Naujienos

Kur (ne)brangiai pavalgyti Vilniuje?
Sostinėje pastebimai auga barų ir restoranų skaičius, o tai rodo, kad daugėja žmonių, ieškančių gardaus maisto, gero alaus ar pramogų mieste. Sostinės senamiestyje ir centre įsikūrę patys įvairiausi restoranai – nuo siūlančių tradicinius lietuviškus patiekalus iki „raw“ patiekalais veganus viliojančių restoranų. Todėl norint išsirinkti gerą ir finansines galimybes atitinkantį restoraną, verta iš anksto atlikti namų darbus ir pasidomėti tokiais niuansais, kaip meniu, vieta ir kainos.

Žinoma, reikia nepatingėti ir paieškoti atsiliepimų, o ypač turistų, atvykusių iš svečių šalių. Jei pasilepinti vakariene norisi restorane, bet piniginėje jau švilpauja vėjai po Kalėdinio dovanų šturmo, visada galima pasinaudoti paskola internetu. Atrinkome 5 restoranus Vilniuje, kur galima sąlyginai nebrangiai pavalgyti.

„Gyvas baras“
Odminių gatvėje įsikūręs veganiškas/vegetariškas baras „Gyvas baras“ savo lankytojus žada nustebinti ne tik maistu. Šis gyvūnams draugiškas baras yra pirmasis veganiškas restoranas Lietuvoje. Vien jau tai kelia smalsumą čia užsukti ir iš arčiau susipažinti su sveikuoliška virtuve. Baro svečiai gali rinktis iš karštų vegetariškų patiekalų ir užkandžių meniu, ir net išbandyti veganiškas tų patiekalų versijas. Čia galima ne tik numalšinti apetitą ar troškulį su žinomais importiniais ir autentiškais lietuviškais gėrimais, bet ir atsipūsti poilsio zonoje su patogiais foteliais ir sofomis. Kainos tikrai ne pačios žemiausios, tačiau ir nesikandžioja.

Gyvas_baras

„Šnekutis“
Norintys save palepinti tikros lietuviškos virtuvės skanėstais privalo „Šnekutį“ įtraukti į savo privalomų aplankyti restoranų Vilniuje sąrašą. Įvairių rūšių įdomesnį alų kviečiantis paragauti ir kaimiška eklektika dvelkiantis „Šnekutis“ įsikūręs net trijose skirtingose sostinės vietose: Polocko, Šv. Stepono ir Šv. Mikalojaus gatvėse. Čia lankytojų laukia įvairūs užkandžiai, karšti patiekalai ir daugiau nei 20 naminio alaus rūšių! Tai vieta, kur daug neišleisite, tačiau išeisite sotus ir laimingas, nes maisto porcijos čia iš tiesų galingos. Pavyzdžiui, keptų kiaulienos šonkauliukų galite paragauti už 3,5 eurų. Kaimiškas stilius jaukus, o ir akis yra į ką paganyti: sienos nukabinėtos lietuviško kaimo atributais - pasagomis, pavalkais, ąsočiais ir pan.
snekutis1

„Meat lovers pub“
Pirmiausiai į akis krentantis geras dalykas yra tai, kad visas meniu pateiktas ant didelės sienos, ir dar gi dvejomis kalbomis – lietuvių ir anglų. Restorano meniu gana tradicinis, o visi patiekalai daugiausiai sukasi apie mėsą. Bet ir nereikia tikėtis kažkokių žaliavalgiškų stebuklų, juk pats pavadinimas išduoda, kad čia – tikras mėsos mylėtojų rojus. Pasipriešinti populiarėjančiai vegetarizmo madai norėję restorano įkūrėjai, kurie anksčiau dirbo tame pačiame banke, mėsos mylėtojus kviečia paragauti vienų skaniausių mėsainių mieste ir kitų mėsiškų patiekalų, pavyzdžiui, vokiškų „grill“ dešrelių, mėsainių su arkliena ar jautienos patiekalų. Čia kainos svyruoja nuo 2 iki 15 eurų.

Meat_lovers_pub

„Forto dvaras“
Net keliose sostinės vietose įsikūręs restoranas „Forto dvaras“ garsėja tradiciniais Kulinarijos paveldo fondo sertifikuotais patiekalais. Bene labiausiai maisto ekspertų vertinamas patiekalas šiame restorane – rankomis sukamas žemaitiškas kastinys. „Forto dvaro“ valgiaraštis lietuviškų patiekalų gerbėjus vilioja kone 100 patiekalų. Šis restoranas itin populiarus užsieniečių ir didžkukulių mėgėjų tarpe, kurie čia gali paragauti net 12 skirtingų jų rūšių! Restorano meniu rasite platų užkandžių, salotų, sriubų, žuvies, kiaulienos, vištienos, žvėrienos ir kitų patiekalų asortimentą. Kainos labai įvairios, tad galima pavalgyti ir už 5, ir už 15 eurų.

Forto dvaras_2

„Jurgis ir drakonas“
 „Jurgis ir drakonas“ – tai šeimos restoranas, kurio idėja šeimai gimė atostogaujant saulėtoje Italijoje, kuri yra ne kas kita, kaip tikros picos gimtinė. Visiškai neperdėtai galima pasakyti, kad šiame restorane kepamos ypatingos picos. Kuo jos ypatingos ir skiriasi nuo kitų visame mieste kepamų picų? Visų pirma, čia jos kepamos laikantis seniausių „Vera Pizza Napoletana“ tradicijų. Picos tešla minkoma tik iš itališkų miltų, paskui brandinama mažiausiai 12 valandų ir tuomet kepama net iki 400 laipsnių karščio įkaitintoje krosnyje. Dar vienas išskirtinis bruožas yra tas, kad čia naudojami pomidorai ir sūris taip pat atkeliauja iš Italijos. Mažesnių picų kainos nuo 4 iki 11 eurų, kitų patiekalų – nuo 4 iki 7 eurų.

Jurgis_ir_drakonas


Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Skaityti komentarus (1) Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Jei vertinate kokybišką maistą, gaminamą ir patiekiamą pagal naujausias gastronomines tendencijas, ko gero girdėjote puikiąją, geriausių Lietuvos šefų nacionalinę rinktinę iš pasaulinių kulinarijos čempionatų vežančią į Lietuvą visų spalvų medalius?... Skaityti daugiau
Pirmosios Baltijos stintos tiesiai iš jūros jau "Žuvinės" restoranuose Vilniuje ir Palangoje! Pačios skaniausios - be jokių bulvių ir įmantrių garnyrų. Skaniausia keptas stintas valgyti rankomis. Skaityti daugiau
Gera naujiena vilniečiams - nauja vieta vėlyviesiems pusryčiams! Tokiems tikriems, kur galima neskaičiuoti laiko, pabėgti nuo kasdieninio šurmulio, atsipalaiduoti gamtos apsuptyje neišvažiuojant iš miesto. Dar geresnė naujiena - tokius pusryčius galite laimėti sau... Skaityti daugiau
Sausio 18 d. 19 val. Meze restorano komanda kviečia į kulinarinius kursus su virtuvės šefu Christos Georgogiannopoulos. Kursų metu bus gaminama iš Jūsų mėgstamiausių ingredientų, kuriuos patys galėsite įvardinti prieš kursus. Išmoksite naujų, dar neatrastų... Skaityti daugiau
„Kempinski Hotel Cathedral Square“, prabangių viešbučių lyderis Lietuvoje, paskelbė apie naujo generalinio direktoriaus p. Kai Schukowski paskyrimą. Skaityti daugiau
Nusibodo žiemos šalčiai? Norisi karščio, įspūdžių ir kažko ypatingo? Tuomet Jums į Pilialaukio alaus namus - restoraną. Čia startavo žiemos įkvėptas kepsnių meniu, kuriuos galima užsigerti firminiu restorano karštu alumi...O didžioji karščio banga,... Skaityti daugiau
Berlynas garsėja kokybško greito maisto koncepcijomis, o lietuvaičiai dažnai daro 100 km. lanką pro šį miestą vien tik užkasti kokybiškų ir skanių kebabų! Beje, būtent Vokietijoje buvo sugalvota kebabą pateikti lavaše ar pitoje! Šiandien lanką galima sukti į... Skaityti daugiau
Ar prisimenate kultinį serialą „Draugai“, kur pagrindiniai herojai kasdien susėsdavo savo mėgstamoje kavinėje, kur jauki atmosfera – beveik, kaip namuose? Būtent tokia vieta yra Kaune įsikūręs restoranas-klubas „Migdolas“. Tai gerų draugų ir geros... Skaityti daugiau
Yra laikas ieškoti gurmaniškų atradimų ir yra laikas tiesiog skaniai ir sočiai pavalgyti. Tiesa, dažniausiai tas laikas būna suskaičiuotas minučių tikslumu, todėl Ukmergėje įsikūrusios dvi užeigos „Kolegos“ žada dienos pietus patiekti per 4 minutes. O... Skaityti daugiau
Vertinantys aukšto lygio gurmanišką virtuvę, Palangą ilgą laiką vertino, kaip keistą nesusipratimą, kur gera ilsėtis, bet jei nori tikrai skaniai pavalgyti, pasirinkti nelabai turi iš ko. Ką gi, Palanga, po truputį keičiasi į gerą, atsidaro nauji restoranai,... Skaityti daugiau
Jau devintus metus vilniečiai ir miesto svečiai renka sostinės svetingiausius – viešbutį, restoraną, kavinę, muzikinį klubą, barą, muziejų, galeriją, krautuvėlę, gidą, turizmo agentūrą bei svetingiausius sostinės įstaigų darbuotojus. Šiandien Vilniaus... Skaityti daugiau
Sparčiai populiarėjant sveikam gyvenimo būdui, vienas iš „must“ aplankyti Kauno taškų – “Fruti Juice&Smoothie” sulčių baras! Tai šviežiai spaustos sultys, trinti, žalieji, riešutų pieno kokteiliai, desertai, detoksikacijos programos. Sultys spaudžiamos... Skaityti daugiau
Meksikietiškos virtuvės mylėtojų, entuziastų ir žinovų įkurtas "No forks" labiausiai žinomas dėl savo buritų, taikosi prie vietinio klimato ir į meniu įtraukia autentišką meksikietišką vištienos sriubą 'chicken fajita'. O kad po gerų pietų būtų... Skaityti daugiau
Dviejų Lietuvos pulo čempionų įkurtas biliardo klubas „Entry“, tarp Kauno gyventojų, garsėja ne tik dėl savo pasaulinio lygio biliardo įrangos, bet ir dėl geros virtuvės, pamėgtos net „Žalgirio“ klubo krepšininkų, bei įspūdingos gėrimų kolekcijos,... Skaityti daugiau
Nors Lietuvą įprasta matyti ir pristatyti užsienio svečiams, kaip gero alaus kraštą, tikroji alaus kultūra tik dabar išgyvena savo gražiausią savo augimo laiką.“Gimsta“ profesionalūs alaus someljė, stiprėja mažieji aludariai ir atsidaro rafinuoti alaus... Skaityti daugiau