Kur (ne)brangiai pavalgyti Vilniuje?

2016-12-12
Kur (ne)brangiai pavalgyti Vilniuje?

Žinoma, reikia nepatingėti ir paieškoti atsiliepimų, o ypač turistų, atvykusių iš svečių šalių. Jei pasilepinti vakariene norisi restorane, bet piniginėje jau švilpauja vėjai po Kalėdinio dovanų šturmo, visada galima pasinaudoti paskola internetu. Atrinkome 5 restoranus Vilniuje, kur galima sąlyginai nebrangiai pavalgyti.

„Gyvas baras“
Odminių gatvėje įsikūręs veganiškas/vegetariškas baras „Gyvas baras“ savo lankytojus žada nustebinti ne tik maistu. Šis gyvūnams draugiškas baras yra pirmasis veganiškas restoranas Lietuvoje. Vien jau tai kelia smalsumą čia užsukti ir iš arčiau susipažinti su sveikuoliška virtuve. Baro svečiai gali rinktis iš karštų vegetariškų patiekalų ir užkandžių meniu, ir net išbandyti veganiškas tų patiekalų versijas. Čia galima ne tik numalšinti apetitą ar troškulį su žinomais importiniais ir autentiškais lietuviškais gėrimais, bet ir atsipūsti poilsio zonoje su patogiais foteliais ir sofomis. Kainos tikrai ne pačios žemiausios, tačiau ir nesikandžioja.

Gyvas_baras

„Šnekutis“
Norintys save palepinti tikros lietuviškos virtuvės skanėstais privalo „Šnekutį“ įtraukti į savo privalomų aplankyti restoranų Vilniuje sąrašą. Įvairių rūšių įdomesnį alų kviečiantis paragauti ir kaimiška eklektika dvelkiantis „Šnekutis“ įsikūręs net trijose skirtingose sostinės vietose: Polocko, Šv. Stepono ir Šv. Mikalojaus gatvėse. Čia lankytojų laukia įvairūs užkandžiai, karšti patiekalai ir daugiau nei 20 naminio alaus rūšių! Tai vieta, kur daug neišleisite, tačiau išeisite sotus ir laimingas, nes maisto porcijos čia iš tiesų galingos. Pavyzdžiui, keptų kiaulienos šonkauliukų galite paragauti už 3,5 eurų. Kaimiškas stilius jaukus, o ir akis yra į ką paganyti: sienos nukabinėtos lietuviško kaimo atributais - pasagomis, pavalkais, ąsočiais ir pan.
snekutis1

„Meat lovers pub“
Pirmiausiai į akis krentantis geras dalykas yra tai, kad visas meniu pateiktas ant didelės sienos, ir dar gi dvejomis kalbomis – lietuvių ir anglų. Restorano meniu gana tradicinis, o visi patiekalai daugiausiai sukasi apie mėsą. Bet ir nereikia tikėtis kažkokių žaliavalgiškų stebuklų, juk pats pavadinimas išduoda, kad čia – tikras mėsos mylėtojų rojus. Pasipriešinti populiarėjančiai vegetarizmo madai norėję restorano įkūrėjai, kurie anksčiau dirbo tame pačiame banke, mėsos mylėtojus kviečia paragauti vienų skaniausių mėsainių mieste ir kitų mėsiškų patiekalų, pavyzdžiui, vokiškų „grill“ dešrelių, mėsainių su arkliena ar jautienos patiekalų. Čia kainos svyruoja nuo 2 iki 15 eurų.

Meat_lovers_pub

„Forto dvaras“
Net keliose sostinės vietose įsikūręs restoranas „Forto dvaras“ garsėja tradiciniais Kulinarijos paveldo fondo sertifikuotais patiekalais. Bene labiausiai maisto ekspertų vertinamas patiekalas šiame restorane – rankomis sukamas žemaitiškas kastinys. „Forto dvaro“ valgiaraštis lietuviškų patiekalų gerbėjus vilioja kone 100 patiekalų. Šis restoranas itin populiarus užsieniečių ir didžkukulių mėgėjų tarpe, kurie čia gali paragauti net 12 skirtingų jų rūšių! Restorano meniu rasite platų užkandžių, salotų, sriubų, žuvies, kiaulienos, vištienos, žvėrienos ir kitų patiekalų asortimentą. Kainos labai įvairios, tad galima pavalgyti ir už 5, ir už 15 eurų.

Forto dvaras_2

„Jurgis ir drakonas“
 „Jurgis ir drakonas“ – tai šeimos restoranas, kurio idėja šeimai gimė atostogaujant saulėtoje Italijoje, kuri yra ne kas kita, kaip tikros picos gimtinė. Visiškai neperdėtai galima pasakyti, kad šiame restorane kepamos ypatingos picos. Kuo jos ypatingos ir skiriasi nuo kitų visame mieste kepamų picų? Visų pirma, čia jos kepamos laikantis seniausių „Vera Pizza Napoletana“ tradicijų. Picos tešla minkoma tik iš itališkų miltų, paskui brandinama mažiausiai 12 valandų ir tuomet kepama net iki 400 laipsnių karščio įkaitintoje krosnyje. Dar vienas išskirtinis bruožas yra tas, kad čia naudojami pomidorai ir sūris taip pat atkeliauja iš Italijos. Mažesnių picų kainos nuo 4 iki 11 eurų, kitų patiekalų – nuo 4 iki 7 eurų.

Jurgis_ir_drakonas