Naujienos

Vieta atrasti tikrąją neapolietišką virtuvę
Virtuvė: Italų
Italijos virtuvė – taip visų mėgiama, paprasta, bet tuo pačiu metu ir gurmanišką, soti, bet tuo pat metu ir gaiviai elegantiška, seniai žinoma, bet ir ne visai pažįstama. Italijos kulinarinis žemėlapis toli gražu ne vientisas, o padalintas regionais, kur kiekvienas turi savitus bruožus, skonius, gamybos tradicijas. Vilniuje įsikūręs šeimos restoranas „Sorrentino“, praveria Italijos regiono Kampanija virtuvės duris. Čia visi receptai atkeliavę iš restorano šeimininko, italo Michele Sorrentino šeimos, restorane mintimis, pojūčiais ir skoniais nusikelsite į Neapolį, Kampanijos regiono sostinę ir puikios italų kulinarijos lopšį.

„Cooking... is a lifestyle“ (maisto gaminimas - yra gyvenimo būdas, vert.iš anglų k.) – sako restorano šeimininkas Michele Sorrentino, kalbėdamas apie maisto kultą jo šeimoje, o savęs neįsivaizduoja niekur kitur, kaip restorano virtvėje. Močiutė, mama, dėdės, tetos: visi jie – Michele mokytojai, tradicinės Neapolio virtuvės paslaptimis dalinęsi namų arba nuosavo restorano virtuvėse. Kone nuo kūdikystės virtuvėje besisukiojęs Michele prie picos krosnies, kaip profesionalas stojo vos trylikos, o iki šiol, per 22 metų stažą, jo patiekalų ragavo gero maisto mylėtojai Neapolyje, Parmoje, Romoje, Venecijoje, Londone, Barselonoje, Berlyne. Micheles “dešinioji ranka” virtuvėje Lietuvoje taip pat yra italas (neapolietis).

Šiandien Michele - Vilniuje, ir džiaugiasi įgyvendinta svajone – nuosavu restoranu nuostabiame mieste, kurio svečius jis ir jo sužadėtinė Kristina vaišina Michele močiutės patiekalais: lygiai tokiais pat, kokiais buvo maitinamas jis pats.

Neapolio virtuvė turi gilias istorines šaknis, nukeliančias mus iki graikų-romėnų laikotarpį, kuris per šimtmečius buvo praturtintas skirtingų kultūrų, kontroliuojamų Neapolio ir jo karalystės. Ankstyvaisiais laikais sostinė savo neapolietiškai virtuvei surinko daugelį kulinarijos perlų iš viso Kampanijos regiono. Šiuolaikinėje virtuvėje svarbiausia tapo produktų kokybė ir pusiausvyra tarp ingredientų, naudojant neįmantrius produktus: makaronus, daržoves, sūrius ir, aišku, jūros gėrybes: žuvis, vėžiagyvius, moliuskus. Neapolio virtuvės išskirtinumas - paprastus ingredientus paversti nepaprastais!

Neapolio virtuvę ir “Sorentino“ restoraną geriausiai reprezentuoja tokie patiekalai, kaip Fritturina (makaronų kukulaičiai, ryžių kukulaičiai, bulvių maltinukai su traškiomis daržovėmis), Parmigiana di melanzane (baklažano, mocarelos ir sūrio užkepėlė), Insalata di Polpo (aštuonkojo salotos, pagardintos citrinos sultimis, petražolėmis ir aukščiausios rūšies alyvuogiu aliejumi), Pasta Zito Ragu Napoletano (ragu su naminiu pomidorų padažu, troškinamu su mėsa beveik 6 val), Pasta alla Genovese Napoletana (svogūnų pagrindu pagamintas padažas iš Kampanijos regiono, troškintas su mėsa 6 val), Pasta e Fagioli (pasta su pupelėmis), Pasta pacchero alla scoglio (pasta su midijosmis ir kitų tipų moliuskais), Pasta linguine con Gamberi (pasta su krevetemis), Scaloppine di maiale (kiaulienos kepsneliai kepti citrinų sultyse arba baltajame vyne). Šefo pasididžiavimas – kol kas vienintelė Vilniuje pizza fritta – gruzdinta pica.
Restorano svečiams labiausiai vertina virtuvę dėl naujų, jiems dar neatrastų skonių. Mėsa ar žuvis, salotos ar pasta - galite būti tikri, kad Michele močiutės dėka paragausite dar neišbandytų neapolietiškos virtuvės receptų. Meniu atnaujinamas kas keletą savaičių – pagrindinius patiekalus vis papildo kažkas naujo - Michele vis parsiveža naujų receptų ar idejų iš šeimos ir pritaiko juos restorano virtuvėje. Meniu koreguojamas ir pagal sezonines žaliavas Italijoje bei Lietuvoje.

Michele įsitikinęs, jog autentiškai neapolietiškai virtuvei būtini du elementai: tiesiai iš regiono atvežti aukščiausios kokybės produktai ir tikras neapolietis šefas. Michele yra ir restorano ir virtuvės šeimininkas, todėl itin preciziškas dėl produktų kokybės. Visos pagrindinės žaliavos, alyvuogių aliejus, pomidorai, sūriai, atkeliauja iš Pietų Italijos, vynai - taip pat iš Kampanijos regiono arba pietų Italijos. Produktus kruopščiai parenka, ten gyvenantis, Michele brolis. Kiti vaisiai, daržovės ir mėsa perkami iš Lietuvos ūkininkų.

Atraskite dalelę Neapolio. Ragaukite patiekalus, kurie yra gaminti su begaline meile ir atsidavimu, tikrų tikriausių Neapoliečių šefų.  Nusikelkite mintimis į Kampanijos sostinę, šarmingąjį Neapolį. Čia viskas yra apie tikrumą, kokybę, paprastumą ir  jaukumą!

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė
Ristorante Sorrentino

Ristorante Sorrentino

Aušros vartų g. 15-2, VILNIUS  (0)
Vilniuje įsikūręs šeimos restoranas „Sorrentino", praveria Italijos regiono Kampanija virtuvės duris. Čia visi receptai atkeliavę iš...

Daugiau straipsnių šia tema:

Balandžio 22-23 d. Druskininkuose vyks jau antrasis Lietuvoje tarptautinis plovo virimo čempionatas į kurį kviečiami dalyvauti visi, kam plovas - ne tik ryžių patiekalas, tiek gero maisto mėgėjai, teik profesionalūs šefai. Čempionato metu plovą virs ne tik... Skaityti daugiau
Kas sugalvojo, kad Meilės dienos negalima švęsti pavyzdžiui Vasario 17-18 d.? Penktadienį, po darbų, su savo mylimiausiais žmonėmis lėkti prie jūros - pripažinkite tai, ko gero, geriausias pasirinkimas. Šiemet atsidaręs, bet jau tapęs vienu populiariausių,... Skaityti daugiau
Vilniuje įsikūrusi "Alaus studija" apipinta ir legendomis, ir gandais, ir apkalbomis... Truputį atitrauksime miglos šydą ir įvesime šiek tiek aiškumo, nes tai viena iš nedaugelio teisingų Vilniaus vietų, kur mažai kas keičiasi arba visai nesikeičia! Skaityti daugiau
Likus 2 dienoms iki užgavėnių, sostinės Meze restoranas kvies pasisemti įkvėpimo, kulinariniuose kursuose, kad blynų šventė būtų dar sotesnė ir skanesnė. Užsiėmimų metu gaminsite 2 tipų blynus ir 3 pasakiškai skanius įdarus. Šį kartą kviečiami... Skaityti daugiau
Ar kada galvojote, kiek kainuoja gera vakarienė namuose? Receptų paieška, kelionė į kelias parduotuves, kad gauti viską, ko reikia patiekalui, nepraktiški pirkiniai, kai reikia tik „žiupsnelio“...O dabar įsivaizduokite, kad grįžus į namus, jau viskas būtų... Skaityti daugiau
Sostinės senamiesčio širdyje įsikūrę šampano ir austrių namai "Epernay" dvelkia tikra Prancūzijos regiono "Champagne" dvasia. Nuo išskirtinio įrengimo ir subtilių interjero detalių iki kruopščiai apgalvotų Prancūzijos simbolių - pasijusite lyg įžengę į... Skaityti daugiau
Kas sakė, kad žiemą prie jūros nėra ką veikti? Tai geriausias laikas ramiai ir jaukiai pasilepinti. Visą vasario mėnesį Palangos viešbutyje "Vanagupė" nuolaidos SPA ir grožio procedūroms. Skaityti daugiau
Didelių porcijų ir persivalgymo erą ilgam pakeitė sveikos mitybos ir individualių dietų laikas. Maisto vertės supratimas auga kasdien, o mokėti už „bet ką“ nebesinori vis didesniam ratui žmonių. Švaraus, subalansuoto ir patikimo maisto ieškotojams atsiveria... Skaityti daugiau
Vakar Vilniaus senamiestyje Rūdninkų gatvėje duris atvėrė atsinaujinęs restoranas „Vegan RawHouse“. Vienintelis Lietuvoje 100% žaliavalgiškas restoranas atsinaujino ir pakeitė pavadinimą (iki šiol vadinosi „Raw 42“). Restorano patiekalai atitinka... Skaityti daugiau
„Bernelių užeiga“ nuo seno džiugina savo lankytojus tradiciniais lietuviškos virtuvės patiekalais bei gilia senove ir tautine dvasia alsuojančia aplinka, kuri Lietuvos svečiams ir turistams kelia susižavėjimą, o lietuviams pasididžiavimą savo kultūra.... Skaityti daugiau
„Brandevino“ - dienos pietų restoranas, kasdien pasirengęs skaniai pamaitinti verslo centro, kuriame yra įsikūręs, bei aplinkinių biurų bei įstaigų darbuotojus. Tačiau su šypsena laukiami ir važiuojantys pro šalį bei norintys skaniai, greitai ir nebrangiai... Skaityti daugiau
Egzistuoja nemažai istorijų, bylojančių iš kur galėjo kilti buritos pavadinimas. Viena populiariausių versijų teigia, kad žmogus vardu Juan Mendez vertėsi pardavinėdamas maistą. Maisto temperatūrą palaikydavo susukęs jį į tortiliją. Prie ko čia buritos? Juan... Skaityti daugiau
Jei vertinate kokybišką maistą, gaminamą ir patiekiamą pagal naujausias gastronomines tendencijas, ko gero girdėjote puikiąją, geriausių Lietuvos šefų nacionalinę rinktinę iš pasaulinių kulinarijos čempionatų vežančią į Lietuvą visų spalvų medalius?... Skaityti daugiau
Pirmosios Baltijos stintos tiesiai iš jūros jau "Žuvinės" restoranuose Vilniuje ir Palangoje! Pačios skaniausios - be jokių bulvių ir įmantrių garnyrų. Skaniausia keptas stintas valgyti rankomis. Skaityti daugiau
Gera naujiena vilniečiams - nauja vieta vėlyviesiems pusryčiams! Tokiems tikriems, kur galima neskaičiuoti laiko, pabėgti nuo kasdieninio šurmulio, atsipalaiduoti gamtos apsuptyje neišvažiuojant iš miesto. Dar geresnė naujiena - tokius pusryčius galite laimėti sau... Skaityti daugiau