Naujienos

Koks ateivius įamžinusio šrifto skonis?
Kulinarija, matyt, pats geriausias įrankis perteikti daugybę dalykų be žodžių. Vizualinės komunikacijos studijos "Prim Prim" komanda, siūlo paragauti skirtingų šriftų skonio.

Jauna, jaunų dizainerių komanda be užsakomųjų dizaino projektų užsiima ir asmeninėmis, kūrybinėmis iniciatyvomis. Sėkmingiausia iš jų “Taste the font”.

"Vieną dieną Prim Prim studijos ore pakibo klausimas - ar įmanoma šriftą apibūdinti skoniu? Štai taip ir prasidėjo bent sykį per mėnesį komandiškai gaminami labai jau dizaineriški pietūs.
Viskas itin paprastai. Nesame nei kulinarai, nei maisto fotografai, tik labai entuziastingi grafikos dizaineriai. Visas smagumas čia – apčiuopus šrifto jausmelį sumeistrauti patiekalą, kuris mūsų galva turi vieno ar kito visiems gerai pažįstamo šrifto skonį.
Be to, tokia laisva forma pristatome ir šrifto atsiradimo istoriją ar su juo susijusias įdomybes – o tai jau ne tik skanu, bet ir sveika smegenims!"

Nors Prim Prim pagamino dar palyginus nedaug šriftų, visų šriftų istorija turi pikantišką prieskonį. Pavyzdžiui Georgia šriftas, dizainerių pavadintas šriftu įamžinusiu ateivius. 

fontai_06

“Jei Georgia šriftas būtų skonis, tą skonį rastume nežemiškos kilmės paslaptingame patiekale. Priežastis paprasta - šis 1993 m Matthew Carter sukurtas serifinis šriftas savo vardą gavo dėl tuo metu JAV laikraščiuose mirgėjusios antraštės Alien heads found in Georgia (lt. Ateivių galvos rastos Džordžijos valstijoje).

Koks produktas labiausiai primena ateivį? Be abejo - grybas, kuris nepriklauso nei augalų, nei gyvių pasauliui, nei dar ko, paprastai įvardinamo. O koks ateivis be skraidančios lėkštės? Tam puikiausiai tinka patisonas, kurio forma vienareikšmiškai primena neatpažintą skraidantį objektą.

__patisonas_su_lekste_01

Daugiau šriftų skonių ir receptų ieškokite lt.tastethefont.com

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Kovo 18-19 d. viešbučio „Radisson Blu” konferencijų centre Vilniuje vyks jau penktąjį kartą organizuojama Ann Wigmore sveikos mitybos konferencija. Pranešimus renginyje skaitys visame pasaulyje žinomi mitybos specialistai Brenda Davis, Jeffrey Smithas, Mladenas... Skaityti daugiau
Nėra sudėtinga suorganizuoti šventės stalą. Tereikia suplanuoti ir suderinti meniu, apskaičiuoti, kiek reikės gėrimų, pasirūpinti tinkamais indais... Kada atiduoti šaltus, kada karštus patiekalus ... Kaip sutaupyti, bet neprarasti kokybės... Kaip susodinti... Skaityti daugiau
Iš ko Jums susideda žodis šventė? Pirmos mintys šaunančios į galvą daugeliu – stalas, vaišės, gėrimai, muzika/šokiai, vienas kitas žaidimas, torto dalinimas, išlydint svečius. Tačiau jau seniai vien gausus stalas nebesimbolizuoja gerovės ir svetingumo. Tad... Skaityti daugiau
Šią savaitę kulinarijos ir renginių studijoje “Čiop Čiop“ studijos vadovė ir tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė pristatė naujausias vestuvių tendencijas 2017-iems metams. Buvo išskirtos trys pagrindinės kryptys: boho, aristokratija bei minimalizmas. Skaityti daugiau
Vakar „Kempinski“ viešbutyje 13 virėjų, konditerių ir someljė bei vyno žinovų komandų kūrė saldžius stebuklus ir kovojo dėl „Auksinės šakutės“ įvertinimo. Septintą kartą vykusio Vyno ir deserto čempionato nugalėtojais tapo restorano „Stebuklai“... Skaityti daugiau
Visame pasaulyje populiarėjantis veganizmas neaplenkė ir Lietuvos. Į sparčiai augančią veganų bendruomenę jau atkreipė dėmesį verslas - prekybos centruose ir specializuotose parduotuvėse atsiranda veganams skirtos lentynos, o maitinimo įstaigos į meniu įtraukia... Skaityti daugiau
Jau ateinantį pirmadienį, spalio 24 d. prabanga alsuojančiame „Kempinski“ viešbutyje šurmuliuos septintasis Vyno ir desertų čempionatas. Beveik rekordinis 20-ties – virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų – komandų skaičius sieks aukščiausio... Skaityti daugiau
Nepraleiskite progos sudalyvauti unikaliame visame pasaulyje - Vyno ir desertų derinių čempionate spalio 24-ąją dieną! Kurkite! Derinkite! Dalyvaukite ir nugalėkite! Septintąjį kartą nugalėtojais bus skelbiamos virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų... Skaityti daugiau
Unikali proga pavakarieniauti su nacionaline šefų rinktine ir būti nustebintais novatoriškais sprendimais, išradingais patiekalais, burnoje tirpstančiais naujais skoniais bei praplėsti žinias apie pasaulines gastronomijos madas. Vakarienė vyks Klaipėdoje, restorane... Skaityti daugiau
Ketvirtasis Kairėnų vasaros festivalis į pasimatymus su muzika kvies\čia birželio-rugpjūčio mėnesiais. Šiemet festivalis pristato dar įvairesnę ir spalvingesnę programą, kurią neabejotinai įvertins geros muzikos gurmanai. Šeši vasaros koncertai lyg šilto... Skaityti daugiau
Stokholmo parodų rūmuose balandžio 26-29 dienomis vyko paroda „Gastro Nord 2016“ - tai pirmaujanti bei galima sakyti vienintelė Šiaurės regionuose viešbučių, restoranų, viešojo maitinimo ir greito maisto įstaigų paroda. Skaityti daugiau
Kovo 2-3 dienomis Vyno klubas kviečia Jus į dvi dienas kupinas Pjemonto! Tai puiki ir reta proga susitikti su „Mauro Molino", „Produttori del Barbaresco", „Elvio Cogno" ir „Ca' dei Mandorli" vyninių atstovais ir paragauti „Barolo", „Barbaresco", „Barbera" bei... Skaityti daugiau
Atgaivinkime istorinę lietuvių virtuvę savo namuose ruošdami šventines vaišes! Kokia gi iš tiesų toji lietuviška virtuvė? Kas jai būdinga? Kas lėmė jos formavimąsi, darė didžiausią įtaką? Kaip ji keitėsi bėgant amžiams ir kokią ją turime šiandien?..... Skaityti daugiau
Š. m. lapkričio 9 dieną vyks šeštasis Vyno ir desertų derinių čempionatas – tarptautinės virėjų, konditerių ir someljė varžybos, kuriose dalyvių komandos teisėjų komisijai pateikia specialiai varžyboms sukurtus vyno ir deserto derinius. Organizatoriai... Skaityti daugiau
Vestuvių fotosesija – individualus, labai asmeniškas ir netgi intymus procesas, kurio kūrime dalyvauja ne tik fotografas, bet ir patys jaunavedžiai. Dažnai itin daug pastangų skiriama tos vienintelės, gražiausios vietos svajonių fotosesijai paieškoms. „Vis dėlto... Skaityti daugiau