Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Romantiški savaitgaliai, pagalvių meniu ir žvaigždžių virtuvė viešbutyje „Holiday Inn Vilnius“ (Vilnius)

2005-03-16
Paskelbk savo straipsnį

Romantiški savaitgaliai čia trunka visus metus. Atostogų ištroškusiems siūlomos tinginio dienos, o kiekvienas nakvoti apsistojęs svečias pagalves renkasi iš specialaus meniu. Ką jau kalbėti apie stebuklų šalį - restoraną „Terra El Dorado“, kuriame įstabius vietos kulinarų kūrinius kas mėnesį savo idėjomis papildo Lietuvos garsenybės.

Atneškite pūkų pagalvę
Pasak viešbučio direktoriaus Dariaus Muižio, keturžvaigždį „Holiday Inn Vilnius“ labiausiai pamėgo vokiečių, italų, ispanų, taip pat japonų ir rusų turistai. Šie klientai puikiai žino aukštus „Holiday Inn“ svetingumo standartus, juk šis pavadinimas vienija net 1560 viešbučius, veikiančius 70 šalių. Todėl bent kartą „Holiday Inn“ apsistojęs žmogus šios grandinės viešbutyje kitoje šalyje gali pasijusti it namie.

Atpažįstamą aplinką pasaulinės grandinės viešbučiuose sukuria standartiniai patogumai kambariuose: kabelinė ir mokama televizija, mini baras, vonios su šildomomis grindimis, individualiai kontroliuojama oro kondicionavimo sistema. Net lovų čiužiniai visiems grandinės viešbučiams gaminami pagal vieną patentuotą technologiją. O jei svečių netenkina įprastos pagalvės, šią patalo dalį jie gali rinktis iš specialaus pagalvių meniu. Pakaks surinkti registratūros numerį, ir pageidaujamo minkštumo sintetinė, antialerginė ar natūralių pūkų pagalvė bus pristatyta į kambarį.

Leisti laiką romantiškai ar tinginiauti?
134 numerių turinčiame „Holiday Inn Vilnius“ svečiai gali rinktis standartinius kambarius su dviem atskiromis arba viena dvigule lova, verslo klasės kambarius bei apartamentus.

Įprastu metu standartiniai dviviečiai kambariai čia kainuoja 587 Lt. Tačiau viešbutis yra parengęs specialių pasiūlymų, kuriais pasinaudojusieji praleis romantišką savaitgalį arba surengs sau išeiginę tinginio dieną už mažesnę kainą.

660 Lt sumokėjusi pora viešbutyje ne tik praleis dvi romantiškas naktis. Už šią kainą svečiai taip pat vaišinsis sutiktuvių kokteiliais, trijų patiekalų vakariene ir vynu restorane. Be to, romantikams bus įteiktas kvietimas pasilinksminti naktiniame klube „Galaxy“ bei pasportuoti „Forum Palace“ sveikatingumo komplekse. Rytais porelė bus pamaloninta pusryčiais su šampanu, kurie pageidaujant bus patiekti į kambarį. Jei šiuo pasiūlymu sumanys pasinaudoti šeima, jos atžalai iki 12 metų nakvynė ir pusryčiai papildomai nekainuos.

Tik 333 Lt dviem kainuos viešbutyje praleisti tinginio dieną, kurios programoje - naktis dviviečiame kambaryje, vakarienė ir vynas restorane, 8 aukšte esanti sauna bei poilsio kambarys su nuostabia Vilniaus panorama, ir žinoma, pusryčiai į kambarį.

Kai vakarienę ruošia Povilaitis
Pasak D. Muižio, „Holiday Inn“ grandinės viešbučiai išsiskiria pusryčių valgiaraščio įvairove. „Holiday Inn Vilnius“ svečių kasryt laukia 5 rūšių duona, 9 pavadinimų sūriai, 6 šaltieji žuvies, 9 mėsos užkandžiai ir net 10 karštųjų patiekalų.

Viešbučio vadovui džiugu, jog restorano „Terra El Dorado“ virtuvę gerai vertina ne tik viešbučio svečiai. Paskanauti originalių šios vietos patiekalų atvyksta kitur apsistojančios turistų grupės,
dažnai lankosi vilniečiai. Populiarumo priežastis - virtuvei vadovaujančio Svajūno Jarmalos taktika - siūlyti ne kurios nors konkrečios tautos valgius, bet adaptuoti bei jungti geriausias pasaulinės gastronomijos idėjas. Taip restorano valgiaraštyje atsirado žuvienė „Aigosaou“, kurios ištakų reikėtų ieškoti XIX a. Prancūzijoje, švelnaus skonio antiena, egzotiškasis jūros velnias, rūkytos lašišos skanėstai.

Čia ruošiamas sveikas ir geros kokybės maistas, kurio kaina prieinama daugeliui. Be to, restorane palanku lankytis šeimoms su vaikais. Mažiesiems paruoštas ne tik žaidimų kampelis, bet ir specialus meniu, o karštųjų valgių užsisakę tėvai savo atžalai iki 13 metų vaikišką patiekalą gali išrinkti nemokamai.

Dar viena priežastis prisiminti „Terra El Dorado“ - pirmąjį mėnesio ketvirtadienį čia rengiami vakarai „Žvaigždės virtuvė“. Jų metu savo firminį valgį ruošia ir svečius vaišina gerai žinomi asmenys. Restorano virtuvėje jau šeimininkavo estrados žvaigždė Neda, tango ir salsa mokytojas, dainininkas Eduardas Chimenesas bei grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis. Mėgstamiausi įžymybių patiekalai mėnesiui įrašomi į nuolatinį „Terra El Dorado“ valgiaraštį. Vakarėliams pasibaigus garsenybių patiekalai bus įamžinti specialiajame žvaigždžių valgiaraštyje ir siūlomi restorano svečiams.

Kovo 8-osios proga „Žvaigždės virtuvės“ grafike buvo padaryta išimtis. Praėjusį antradienį čia savo pamėgtą sterko kepsnį ruošė ir svečius dainomis vaišino estrados grandas Stasys Povilaitis.

Daugiau apie restoraną>>

Ramunė Žukauskienė
Nuotraukos iš Meniu.lt archyo
„Laisvalaikio“ informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt