Naujos rinkos restoranams

2016-12-06

Dienos maisto krepšeliai
Tai didelį potencialą turinti paslauga, nes gyvenimo tempas auga kartu su sveiko gyvenimo kultu. Atsiranda reikšmingas kiekis vartotojų, kurie gali mokėti papildomai už tai, kad nereikėtų rūpintis maistingu, sveiku ir skaniu maistu. Pagaminate pusryčius, pietus ir vakarienę, ir pristatote ankstyvą rytą prie valgytojo durų. Individualūs maisto krepšeliai turėtų būti sudaromi pagal individualius poreikius, pavyzdžiui, norintiems priaugti arba numesti svorio, sustiprinti imunitetą, pasiruošti maratonui ir pan.

Biuro darbuotojų maitinimas
Augantis tempas, dinamiška verslo aplinka ne visada leidžia rasti laiko pietums su kolegomis mieste, o šokoladų aparatas pabodęs. Užsienio kompanijų atstovybės jau dabar rūpinasi ir darbuotojų sveika mityba. Auganti konkurencija darbo jėgos srityje skatina įmones rūpintis šiuo tuo daugiau nei tik išmaniaisiais telefonais, naujais kompiuteriais ar lanksčiais darbo grafikais.

Išskirtinių maisto produktų pardavimas
Specializuotų maisto parduotuvių augimas rodo, kad atsiranda vis daugiau žmonių, galinčių ir norinčių mokėti gerokai daugiau už kokybiškus produktus. Galbūt perkate restorano patiekalams išskirtinius produktus, pavyzdžiui, laukinę lašišą arba ekologišką alyvuogių aliejų tiesiai iš ūkininko. Suteikite galimybę šių produktų įsigyti restorano lankytojams ir užsidirbkite papildomai.

Išskirtinių patiekalų pardavimas
Turite kelias laisvas virėjų valandas per dieną? Kepkite duoną be glitimo, gaminkite jogurtus be laktozės, pyragus be cukraus. Pasiūlykite jų nusipirkti kavinėje ir internetu savo svetainėje, atsiimant savo kavinėje/restorane. Naujausios sveikuoliškos mados kaip reikiant į viršūnes iškelia brangių maisto produktų ir patiekalų pardavimus.

Maisto gaminimo vakarėliai
Maisto gamybos laidos ir įtakingų žmonių knygos maisto tema daro savo. Maistas dažnai tampa bendravimo priemone. Kelionės taip pat turi įtakos – grįžus iš Azijos ar Prancūzijos sunku pačiam atgaminti skonį savo virtuvėje.

Švenčių rinkiniai
Vestuvės, gimtadieniai, krikštynos, įmonės šventės. Tai atskira didelė auganti rinka.

Maisto vagonėliai
Ypatingai šiltuoju metų laiku, masiniuose renginiuose. Reikės papildomų investicijų, tačiau tai puikus būdas pasidėti pagalvę po pajamų kritimu vasaros laikotarpiu. Maistas turi būti greitai pagaminamas ir patogiai valgomas rankomis (sriubos – ne pats geriausias pasirinkimas).

Patiekalų meniu namų augintiniams
Kodėl gi ne? Sulauktumėte daug dėmesio kaip pirmas restoranas, tikrai draugiškas gyvūnams.

Keletas idėjų, kaip augti, neišeinant iš restorano ir komforto zonos

Dienos pusryčiai ir vakarienė
Žmonės paprastai valgo ne tik pietus, bet ir ryte bei vakare. Tuos pačius patiekalus, kuriuos turite meniu, galite vadinti skambiau – „Dienos pusryčiai“ ir „Dienos vakarienė“. Tai iš esmės tų pačių dalykų apvilkimas naujais rūbais.

Laimingosios valandos
Dienos pietų metu sunku suplanuoti porcijų skaičius idealiai, o ir maisto išmesti nesinori. Tikriausiai turite ir kitų dienos periodų, kai staliukai dulka tušti, pavyzdžiui, darbo metu, po pietų, iki vakaro. Puikus metas išnaudoti šį laiką atsargų išvalymui su reikšminga, ne mažesne nei 30 proc. nuolaida patiekalams.

Patiekalų rezervavimas
Rezervuojant staliuką, pasiūlykite rezervuoti ir patiekalus. Tiek Jūs, tiek Jūsų lankytojai sutaupys laiko.

Patiekalų užsakymas internetu
Tai ne naujas, tačiau daug kam dar svetimas būdas vystyti verslą. Jums nebūtina samdyti savo vairuotojų. Šiandien savo paslaugas Jums gali pasiūlyti maisto pristatymo į namus platformos. Tai padės Jums auginti pajamas ir būti labiau matomiems progresyvių vartotojų rate.

Visuomet yra variantų. Belieka nusipūsti dulkes nuo „nežinau“, „nesąmonė“ ar „nemanau“. Į šiuos klausimus gali atsakyti vienintelis dalykas – pabandyti. Nuo sėdėjimo vietoje dar niekas neišaugo. Sėkmės.

Parengė: Karolis Baleiša
www.restoranuverslas.lt  informacija
 

Pasiūlyk restoraną