Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Naujas restoranas „F’Ollie’s“ kviečia į prancūzišką rojų

2008-12-13
Paskelbk savo straipsnį

Vilniuje, viešbutyje „Algirdas“, esančiame Algirdo g. 24, duris atvėrė nuo virtuvės iki interjero Prancūzija alsuojantis restoranas „F‘Ollie‘s“. Restorano įkūrėjai tikina, kad „F‘Ollie‘s“ bus atviras visiems, kurie vertina maisto kokybę ir taupo savo laiką.

Geriausia – Prancūzijos virtuvė
Prieš vienerius metus UAB „SM7“, atidariusi sėkmingai veikiantį belgų restoraną „Paradis Belge +32“, šiandien pasikvietė į pagalbą tą patį garsų belgų kulinarą Olivierą Michilsą ir atidarė prancūzų virtuvės restoraną „F‘Ollies“. „Prancūzų virtuvė – neabejotinai geriausia pasaulyje. Jei apžvelgtume geriausius pasaulio restoranus, pamatytume, kad visų jų virtuvės pagrindas yra prancūzų kulinarija. Kiekvienas Prancūzijos regionas garsėja vis kitu virtuvės šedevru: Normandija garsi ypatingais blynais – krepais, Bretanė – austrėm, Provansas – padažais ir žolelėmis, Perigordas – triufeliais... O kur dar milijonai sūrio rūšių. Neabejotinai geriausios maisto sudedamosios dalys yra ten“, – pagyrų prancūzų virtuvei negaili belgų kulinaras Olivieras Michilsas.

Nuo austrių iki prestižinio šampano
Restorane bus siūlomas platus prancūziškų patiekalų bei gėrimų asortimentas. Kas yra buvęs Prancūzijoje, pirmiausia turbūt ieškos jūrų gėrybių bei desertų, kuriais tikrai nenusivils: austrės, moliuskai, sraigės, kiaušinio pyragas su įvairiais priedais, svogūnų sriuba – tai tik maža meniu dalis. Vyno gurmanams bus pasiūlyta tokių vyno rūšių, kokių nėra kitose Pabaltijo šalyse. Vyną restoranui parinko ir prie patiekalų derino Someljė mokyklos mokytojas, vynų žinovas Darius Voisiat. Beveik visas siūlomas vynas yra atvežtas iš visame pasaulyje žinomų Prancūzijos regionų ir gamintojų: Bordo („Rothschild“), Burgundijos („Laroche“), Ronos slėnio („Perrin“), Elzaso („Hugel“). D. Voisiat džiaugiasi, kad lankytojams galės pasiūlyti vyno iš įvairiausių vynuogių rūšių: „Jei ankščiau Lietuvos restoranuose ir kavinėse dominuodavo tik kelios vynuogės – baltosios Chardonnay ir raudonosios Cabernet Sauvignon bei gal dar Merlot, tai dabar galime pasiūlyti vyno, pagaminto iš 20 skirtingų vynuogių...“ Be vyno lankytojams bus pasiūlyta pasimėgauti klasikiniu „Moet&Chandon“, moderniu „Nicolas Feuillatte“ bei poros rūšių prestižiniu šampanu, priderintu prie išskirtinių restorano patiekalų.

Tikras prancūziškas interjeras
„F‘Ollie‘s“ interjeras – žaismingas, jame gausu prancūziškų kultūrinių ir dekoratyvinių motyvų. Lengvumą siekta išreikšti pertvaromis, kurios svečiams suteiks privatumo. Restorane įrengto baro sienelė primena vitražą iš šampano butelių dugnų, o nuotraukos ir paveikslai ant sienų atspindini Paryžiaus gyvenimo akimirkas. Paveikslais ir nuotraukomis bus galima gėrėtis ne tik restorane, bet ir juos įsigyti – tai nedidelė aliuzija į prancūzišką meno galeriją.

Olivieras Michilsas patikino, kad „F‘Ollie‘s“ – tai ne tik prancūziškas interjeras, tai visa koncepcija su prancūziškomis dekoracijų detalėmis, meniu, serviruote bei muzika.

Živilė Kleivaitė
Restorano „F‘Ollie‘s“ nuotraukos