Gairė: gurmaniški ieškojimai

Degustacija su Jurga ir Pauliumi Jurkevičiais
Restoranas „Esse“ ir žurnalistai Jurga ir Paulius Jurkevičiai (Roma) kovo 7 d. kviečia į degustacinę vakarienę - „Artišokai ir Viduržemio Jūros Gėrybės“. Degustacijos metu ragausite: 2016 metų derliaus alyvuogių aliejų, gurmaniškus artišokų patiekalus su jūros gėrybėmis, neįprastą desertą su šviežutėliu aliejui ir, žinoma, puikius itališkus vynus. Skaityti daugiau »
Lietuvos geriausieji: Desertų damos
Pasiruoškite skaityti saldžiai. Apie tai, kas sustabdo tą akimirką žavingą ir pasaldina kasdienybę. Desertams neabejingi visų rasių, visų lyčių, visų religijų bei visų politinių pažiūrių atstovai. Tačiau neretai desertai vis dar vertinami tik, kaip ne itin reikšminga vakarienės pabaigos dalis. Tuo tarpu rimto deserto paruošimas prilygsta sudėtingiausio patiekalo pagaminimui, o kai kuriais atvejais net viršija techninį sudėtingumą. Skaityti daugiau »
Konkursiniai patiekalai dienos pietums
Jei vertinate kokybišką maistą, gaminamą ir patiekiamą pagal naujausias gastronomines tendencijas, ko gero girdėjote puikiąją, geriausių Lietuvos šefų nacionalinę rinktinę iš pasaulinių kulinarijos čempionatų vežančią į Lietuvą visų spalvų medalius? Norėtumėte paragauti, kokius šedevrus kuria komandos šefai? „Chef2 Food House“ restorano virtuvei diriguoja net du virtuvės šefai iš nacionalinės šefų rinktinės: Darius Dobrovolskis (LRVVKA prezidentas) ir... Skaityti daugiau »
Lietuvos geriausieji - Desertų damos
Mažiau nei po mėnesio Valentino diena. Ar jau žinote, kuo nudžiuginsite savo mylimiausius? Desertas iš geriausių Lietuvos konditerių garantuos palaimingą "ach". Iki pat Valentino dienos pristatysime po vieną iš geriausių Lietuvos desertų damų. Agnė Žukovskytė (restoranas „Stebuklai“), Toma Piskarskaitė (restoranas „Dublis“) ir Edita Laukaitytė (restoranai „Momo grill“ ir „Monai“) – trys desertų damos, dirbančios su geriausiais Lietuvos šefais ir... Skaityti daugiau »
Geriausi metų vynai iki 12 Eur
Pristatome Jums vienintelį geriausių vynų sąrašą, kuriame rasite vyno ekspertų, Vynai.com komandos atrinktus ir sureitinguotus vynus, iki 12 Eur. Remiantis JAV ir Didžiosios Britanijos vyno žurnalų praktika, vynai buvo vertinami 100-bale skale. Pagrįstai galima teigti, kad gėrimai, kurių įvertinimas 86 balai ir daugiau, yra verti hedonistinio pasmalsavimo. Skaityti daugiau »
Geriausia pasaulio barmenė: „Šiuolaikiniai barmenai vis labiau primena virtuvės šefus“
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai. Tokiomis įžvalgomis apie naujausias tendencijas kokteilių pasaulyje dalinasi prestižinio barmenų čempionato „World Class“, kuris šiemet vyksta ir Lietuvoje, 2016 metų pasaulinio etapo nugalėtoja, prancūzė Jennifer Le Nechet. Skaityti daugiau »
Skaniausias dovanas pagaminkite patys
Specialiai Meniu.lt skaitytojams - skaniausių Kalėdinių dovanų receptai. Jums beliks pagalvoti apie žmogaus, kuriam dar neturite dovanos, skonį, o išradingomis, skaniomis, šventiškomis, skaniausių valgomų ir geriamų dovanų idėjomis mes pasirūpinome. Skaityti daugiau »
Geriausi Lietuvos šefai pristatė šventinio meniu idėjas
Savaitgalį, Vilniuje, geriausi Lietuvos virtuvės šefai pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus, patiekalų idėjas. Patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų... Skaityti daugiau »
Palangos gastronominio žemėlapio „vinis“
Vertinantys aukšto lygio gurmanišką virtuvę, Palangą ilgą laiką vertino, kaip keistą nesusipratimą, kur gera ilsėtis, bet jei nori tikrai skaniai pavalgyti, pasirinkti nelabai turi iš ko. Ką gi, Palanga, po truputį keičiasi į gerą, atsidaro nauji restoranai, kuriuos verta įtraukti į savo gastronominių kelionių ir atradimų žemėlapį. Skaityti daugiau »
Darius Songaila pasidalino mėgiamu elnienos ruošimo receptu – patiekalą bus galima paragauti restorane
Žvėrienos restorano „Barboros svetainė“ meniu papildytas dar vienu išskirtiniu patiekalu – jo receptu, su virtuvės šefu Aleksandru Lukaševič, pasidalino Kauno „Žalgirio“ treneris Darius Songaila. Amerikoje medžiokle susidomėjęs, karjerą baigęs, garsus Lietuvos krepšininkas su šypsena sako pats mokąs ruošti žvėrieną ir paukštieną bei žinąs tokių maisto gamybos paslapčių, kurios medžiotojų šeimose perduodamos iš kartos į kartą. Skaityti daugiau »
Naujasis rudens-žiemos sezono ir žvėrienos meniu prancūziškajame
Atšalus orams taip norisi šiltų, saltelėjusių aromatų, gilesnių skonių, brandaus vyno ir pakilios nuotaikos kiekvienai gyvenimo dienai švęsti! Pavyzdžiui: šokolado ir juodojo česnako pyragaičio su lazdyno riešutų kremu ir vyšnių šerbetu, arba elnienos nugarinės kepsnio su keptais pastarnokais, voveraitėmis, baravykais ir žieminiais kopūstais bei kepintomis pankolių sėklomis ar netgi keptos prancūziškos kraujinės dešros su bulvių piurė ir kalvadosu skanintais... Skaityti daugiau »
Gourmet vaikų meniu - idėjos restoranams ir namams
Draugiškas aplinkai meniu, draugiški gyvūnams restoranai, o kaip su „Draugiškas vaikams meniu“? Lietuvoje tokiais meniu, deja, rūpinasi vos keletas restoranų, o juk auga naujoji klientų karta. Sveiki pasirinkimai ir padidintas dėmesys alergenams vaikų meniu – pastaruosius 3 metus auganti gastronomijos tendencija visame pasaulyje. Auganti, vadinasi ir tobulėjanti. Restoranai vis dažniau įveda gurmaniškus, madingus pasirinkimus į vaikų meniu, populiarėja ir galimybė... Skaityti daugiau »
Paaiškėjo geriausi šių metų desertų ir vynų deriniai
Vakar „Kempinski“ viešbutyje 13 virėjų, konditerių ir someljė bei vyno žinovų komandų kūrė saldžius stebuklus ir kovojo dėl „Auksinės šakutės“ įvertinimo. Septintą kartą vykusio Vyno ir deserto čempionato nugalėtojais tapo restorano „Stebuklai“ ir „Vyno klubo“ jungtinė komanda „Stebuklų klubas“. Agnės Žukovskytės ir Andriaus Pagojaus desertas „Obuolių pyragas“, patiektas su vynu „Chateau Dereszla Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2007“, sulaukė... Skaityti daugiau »
Gastronominiai atradimai Klaipėdoje
Ar galima vietoj gero kainos ir kokybės santykio restorane tikėtis viso kolektyvo pastangų nudžiuginti bei nustebinti jus, patirties, noro tobulėti ir būti tarp geriausių? Ypatingomis progomis ir kitokiose nei įprasta vietose galima! Jaukus, nekasdieniškas, įmantraus interjero restoranas GAZZA Klaipėdos centre, kuriame išieškotas maistas, profesionaliai priderintas vynas, daug pastangų ir noro, kad restorano svečiai jaustųsi jaukiai. Skaityti daugiau »
Kur pyragų įdaras storesnis už tešlos sluoksnį, o šis - meno kūrinys
Mamos arba močiutės pyragas visada buvo išskirtinis tuo, kad jis mums būdavo iškeptas su meile, toks, kokį labai mėgstame ir...tik iš kokybiškiausių produktų. Ilgainiui pradedame tikėtis kažko panašaus ir svečiuose, kepyklėlėse arba - Pyragainėse. Būtent mūsų ilgesys kokybiškiems ir skaniems pyragams lėmė dar visai naujos kavinės „Pyragainė Šarlota“ atsiradimą! Skaityti daugiau »
Kas naujo aukštojoje „Haute cuisine“ virtuvėje?
Foie gras, ėrienos šonkauliukai, tuno didkepsniai užleidžia vietą naujai gastronominei tendencijai – „haute vegetarian“ arba „aukštajai daržovių virtuvei“. Vis labiau populiarėja augalinių baltymų paieškos visur – ir parduotuvių lentynose, ir restoranuose. Daržovės nebėra prėskas maistas, valgomas už bausmę ar vien vegetarų. Jos išstumia gyvulinės kilmės baltymus į lėkštės šoną, o kartais ir visai iš jos. Daržovės (šviežios morkytės, burokėlių... Skaityti daugiau »
Svajojate apie tobulą desertą? Nebijokite eksperimentuoti!
„Naujausios tendencijos, vyraujančios pasaulio restoranų desertų meniu – įdomūs, dažnai nestandartiniai, netikėti sprendimai, stebinantys klientus, pavyzdžiui, desertai su daržovėmis." - Apie desertų tendencijas ir madas pasakoja LRVVKA narė, restorano „Neringa“ virtuvės šefė Honorata Lyndo. Skaityti daugiau »
Pirmą kartą Lietuvoje. Dviejų
Restoranas „Telegrafas“ š.m. rugsėjo 18-20 dienomis taps dviejų „Michelin“ žvaigždučių restoranu „Lorenz Adlon Esszimmer“. Vyriausiasis šefas Hendrik Otto bei jo komanda į Vilnių trims neprilygstamoms vakarienėms atvyksta iš legendinio Berlyne „Hotel Adlon Kempinski“ viešbutyje įkurto restorano „Lorenz Adlon Esszimmer“. Skaityti daugiau »
PIPIRŲ SKONIAI ir poskoniai - ką privalote žinoti apie svarbiausią prieskonį virtuvėje
Kokius prieskonius naudojate dažniausiai? Koks prieskonis yra kone visuose patiekalų, o paskutiniu metu vis dažniau ir desertų receptuose? Koks prieskonis stovi ant visų restoranų stalų? Vienareikšmiškai – prieskonių karaliumi ne be priežasties pramintas, dažniausiai ir plačiausiai naudojamas prieskonis – pipirai. Kavą ir arbatą geriame kasdien, todėl renkamės atsakingai, degustuodami, gilindamiesi į savybes, užauginimo vietą ir sąlygas, vyną renkamės įvertindami... Skaityti daugiau »
Originali sriuba bus priežastis sugrįžti!
Kas yra tai, be ko neapsieina nei vieno restorano meniu? Kas tas patiekalas, kurį tikrai rasite kiekvienų dienos pietų ir a la carte meniu? Atsakymas paprastas – sriuba. Tik štai jei norime, kad dienos pietų grįžtume vėl ir vėl, o įspūdžiai apie a la carte vakarienę būtų perduodami iš lūpų į lūpas, toji sriuba turi būti nepaprasta. Skaityti daugiau »
Big Green Egg receptai: VIŠČIUKAS KIAUŠINYJE
Šiuolaikiška klasika. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudojamas alaus kokteilis Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu krūtinėlei, kuri iškepa greičiau už blauzdeles. Šis receptas puikus tuo, kad jums reikės tik pusės skardinės, todėl alų prieš tai būtinai atšaldykite! Skaityti daugiau »
Gyvenimui su prieskoniais
Ar Jums kada buvo, kad užsisakius patiekalą restorane jaustumėt, kad kažko trūksta? Ne druskos ar pipirų, bet Jūsų mėgstamiausio prieskonio, egzotiško aromato ar pikantiškos aštrumėlės? Ar kada valgydami kelionėje ar išvykoje pagalvojote – velnias, jei po ranka turėčiau laiškinių česnakų ar žiupsnelį jelapeno pipirų – maistas būtų tobulas? Sprendimas yra! Išmaniosios prieskoninės. Skaityti daugiau »
Šviežias, prinokęs gardėsių derlius ir daug naujienų -
Gardžios, šviežio derliaus, figos, figos šokolade, ką tik iškepti Itališki „Panettone“ pyragai, figų sūris ir įvairiausios užtepėlės... Geriausios dovanos - gardžios dovanos sau, draugui ar verslo partneriui! Skaityti daugiau »
Šokolado laboratorija „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio vestibiulyje
„Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje pirmą kartą Lietuvoje įkurta mobili šokolado laboratorija. Tai unikalus projektas, kai faktiškai visas šokolado gaminimo procesas iš šokolado fabriko buvo perkeltas į viešbučio vestibiulyje įkurtą specialiąją laboratoriją. Skaityti daugiau »
KITCHEN WEAR BY UGI – tai naujiena virtuvės madų padangėje!
Išskirtinio, netikėto dizaino, elegantiškos prijuostės visiems virtuvės mylėtojams. Ir ne tik. UGI gaminiai papuoštų kavinių bei restoranų ar įvairių parduotuvių personalą. Labai stengiamės, kad mūsų gaminiai būtų ypatingi nuo sumanymo iki atlikimo. Tai originalu, spalvota ir jauku. Sukurta ir pagaminta Lietuvoje iš kokybiškų audinių. Skaityti daugiau »