Naujienos

Kas Jums svarbu renkantis vietą pavalgyti?
Nuo 2012 metų startavo Meniu.lt ir VšĮ „Kultūros idėjų instituto“, žinomo, kaip ekologiškos kultūros gido „Ozonas“ leidėjas, inicijuotas socialiai atsakingo verslo skatinimo projektas, Lietuvos restoranuose ir kavinėse. Projekto tikslas – sukurti socialiai atsakingų maitintojų tinklą, kurie vykdydami veiklą ypatingą dėmesį skirtų išteklių tausojimui ir aplinkos apsaugai. Kuriuose lankytojai gautų informaciją apie restorane/kavinėje naudojamus produktus, jų sudėtines dalis, kaloringumą, alergizuojančius produktus, naudojamą GMO, produktų kilmę ir kitą Jiems aktualią informaciją. Norėdami maksimaliai išpildyti Jūsų poreikius, prašome užpildyti trumpą anketą, kurioje nurodytumėte, kas Jums svarbu renkantis vietą pavalgyti.

Jeigu nematote apklausos bloko, tiesioginė nuoroda į apklausą >>


Nuotrauka: .monicabhide.com

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė
„LARTA“ - Lietuvos atsakingų restoranų ir tiekėjų tinklas

„LARTA“ - Lietuvos atsakingų restoranų ir tiekėjų tinklas

, VILNIUS  (0)
LIETUVOS ATSAKINGŲ RESTORANŲ IR TIEKĖJŲ tinklas kuriamas ir plečiamas siekiant, kad maitinimo, apgyvendinimo ir pramogų verslas taptų...

Daugiau straipsnių šia tema:

Mažiau nei per dvi valandas Didžiojoje Britanijoje susidaro tiek atliekų, jog jomis galima būtų užpildyti Siemens areną. "Pradėk nuo savęs" - taip skelbia visos sąmoningo vartojimo ir aplinkosaugos kampanijos. Tą ir nusprendė padaryti 50-ies vietų restorano... Skaityti daugiau
Vartotojai, manantys, kad etiketėse esanti informacija klaidina arba kaip nors kitaip pažeidžia jų teises, kviečiami patys įkelti etikečių fotografijas su savo klausimais ir komentarais. Į kiekvieną klausimą atsakys kompetentingi ekspertai, valstybės institucijų... Skaityti daugiau
LARTA tyrimo duomenimis, beveik 80 proc. lietuvių norėtų daugiau žinoti apie patiekalų, kuriuos jie valgo maitinimo įstaigose, sudėtį, apie 50 proc. apklaustųjų sutiktų mokėti brangiau, jei tiksliai žinotų, ką valgo. „Katpėdėlė“ užsakymu daryta... Skaityti daugiau
1994 m. Danijoje buvo pradėta įgyvendinti aplinkosauginė Žaliojo rakto programa, kuria siekiama skatinti atsakingo verslo principus ir aplinkosaugines iniciatyvas apgyvendinimo paslaugų sektoriaus įmonėse. Šiuo metu daugiau nei 2000 dalyvių 40-yje šalių apdovanoti... Skaityti daugiau
Turbūt jau ne kartą girdėjote, jog daugiau nei pusė pasaulio žuvies išteklių yra visiškai išeikvoti ir dar trečdalis – pereikvoti arba ženkliai sumažėję, o po mažiau nei keturiasdešimties metų komercinės žvejybos ir visai nebeliks. Iliustracijų šiems... Skaityti daugiau
Geriausi didžiausių Prancūzijos, Italijos, Skandinavijos restoranų virėjai (nuo Michelin žvaigždutėmis pažymėtų iki nedidelių, bet tarptautinėje arenoje įvertintų restoranų) daugelį produktų perkasi patys. Ne, ne užsakinėja patys, o renkasi kiekvieną rytą... Skaityti daugiau
Jeigu šiandien restoranas orientuojasi į pigiausias žaliavas ir filosofiją „pelnas – šiandien, o rytoj – bus matyti“, atėjus tam rytojui gali tekti ant durų kabinti iškabą „Parduodu“, nes visame pasaulyje restoranų verslas keičiasi iš esmės. Per... Skaityti daugiau
Šių metų (2013 metų birželio 5d.) Pasaulinės Aplinkosaugos Dienos tema - Suprask.Valgyk.Tausok. Tai iniciatyva, kurios tikslas yra sumažinti ekologinį maisto pėdsaką. Pasak Jungtinių Tautų Maisto ir Žemdirbystės Organizacijos (angliškai UN Food and Agriculture... Skaityti daugiau
Kuomet visame pasaulyje buvo renkami geriausi restoranai, Lietuvoje trečiadienį, išrinktas Atsakingiausias Lietuvos restoranas. Juo tapo restoranų grupė Fortas su restoranu „Terrazza“. Atsakingiausias Lietuvos restoranas 2013 išrinktas už didžiausią pažangą,... Skaityti daugiau
Jau trečius metus iš eilės visame pasaulyje auga vietinės, sezoninės, ūkininkų produkcijos populiarumas. Tiek geriausių pasaulio restoranų meniu, tiek ir namų virtuvėje. Lietuvos šefai taip pat neatsilieka nuo pasaulinių tendencijų ir pateikia idėjų, kaip iš... Skaityti daugiau
Per pastaruosius metus pasaulinis viešojo maitinimo sektorius sparčiai persiorientuoja į vietinę produkciją, sezoninę virtuvę bei į daugiau maistinių medžiagų turinčias porcijas. Beveik 100 įvairių Lietuvos restoranų, kavinių atstovų, iš daugiau nei 50... Skaityti daugiau
Balandžio 30 d. Vilniuje restoranų vadovai ir virtuvės šefai kviečiami sužinoti aktualiausias restoranų verslo tendencijas, restoranų lankytojų lūkesčius, atrasti bendradarbiavimo galimybes su Lietuvos ūkininkais, gauti aktualios informacijos apie restoranuose... Skaityti daugiau
Meniu.lt kartu su gyvūnų prieglauda „Lesė“ inicijuoja paramos beglobiams gyvūnams projektą „Viena vakarienė restorane = 30 vakarienių šuniukui prieglaudoje“, prie kurio kviečiame prisijungti draugiškus augintiniams restoranus ir kavines bei LARTA (Lietuvos... Skaityti daugiau
Įvairiose pasaulio šalyse skiriasi politika dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) prieinamumo rinkoje – nuo paties liberaliausio iki griežčiausio modelio. Amerikoje be vargo plinta didžiausios jų plantacijos, o Europa kol kas į šią plėtrą žiūri... Skaityti daugiau
Planuojant Europos žuvininkystės sektoriaus ateitį pirmą kartą atsižvelgta į gamtosaugininkų siekį išsaugoti žuvų išteklius – pritarimą balsavimu šią savaitę išreiškė didžioji dauguma Europos Parlamento narių. Tai leidžia tikėtis, kad ir kitos Europos... Skaityti daugiau