Gairė: sveikata / sveika mityba

Ką mėgti, o ko ne – apsprendžia genai
Kodėl vieni valgo alyvuoges, bananus, sūrį su pelėsiu ar česnaką, o kiti jų nevalgytų net ir už 100 litų? Skaityti daugiau »
Ar glutamatai – visuomenės nuodas?
Glutamatai arba tiesiog skonio stiprikliai – štai tokiais pavadinimais, pasak kai kurių medikų, dabar dangstomi nauji civilizuotoms visuomenėms skirti nuodai. Skaityti daugiau »
Per skonį ir aromatą – į optimizmą ir sveikatą
Neatskiriama ajurvedos, seniausio pasaulyje sveikos gyvensenos mokslo, atkeliavusio pas mus iš Indijos, dalis – mokymas, kaip tinkamai maitintis. Svarbią vietą mityboje užima prieskoniai. Skaityti daugiau »
Kaip maitintis, kad išvengtum vėžio
Pradžioje būtina pertvarkyti mitybos sistemą. Pirmiausia – atsisakyti vadinamųjų sunkiai lydomų riebalų. Jų yra riebioje jautienoje, avienoje, kiaulienoje, svieste. Skaityti daugiau »
Vegetariškos virtuvės subtilybės
Daugelis mūsų pažįstame arba bent jau esame girdėję apie vegetarus. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje vegetarais save laiko apie 7 % šalies gyventojų. Skaityti daugiau »
Maisto papildai neatstos nei maisto, nei vaistų
Medikai ir vaistininkai vieningai sutaria, kad įvairūs vaistų pavidalo maisto papildai negali atstoti nei sveikai paruošto maisto, nei reikiamo vaisto, todėl jais nedera piktnaudžiauti ir reikia apdairiai rinktis. Skaityti daugiau »
Jūros gėrybės dovanoja sveikatą
Jūros gėrybės – puikus vertingų baltymų šaltinis. Skaityti daugiau »