Naujienos

Kur (ne)brangiai pavalgyti Vilniuje?
Sostinėje pastebimai auga barų ir restoranų skaičius, o tai rodo, kad daugėja žmonių, ieškančių gardaus maisto, gero alaus ar pramogų mieste. Sostinės senamiestyje ir centre įsikūrę patys įvairiausi restoranai – nuo siūlančių tradicinius lietuviškus patiekalus iki „raw“ patiekalais veganus viliojančių restoranų. Todėl norint išsirinkti gerą ir finansines galimybes atitinkantį restoraną, verta iš anksto atlikti namų darbus ir pasidomėti tokiais niuansais, kaip meniu, vieta ir kainos.

Žinoma, reikia nepatingėti ir paieškoti atsiliepimų, o ypač turistų, atvykusių iš svečių šalių. Jei pasilepinti vakariene norisi restorane, bet piniginėje jau švilpauja vėjai po Kalėdinio dovanų šturmo, visada galima pasinaudoti paskola internetu. Atrinkome 5 restoranus Vilniuje, kur galima sąlyginai nebrangiai pavalgyti.

„Gyvas baras“
Odminių gatvėje įsikūręs veganiškas/vegetariškas baras „Gyvas baras“ savo lankytojus žada nustebinti ne tik maistu. Šis gyvūnams draugiškas baras yra pirmasis veganiškas restoranas Lietuvoje. Vien jau tai kelia smalsumą čia užsukti ir iš arčiau susipažinti su sveikuoliška virtuve. Baro svečiai gali rinktis iš karštų vegetariškų patiekalų ir užkandžių meniu, ir net išbandyti veganiškas tų patiekalų versijas. Čia galima ne tik numalšinti apetitą ar troškulį su žinomais importiniais ir autentiškais lietuviškais gėrimais, bet ir atsipūsti poilsio zonoje su patogiais foteliais ir sofomis. Kainos tikrai ne pačios žemiausios, tačiau ir nesikandžioja.

Gyvas_baras

„Šnekutis“
Norintys save palepinti tikros lietuviškos virtuvės skanėstais privalo „Šnekutį“ įtraukti į savo privalomų aplankyti restoranų Vilniuje sąrašą. Įvairių rūšių įdomesnį alų kviečiantis paragauti ir kaimiška eklektika dvelkiantis „Šnekutis“ įsikūręs net trijose skirtingose sostinės vietose: Polocko, Šv. Stepono ir Šv. Mikalojaus gatvėse. Čia lankytojų laukia įvairūs užkandžiai, karšti patiekalai ir daugiau nei 20 naminio alaus rūšių! Tai vieta, kur daug neišleisite, tačiau išeisite sotus ir laimingas, nes maisto porcijos čia iš tiesų galingos. Pavyzdžiui, keptų kiaulienos šonkauliukų galite paragauti už 3,5 eurų. Kaimiškas stilius jaukus, o ir akis yra į ką paganyti: sienos nukabinėtos lietuviško kaimo atributais - pasagomis, pavalkais, ąsočiais ir pan.
snekutis1

„Meat lovers pub“
Pirmiausiai į akis krentantis geras dalykas yra tai, kad visas meniu pateiktas ant didelės sienos, ir dar gi dvejomis kalbomis – lietuvių ir anglų. Restorano meniu gana tradicinis, o visi patiekalai daugiausiai sukasi apie mėsą. Bet ir nereikia tikėtis kažkokių žaliavalgiškų stebuklų, juk pats pavadinimas išduoda, kad čia – tikras mėsos mylėtojų rojus. Pasipriešinti populiarėjančiai vegetarizmo madai norėję restorano įkūrėjai, kurie anksčiau dirbo tame pačiame banke, mėsos mylėtojus kviečia paragauti vienų skaniausių mėsainių mieste ir kitų mėsiškų patiekalų, pavyzdžiui, vokiškų „grill“ dešrelių, mėsainių su arkliena ar jautienos patiekalų. Čia kainos svyruoja nuo 2 iki 15 eurų.

Meat_lovers_pub

„Forto dvaras“
Net keliose sostinės vietose įsikūręs restoranas „Forto dvaras“ garsėja tradiciniais Kulinarijos paveldo fondo sertifikuotais patiekalais. Bene labiausiai maisto ekspertų vertinamas patiekalas šiame restorane – rankomis sukamas žemaitiškas kastinys. „Forto dvaro“ valgiaraštis lietuviškų patiekalų gerbėjus vilioja kone 100 patiekalų. Šis restoranas itin populiarus užsieniečių ir didžkukulių mėgėjų tarpe, kurie čia gali paragauti net 12 skirtingų jų rūšių! Restorano meniu rasite platų užkandžių, salotų, sriubų, žuvies, kiaulienos, vištienos, žvėrienos ir kitų patiekalų asortimentą. Kainos labai įvairios, tad galima pavalgyti ir už 5, ir už 15 eurų.

Forto dvaras_2

„Jurgis ir drakonas“
 „Jurgis ir drakonas“ – tai šeimos restoranas, kurio idėja šeimai gimė atostogaujant saulėtoje Italijoje, kuri yra ne kas kita, kaip tikros picos gimtinė. Visiškai neperdėtai galima pasakyti, kad šiame restorane kepamos ypatingos picos. Kuo jos ypatingos ir skiriasi nuo kitų visame mieste kepamų picų? Visų pirma, čia jos kepamos laikantis seniausių „Vera Pizza Napoletana“ tradicijų. Picos tešla minkoma tik iš itališkų miltų, paskui brandinama mažiausiai 12 valandų ir tuomet kepama net iki 400 laipsnių karščio įkaitintoje krosnyje. Dar vienas išskirtinis bruožas yra tas, kad čia naudojami pomidorai ir sūris taip pat atkeliauja iš Italijos. Mažesnių picų kainos nuo 4 iki 11 eurų, kitų patiekalų – nuo 4 iki 7 eurų.

Jurgis_ir_drakonas


Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Skaityti komentarus (1) Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Viduržemio jūros virtuvės restorano MEZE komanda kviečia pirmąją pavasario šventę švęsti gurmaniškai. Skambės gyvai atliekamos populiarios dainos, gyvai gros gitara, ragausite rytietiškų patiekalų ir gersite nuostabų vyną. Skaityti daugiau
Kuris restoranas nustebins labiausiai? Kovo 16 dieną, ketvirtadienį, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti kulinariniame safaryje „Vilnius Gastro 2017“. Pasirinkę vieną iš trijų maršrutų – Geltoną, Žalią arba Raudoną gurmanai, už vienos... Skaityti daugiau
Visi kavos mėgėjai, maloniai kviečiami į kavos degustaciją. Visi norintys ne tik galės išbandyti savo skonio receptorius, bet ir sudalyvauti kavos ruošimo pamokoje, kur išmoksite pasiruošti kavą kaip tikri profesionalai, sužinosite daug įdomių faktų apie kavą.... Skaityti daugiau
Restoranas „Esse“ ir žurnalistai Jurga ir Paulius Jurkevičiai (Roma) kovo 7 d. kviečia į degustacinę vakarienę - „Artišokai ir Viduržemio Jūros Gėrybės“. Degustacijos metu ragausite: 2016 metų derliaus alyvuogių aliejų, gurmaniškus artišokų patiekalus... Skaityti daugiau
Balandžio 22-23 d. Druskininkuose vyks jau antrasis Lietuvoje tarptautinis plovo virimo čempionatas į kurį kviečiami dalyvauti visi, kam plovas - ne tik ryžių patiekalas, tiek gero maisto mėgėjai, teik profesionalūs šefai. Čempionato metu plovą virs ne tik... Skaityti daugiau
„Kai jie pakilo į dangų ir Jis paprašė už Jo tekėti, Ji nedvejodama atsakė TAIP!”. Kovo 17 dieną, Vilos „Dubgiris“ bei renginių organizatorių „Pramogų Diva“ ir „Trys Karaliai organizuojama – Žemaitijos Vestuvių (ir ne tik) paroda – mugė! Jauki... Skaityti daugiau
Kas sugalvojo, kad Meilės dienos negalima švęsti pavyzdžiui Vasario 17-18 d.? Penktadienį, po darbų, su savo mylimiausiais žmonėmis lėkti prie jūros - pripažinkite tai, ko gero, geriausias pasirinkimas. Šiemet atsidaręs, bet jau tapęs vienu populiariausių,... Skaityti daugiau
Vilniuje įsikūrusi "Alaus studija" apipinta ir legendomis, ir gandais, ir apkalbomis... Truputį atitrauksime miglos šydą ir įvesime šiek tiek aiškumo, nes tai viena iš nedaugelio teisingų Vilniaus vietų, kur mažai kas keičiasi arba visai nesikeičia! Skaityti daugiau
Likus 2 dienoms iki užgavėnių, sostinės Meze restoranas kvies pasisemti įkvėpimo, kulinariniuose kursuose, kad blynų šventė būtų dar sotesnė ir skanesnė. Užsiėmimų metu gaminsite 2 tipų blynus ir 3 pasakiškai skanius įdarus. Šį kartą kviečiami... Skaityti daugiau
Ar kada galvojote, kiek kainuoja gera vakarienė namuose? Receptų paieška, kelionė į kelias parduotuves, kad gauti viską, ko reikia patiekalui, nepraktiški pirkiniai, kai reikia tik „žiupsnelio“...O dabar įsivaizduokite, kad grįžus į namus, jau viskas būtų... Skaityti daugiau
Sostinės senamiesčio širdyje įsikūrę šampano ir austrių namai "Epernay" dvelkia tikra Prancūzijos regiono "Champagne" dvasia. Nuo išskirtinio įrengimo ir subtilių interjero detalių iki kruopščiai apgalvotų Prancūzijos simbolių - pasijusite lyg įžengę į... Skaityti daugiau
Kas sakė, kad žiemą prie jūros nėra ką veikti? Tai geriausias laikas ramiai ir jaukiai pasilepinti. Visą vasario mėnesį Palangos viešbutyje "Vanagupė" nuolaidos SPA ir grožio procedūroms. Skaityti daugiau
Didelių porcijų ir persivalgymo erą ilgam pakeitė sveikos mitybos ir individualių dietų laikas. Maisto vertės supratimas auga kasdien, o mokėti už „bet ką“ nebesinori vis didesniam ratui žmonių. Švaraus, subalansuoto ir patikimo maisto ieškotojams atsiveria... Skaityti daugiau
Vakar Vilniaus senamiestyje Rūdninkų gatvėje duris atvėrė atsinaujinęs restoranas „Vegan RawHouse“. Vienintelis Lietuvoje 100% žaliavalgiškas restoranas atsinaujino ir pakeitė pavadinimą (iki šiol vadinosi „Raw 42“). Restorano patiekalai atitinka... Skaityti daugiau
„Bernelių užeiga“ nuo seno džiugina savo lankytojus tradiciniais lietuviškos virtuvės patiekalais bei gilia senove ir tautine dvasia alsuojančia aplinka, kuri Lietuvos svečiams ir turistams kelia susižavėjimą, o lietuviams pasididžiavimą savo kultūra.... Skaityti daugiau