. Taisyklės neribojo nei pasirenkamų produktų, nei kepimo būdo. Tad kapitonai galėjo išlaisvinti savo fantaziją: jie patiekė ne tik įvairiausių mėsos ir jūros gėrybių patiekalų, bet ir lietuviško bulvių kugelio. Geriausiu pripažintas Tadas Kalinauskas iš Vilniaus, kartu su savo komanda „Meat Lovers“ ant ugnies paruošęs sepijas.

4

Šeštadienį 13 komandų varžėsi penkiose rungtyse: ant ugnies gamino žuvį su salierais, vištieną su pomidorais, šonkauliukus su duona, jautieną su baklažanais ir desertą. „Kadagio uogos“, bendroje įskaitoje surinkusios 542 taškus, tapo atviro Lietuvos BBQ čempionato nugalėtojomis. Jos geriausiai pagamino ir vištieną.

„Ne pirmi metai dalyvaujame įvairiuose konkursuose, – sakė „Kadagio uogų“ kapitonė Veronika Grigoravičienė. – Birželį vykusiame Europos čempionate užėmėme šeštąją vietą bei tapome jautienos rungties nugalėtojais. Taigi ir čia tikėjomės neblogai pasirodyti, nors žinojome, kad lengva nebus, juk ir kitos komandos puikiai pasiruošusios“.

Antrieji liko estai – „No name BBQ Team“ komanda (524 taškai). Jie tapo ir žuvies rungties nugalėtojais. Trečioji vieta atiteko „BBQ legionui“ – komandai iš Kauno (512). Jiems taip pat geriausiai sekėsi jautienos rungtyje. Šonkauliukus skaniausiai paruošė „Ox Ham – BUGA‘S BBQ Team“ (Vilnius), o komandos „Vanilla Sky“ (Klaipėda) desertui nebuvo lygių. Žiūrovai savo simpatijas atidavė komandai iš Vilniaus „BBQ Express“. Komisija pripažino, kad labiausiai nominacijos „Geriausiai panaudotas grilius“ verta komanda „The Portobello pabas“ (Vilnius). Nugalėtojams įteikti piniginiai prizai ir rėmėjų dovanos.

Kaip pasakojo LBKA grilio meistras, vyriausiasis čempionato teisėjas Donatas Beinoras, varžytuvės organizuotos pagal tarptautines taisykles, o komandas vertino 40 teisėjų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Lenkijos ir Olandijos.

„Pirmąkart Lietuvos BBQ čempionatų istorijoje buvo surinkta tarptautinė komisija, – sakė D. Beinoras. – Teisėjavo mums gerai žinomi TV laidų vedėja ir kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson, italas virtuvės šefas, jau 6 metus gyvenantis Lietuvoje Džianas Luka Demarkas (Gian Luca Demarco), TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis, Latvijos virėjų klubo prezidentas Janis Šilinikas (Jānis Šiliniks) ir kiti. Be to, pagal čempionato taisykles kiekviena komanda pasiūlė ir savo teisėją“.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną