Этот веб-сайт использует файлы cookie. Продолжая использовать веб-сайт, вы соглашаетесь с нашей Политикой использования файлов cookie. Более подробная информация о файлах cookie.

Принять
+ Предложить ресторан
События

Degustacinė Gaja vakarienė

Октябрь 01, Чт., 19:00
Spalio 1 d. 19:00 naująjame „Gastronomika“ restorane vyks degustacinė GAJA vyno vakarienė.

Kaina: 300 Eur/asmeniui

Registracija egle@vynoklubas.lt

„Gaja“ vyninės istorija prasidėjo 1859 m., kai Giovanni’s Gaja įkūrė 2 ha valdančią vyninę Barbaresko kaimelyje. Kiekviena karta prisidėjo prie vyninės kilimo. 1937 m. įkūrėjo anūkas, taip pat vardu Giovanni‘s, užrašė „Gaja“ vardą etiketėje didesnėmis raidėmis nei „Barbaresco“. O nuo 1970 m. verslą pradėjęs valdyti Angelo‘as išgarsino vyninę visame pasaulyje.

Angelo‘as sulaužė daugybę Pjemonto vyndarystės tradicijų siekdamas aukštesnės kokybės: tankiai sodino vynmedžius, liepos mėnesį pašalindavo dalį dar neprinokusių kekių, mažino derlingumą, naudojo nedideles prancūziško ąžuolo statinaites ir ilgesnius kamščius. Jis ne tik pirmasis pradėjo pardavinėti atskiro vynuogyno „Barbaresco“, bet ir geriausiose žemėse pasodino prancūziškų ‘Cabernet Sauvignon‘, ‘Sauvignon Blanc‘, ‘Chardonnay‘. Aplinkinių reakciją tais laikais atspindi ‘Cabernet Sauvignon‘ pagrindu padaryto vyno pavadinimas „Darmagi“, Pjemonto dialektu reiškiantis „kaip gaila“. Tačiau mums dabar visai negaila, kad galime ragauti pasaulinės klasės vynų iš Pjemonto, kurie ne tik puikiai bręsta, bet ir brangsta laikui bėgant. „Liv-ex“ vyno biržoje „Gaja“ vynai sudaro apie 7 proc. itališko vyno apyvartos. Taigi yra ir likvidi investicija. Vakarienės metu išbandysime kaip šis „likvidumas“ atrodo taurėje.

Vakaro vynas:
GAJA Gaia & Rey Chardonnay 2014
GAJA Gaia & Rey Chardonnay 2009
GAJA Dagromis Barolo 2014
GAJA Sperss Barolo 2013
GAJA Barbaresco 2016
GAJA Barbaresco 1996


Daugiau informacijos ir registracija egle@vynoklubas.lt