Gairė: gurmanams

Tik šį sekmadienį, Užgavėnių vėlyvieji pusryčiai Imperial'e
Prancūziški burbuliukai, šviežiai spaustos apelsinų sultys ir specialiai šia proga sukurtas blynų meniu nuostabiam, pavasariškam Užgavėnių rytui.! Pasilepinkite tiek pačiais įvairiausiais buffet tipo užkandžiais, tiek užsakomaisiais patiekalais iš a la carte meniu. Pasidarykite šventę sau ir savo šeimai! Skaityti daugiau »
Degustacija su Jurga ir Pauliumi Jurkevičiais
Restoranas „Esse“ ir žurnalistai Jurga ir Paulius Jurkevičiai (Roma) kovo 7 d. kviečia į degustacinę vakarienę - „Artišokai ir Viduržemio Jūros Gėrybės“. Degustacijos metu ragausite: 2016 metų derliaus alyvuogių aliejų, gurmaniškus artišokų patiekalus su jūros gėrybėmis, neįprastą desertą su šviežutėliu aliejui ir, žinoma, puikius itališkus vynus. Skaityti daugiau »
Kai meilė nesibaigia Vasario 14d.
Kas sugalvojo, kad Meilės dienos negalima švęsti pavyzdžiui Vasario 17-18 d.? Penktadienį, po darbų, su savo mylimiausiais žmonėmis lėkti prie jūros - pripažinkite tai, ko gero, geriausias pasirinkimas. Šiemet atsidaręs, bet jau tapęs vienu populiariausių, Palangos restoranas "4" kviečia vasario 17 d. į stilingą ir skoningą meilės šventę, o vasario 18d. į tekilų degustaciją! Skaityti daugiau »
Lietuvos geriausieji: Desertų damos
Pasiruoškite skaityti saldžiai. Apie tai, kas sustabdo tą akimirką žavingą ir pasaldina kasdienybę. Desertams neabejingi visų rasių, visų lyčių, visų religijų bei visų politinių pažiūrių atstovai. Tačiau neretai desertai vis dar vertinami tik, kaip ne itin reikšminga vakarienės pabaigos dalis. Tuo tarpu rimto deserto paruošimas prilygsta sudėtingiausio patiekalo pagaminimui, o kai kuriais atvejais net viršija techninį sudėtingumą. Skaityti daugiau »
Kai norisi
Sostinės senamiesčio širdyje įsikūrę šampano ir austrių namai "Epernay" dvelkia tikra Prancūzijos regiono "Champagne" dvasia. Nuo išskirtinio įrengimo ir subtilių interjero detalių iki kruopščiai apgalvotų Prancūzijos simbolių - pasijusite lyg įžengę į paties Epernay miestelio širdį. Skaityti daugiau »
Ieškote aukščiausios kokybės arbatos?
Ronnefeldt - aukščiausios rūšies ir pripažinto vardo arbatos Jūsų restorane arba viešbutyje! Solidžių svečių priėmimas, vėlyvieji pusryčiai, išskirtinių desertų ir angliškos arbatėlės stalas bei pobūviai, solidūs pusryčiai viešbutyje - neįsivaizduojami be aukščiausios kokybės, įsimintinų skonių ir aromatų arbatos. Skaityti daugiau »
Romantiška Šv. Valentino dienos vakarienė
Skubėkite rezervuotis vietsa Vasario 14 d., ypatingai meilės vakarienei Naručio viešbučio restorane, skambant romantiškoms gitaros melodijoms. Skaityti daugiau »
Sutikite Valentino dieną Palangoje
Viešbutis „Gabija“ laukia Jūsų sugrįžtant į Palangą pasitikti romantiškiausią metų šventę kartu. Visi dalyviai su išankstinėmis vakarienės rezervacijomis dalyvaus konkurse, kuriame turės galimybę laimėti viešbučio “Gabija” įsteigtus prizus: Nakvynė dviems asmenims viešbutyje “Gabija” su pusryčiais ir rytiniu apsilankymu SPA centre, 2 x apsilankymai sveikatingumo centre dviems. Skaityti daugiau »
Konkursiniai patiekalai dienos pietums
Jei vertinate kokybišką maistą, gaminamą ir patiekiamą pagal naujausias gastronomines tendencijas, ko gero girdėjote puikiąją, geriausių Lietuvos šefų nacionalinę rinktinę iš pasaulinių kulinarijos čempionatų vežančią į Lietuvą visų spalvų medalius? Norėtumėte paragauti, kokius šedevrus kuria komandos šefai? „Chef2 Food House“ restorano virtuvei diriguoja net du virtuvės šefai iš nacionalinės šefų rinktinės: Darius Dobrovolskis (LRVVKA prezidentas) ir... Skaityti daugiau »
Pirmosios stintos jau restorane
Pirmosios Baltijos stintos tiesiai iš jūros jau "Žuvinės" restoranuose Vilniuje ir Palangoje! Pačios skaniausios - be jokių bulvių ir įmantrių garnyrų. Skaniausia keptas stintas valgyti rankomis. Skaityti daugiau »
Lietuvos geriausieji - Desertų damos
Mažiau nei po mėnesio Valentino diena. Ar jau žinote, kuo nudžiuginsite savo mylimiausius? Desertas iš geriausių Lietuvos konditerių garantuos palaimingą "ach". Iki pat Valentino dienos pristatysime po vieną iš geriausių Lietuvos desertų damų. Agnė Žukovskytė (restoranas „Stebuklai“), Toma Piskarskaitė (restoranas „Dublis“) ir Edita Laukaitytė (restoranai „Momo grill“ ir „Monai“) – trys desertų damos, dirbančios su geriausiais Lietuvos šefais ir... Skaityti daugiau »
Geriausi metų vynai iki 12 Eur
Pristatome Jums vienintelį geriausių vynų sąrašą, kuriame rasite vyno ekspertų, Vynai.com komandos atrinktus ir sureitinguotus vynus, iki 12 Eur. Remiantis JAV ir Didžiosios Britanijos vyno žurnalų praktika, vynai buvo vertinami 100-bale skale. Pagrįstai galima teigti, kad gėrimai, kurių įvertinimas 86 balai ir daugiau, yra verti hedonistinio pasmalsavimo. Skaityti daugiau »
Geriausia pasaulio barmenė: „Šiuolaikiniai barmenai vis labiau primena virtuvės šefus“
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai. Tokiomis įžvalgomis apie naujausias tendencijas kokteilių pasaulyje dalinasi prestižinio barmenų čempionato „World Class“, kuris šiemet vyksta ir Lietuvoje, 2016 metų pasaulinio etapo nugalėtoja, prancūzė Jennifer Le Nechet. Skaityti daugiau »
Skaniausias dovanas pagaminkite patys
Specialiai Meniu.lt skaitytojams - skaniausių Kalėdinių dovanų receptai. Jums beliks pagalvoti apie žmogaus, kuriam dar neturite dovanos, skonį, o išradingomis, skaniomis, šventiškomis, skaniausių valgomų ir geriamų dovanų idėjomis mes pasirūpinome. Skaityti daugiau »
Geriausi Lietuvos šefai pristatė šventinio meniu idėjas
Savaitgalį, Vilniuje, geriausi Lietuvos virtuvės šefai pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus, patiekalų idėjas. Patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų... Skaityti daugiau »
Palangos gastronominio žemėlapio „vinis“
Vertinantys aukšto lygio gurmanišką virtuvę, Palangą ilgą laiką vertino, kaip keistą nesusipratimą, kur gera ilsėtis, bet jei nori tikrai skaniai pavalgyti, pasirinkti nelabai turi iš ko. Ką gi, Palanga, po truputį keičiasi į gerą, atsidaro nauji restoranai, kuriuos verta įtraukti į savo gastronominių kelionių ir atradimų žemėlapį. Skaityti daugiau »
Darius Songaila pasidalino mėgiamu elnienos ruošimo receptu – patiekalą bus galima paragauti restorane
Žvėrienos restorano „Barboros svetainė“ meniu papildytas dar vienu išskirtiniu patiekalu – jo receptu, su virtuvės šefu Aleksandru Lukaševič, pasidalino Kauno „Žalgirio“ treneris Darius Songaila. Amerikoje medžiokle susidomėjęs, karjerą baigęs, garsus Lietuvos krepšininkas su šypsena sako pats mokąs ruošti žvėrieną ir paukštieną bei žinąs tokių maisto gamybos paslapčių, kurios medžiotojų šeimose perduodamos iš kartos į kartą. Skaityti daugiau »
Nauja vieta vėlyviesiems pusryčiams Vilniuje
Kiekvieną savaitgalį restoranas Esse nuo šiol kviečia į savo Brunch! Pusryčiai vyksta šeštadieniais - sekmadieniais nuo 12:00 iki 16:00 val. Pasilepinkite užsakomaisiais patiekalais iš A la carte meniu. Visi pusryčiautojai vaišinami ypatingu vitaminų užtaisu – gaiviuoju spanguolių gėrimu! Skaityti daugiau »
Naujasis rudens-žiemos sezono ir žvėrienos meniu prancūziškajame
Atšalus orams taip norisi šiltų, saltelėjusių aromatų, gilesnių skonių, brandaus vyno ir pakilios nuotaikos kiekvienai gyvenimo dienai švęsti! Pavyzdžiui: šokolado ir juodojo česnako pyragaičio su lazdyno riešutų kremu ir vyšnių šerbetu, arba elnienos nugarinės kepsnio su keptais pastarnokais, voveraitėmis, baravykais ir žieminiais kopūstais bei kepintomis pankolių sėklomis ar netgi keptos prancūziškos kraujinės dešros su bulvių piurė ir kalvadosu skanintais... Skaityti daugiau »
Gourmet vaikų meniu - idėjos restoranams ir namams
Draugiškas aplinkai meniu, draugiški gyvūnams restoranai, o kaip su „Draugiškas vaikams meniu“? Lietuvoje tokiais meniu, deja, rūpinasi vos keletas restoranų, o juk auga naujoji klientų karta. Sveiki pasirinkimai ir padidintas dėmesys alergenams vaikų meniu – pastaruosius 3 metus auganti gastronomijos tendencija visame pasaulyje. Auganti, vadinasi ir tobulėjanti. Restoranai vis dažniau įveda gurmaniškus, madingus pasirinkimus į vaikų meniu, populiarėja ir galimybė... Skaityti daugiau »
Paaiškėjo geriausi šių metų desertų ir vynų deriniai
Vakar „Kempinski“ viešbutyje 13 virėjų, konditerių ir someljė bei vyno žinovų komandų kūrė saldžius stebuklus ir kovojo dėl „Auksinės šakutės“ įvertinimo. Septintą kartą vykusio Vyno ir deserto čempionato nugalėtojais tapo restorano „Stebuklai“ ir „Vyno klubo“ jungtinė komanda „Stebuklų klubas“. Agnės Žukovskytės ir Andriaus Pagojaus desertas „Obuolių pyragas“, patiektas su vynu „Chateau Dereszla Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2007“, sulaukė... Skaityti daugiau »
Naujas žvėrienos restoranas Vilniuje
Naujai duris atvėręs žvėrienos restoranas „Barboros svetainė“ - įsikūręs vienoje iš puikiausių Vilniaus vietų – priešais Bernardinų sodą, legendinėje Gedimino kalno pusėje, B. Radvilaitės gatvėje. Kai kuriuos žvėrienos patiekalus Lietuvoje rasite tik „Barboros svetainėje“ Skaityti daugiau »
Gastronominiai atradimai Klaipėdoje
Ar galima vietoj gero kainos ir kokybės santykio restorane tikėtis viso kolektyvo pastangų nudžiuginti bei nustebinti jus, patirties, noro tobulėti ir būti tarp geriausių? Ypatingomis progomis ir kitokiose nei įprasta vietose galima! Jaukus, nekasdieniškas, įmantraus interjero restoranas GAZZA Klaipėdos centre, kuriame išieškotas maistas, profesionaliai priderintas vynas, daug pastangų ir noro, kad restorano svečiai jaustųsi jaukiai. Skaityti daugiau »
Jūros gėrybių sezonas Brasserie de Verres en Vers
Dievinate kokybiškas jūros gėrybes ir šviežią žuvį? Žinojote, kad austrės, midijos, kai kurios žuvys, lygiai kaip ir daržovės ar vaisiai turi savo sezoną, kuomet yra šviežiausios ir skaniausios? Toks sezonas vertas jį švęsti su geriausiais patiekalais. 20 dienų Brasserie de Verres en Vers kviečia Jus ragauti ypatingą, sezoninį jūros gėrybių ir žuvies meniu. Skaityti daugiau »
Šampano ir austrių POP-UP baras
Tarp rudeninio miesto skubos, stabtelėkite akimirkai – šampano akimirkai. Kartu su Laurent-Perrier, prabanga alsuojančiame viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ vestibiulyje spalio 8-30 dienomis, duris atvers šampano ir austrių POP-UP baras. Skaityti daugiau »