Naujienos

„Kruvinasis Cezaris“
Virtuvė: Kanados
„Cezaris“, kartais vadinamas „Kruvinuoju Cezariu“ (Bloody Ceasar) – tai Kanadoje labai populiarus kokteilis, panašus į „Kruvinąją Merę“.

„Cezaris“, kartais vadinamas „Kruvinuoju Cezariu“ (Bloody Ceasar) – tai Kanadoje labai populiarus kokteilis, panašus į „Kruvinąją Merę“ (Bloody Mary – XX amžiaus 3-ajame dešimtmetyje sukurtas kokteilis iš degtinė, pomidorų sulčių, saliero stiebo, Vusteršyro padažo, aštriųjų pipirų padažo, prieskonių, citrinos).

„Kruvinąjį Cezarį“ 1969 metais Calgary mieste naujo italų restorano „Marco’s“ atidarymo proga sugalvojo barmenas Wakter Chell. Pradinis variantas buvo iš pomidorų sulčių ir sutrintų moliuskų, nes clamato sultys atsirado visai neseniai.

Dabartiniais laikais šis kokteilis paprastai gaminamas iš degtinės, clamato (mišinys iš pomidorų sulčių ir jūrų moliuskų sultinio), Vusteršyro padažo (padažas iš salyklinio acto, spiritinio acto, melasos, cukraus, druskos, ančiuvių, tamarindo ekstrakto, svogūnų, česnakų, prieskonių ir pagardų), aštraus pipirų padažo, patiekiamas su ledais aukštose taurėse ir papuošiamas saliero koteliu ir citrinos griežinėliu. Dažnai pasitaikantis variantas be degtinės vadinamas „Nekaltuoju Cezariu“ (Virgin Ceasar).

2000 metais „Mott“ kompanija, kuri gamina sultis ir padažus, ant Jungtinėse Amerikos Valstijose parduodamų clamato sulčių butelių nurodydavo šio kokteilio receptą. Nuo 2002 metų „Mott’s“ pradėjo prekiauti iš anksto sumaišytais kokteiliais dvylikos uncijų buteliuose.

Gaminant „Kruvinojo Cezario“ kokteilį vienus ingredientus galima pakeisti kitais, pridėti druskos, pipirų, krienų arba citrinų sulčių, papuošti marinuotu agurku su krapais, šparaginėmis pupelėmis, kartais papuošimui naudojamos krevetės.

Keturiems kokteiliams pagaminti reikės:


· 3 valgomųjų šaukštų ir 1/2 arbatinio šaukštelio saliero druskos;
· 1 citrinos, padalintos į keturias dalis;
· 3 valgomųjų šaukštų ką tik išspaustų citrinų sulčių;
· 24 uncijų konservuotų clamato sulčių;
· 2 arbatinių šaukštelių Vusteršyro padažo;
· 1 arbatinio šaukštelio aštraus pipirų padažo;
· 1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai sugrūstų juodųjų pipirų;
· 1 arbatinio šaukštelio šviežiai sutrintų krienų (neprivaloma);
· 6 uncijų degtinės.

Paimkite aukštą stiklinę ir papuoškite jos kraštus druska bei citrinos griežinėliu. Įdėkite ledo gabalėlių, supilkite degtinę ir sultis. Pagardinkite Vusteršyro padažu, aštriu pipirų padažu, pipirais ir likusiais ingredientais. Patiekite papuoštą saliero koteliu ir citrinos griežinėliu.

Nuotrauka: cookingchanneltv.com

Grįžti atgal

MENIU.LT informacija
170_Meniu_logo_TIFAS

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Neretai skirtingų Kaukazo virtuvių atstovai kviečia ragauti to tikrojo chačiapuri. Tačiau yra tiek skirtingų jų rūšių, ir nei viena iš jų nėra tikresnė už kitą. Puikius chačiapuri gamina ir Armėnai, tačiau Gruzijos valdžios institucijos užpatentavo... Skaityti daugiau
Šiuo metu tradiciniais ir išskirtiniais gaminiais, kurie gali būti specialiai ženklinami, Europos Komisija yra pripažinusi šešis Lietuvoje gaminamus produktus: Daujėnų naminę duoną, žemaitišką kastinį, Stakliškių midų, lietuvišką varškės sūrį, Seinų... Skaityti daugiau
Dr. Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė. Maistas ir gėrimai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“ (Briedis, 2014) yra bene pirmasis bandymas sistemiškai rašyti apie istorinę Lietuvos virtuvę. Siekta suderinti istoriją ir kulinariją, t. y.... Skaityti daugiau
Norėdami pažinti šiuolaikinės Graikijos virtuvę, jos skonio profilį, maisto gaminimo techniką, valgymo kultūrą, neišvengiamai savo žvilgsnį atgręšime į senąją Eladą, jos mitus bei tikras, nesumeluotas istorijas, tautos genialumą, sąmojį ir neišvegiamai... Skaityti daugiau
Armėnija garsėja, kaip viena seniausių pasaulio civilizacijų, kurioje gausu gamtinių išteklių. Nuo seno šalis vadinama vienu seniausių vynuogynų bei vyndarių lobynu. Biblijoje sakoma, kad „Nojus nužengė nuo Ararato kalno ir pasodino pirmąją vynuogių šakelę... Skaityti daugiau
Grįžusi iš beveik mėnesio trukmės kelionės mašina po Ukrainą ir Krymą, per ukrainietiškos virtuvės vakarą, kurį organizavau artimiausiems draugams, norėdama pasidalinti įspūdžiais, buvau kategoriška – niekada daugiau! Mažų mažiausiai traukė ten... Skaityti daugiau
Keliaudami paprastai neišvengiame ir pažinties su lankomų šalių virtuve, tradiciniais patiekalais, sužinome, kas būdinga tai vietovei. Tačiau yra ir tokių vietovių, kurias pasaulyje garsina tam tikri produktai. Tad kur jų ieškoti? Skaityti daugiau
Itališki desertai sparčiai randa kelią į lietuvių skrandžius ir širdis. Dar ne taip seniai italų virtuvė mūsų šalies gyventojams siejosi tik su picomis ir makaronais, tačiau dabar jau ne vienas mūsų žino, kad tai – tik maža dalelė to, ką mums gali... Skaityti daugiau
Svečius iš užsienio nedvejodami vaišiname didžkukuliais. Ar neklystame Lietuvos kulinarines tradicijas siedami su bulviniais patiekalais ir rūkytais mėsos gaminiais? Apie kulinarinį paveldą ir jo komunikavimą - Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas,... Skaityti daugiau
Rugsėjo pabaigoje, kai vėstančios naktys pamažu pradeda spalvinti medžius, o išsikvėpusios saulės atokaitoje karo prisirpę vynuogių kekės, Vengrijos vyndariams prasideda pats darbymetis – derliaus nuėmimo metas. Tiek plačiuose stambių vynuogių augintojų... Skaityti daugiau
Pietų Korėja – kupina kontrastų, bet tuo pačiu ir labai svetinga šalis. Korėjiečiai labiausiai vertina tai, kas gaminta Korėjoje, tiek šnekant apie gėrimus ir maistą , tiek ir apie darbą . Korėjiečiai gana stipriai įsikibę savo tradicijų ir sunkiai perima... Skaityti daugiau
Japonų virtuvė mums tokia pat paslaptinga ir egzotiška, kaip ir pati Japonija. Japonų kulinarai laikosi principo – „Ne sukurk nauja, o atrask ir atskleisk“. Skaityti daugiau
Bulvės Airijoje yra vienas pagrindinių maisto produktų. Jų maistinė vertė šalyje buvo žinoma žymiai anksčiau nei kitose Europos šalyse. Skaityti daugiau
Ritualiniai korėjiečių valgiai mums yra paslaptis, kadangi Lietuvoje dominuoja kinų virtuvė, kuri nustelbia kitas rytų virtuves. Tačiau korejiečių tradicijos ir ritualai tokie pat stiprūs, kaip japonų ar kinų... Skaityti daugiau
Visi žino, kad indų virtuvė neįsivaizduojama be prieskonių, žalumynų, įvairių pagardų, kurie gaminamą patiekalą ne tik praturtina, bet dar labiau pabrėžia jo gerąsias skonio savybes. Skaityti daugiau