„Kruvinasis Cezaris“

2011-09-26
„Kruvinasis Cezaris“

„Cezaris“, kartais vadinamas „Kruvinuoju Cezariu“ (Bloody Ceasar) – tai Kanadoje labai populiarus kokteilis, panašus į „Kruvinąją Merę“ (Bloody Mary – XX amžiaus 3-ajame dešimtmetyje sukurtas kokteilis iš degtinė, pomidorų sulčių, saliero stiebo, Vusteršyro padažo, aštriųjų pipirų padažo, prieskonių, citrinos).

„Kruvinąjį Cezarį“ 1969 metais Calgary mieste naujo italų restorano „Marco’s“ atidarymo proga sugalvojo barmenas Wakter Chell. Pradinis variantas buvo iš pomidorų sulčių ir sutrintų moliuskų, nes clamato sultys atsirado visai neseniai.

Dabartiniais laikais šis kokteilis paprastai gaminamas iš degtinės, clamato (mišinys iš pomidorų sulčių ir jūrų moliuskų sultinio), Vusteršyro padažo (padažas iš salyklinio acto, spiritinio acto, melasos, cukraus, druskos, ančiuvių, tamarindo ekstrakto, svogūnų, česnakų, prieskonių ir pagardų), aštraus pipirų padažo, patiekiamas su ledais aukštose taurėse ir papuošiamas saliero koteliu ir citrinos griežinėliu. Dažnai pasitaikantis variantas be degtinės vadinamas „Nekaltuoju Cezariu“ (Virgin Ceasar).

2000 metais „Mott“ kompanija, kuri gamina sultis ir padažus, ant Jungtinėse Amerikos Valstijose parduodamų clamato sulčių butelių nurodydavo šio kokteilio receptą. Nuo 2002 metų „Mott’s“ pradėjo prekiauti iš anksto sumaišytais kokteiliais dvylikos uncijų buteliuose.

Gaminant „Kruvinojo Cezario“ kokteilį vienus ingredientus galima pakeisti kitais, pridėti druskos, pipirų, krienų arba citrinų sulčių, papuošti marinuotu agurku su krapais, šparaginėmis pupelėmis, kartais papuošimui naudojamos krevetės.

Keturiems kokteiliams pagaminti reikės:


· 3 valgomųjų šaukštų ir 1/2 arbatinio šaukštelio saliero druskos;
· 1 citrinos, padalintos į keturias dalis;
· 3 valgomųjų šaukštų ką tik išspaustų citrinų sulčių;
· 24 uncijų konservuotų clamato sulčių;
· 2 arbatinių šaukštelių Vusteršyro padažo;
· 1 arbatinio šaukštelio aštraus pipirų padažo;
· 1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai sugrūstų juodųjų pipirų;
· 1 arbatinio šaukštelio šviežiai sutrintų krienų (neprivaloma);
· 6 uncijų degtinės.

Paimkite aukštą stiklinę ir papuoškite jos kraštus druska bei citrinos griežinėliu. Įdėkite ledo gabalėlių, supilkite degtinę ir sultis. Pagardinkite Vusteršyro padažu, aštriu pipirų padažu, pipirais ir likusiais ingredientais. Patiekite papuoštą saliero koteliu ir citrinos griežinėliu.

Nuotrauka: cookingchanneltv.com