Naujienos

Geriausia pasaulio barmenė: „Šiuolaikiniai barmenai vis labiau primena virtuvės šefus“
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai. Tokiomis įžvalgomis apie naujausias tendencijas kokteilių pasaulyje dalinasi prestižinio barmenų čempionato „World Class“, kuris šiemet vyksta ir Lietuvoje, 2016 metų pasaulinio etapo nugalėtoja, prancūzė Jennifer Le Nechet.

„Naujųjų laikų barmenai vis dažniau už baro dirba kaip virtuvės šefai ir naudoja vis įdomesnius produktus. Kartais visas procesas iš tiesų primena sudėtingo patiekalo gamybą, kai skrupulingai derinamos sudėtinės dalys, o kokteilis puošiamas pincetu uždedant smulkias detales“, - pasakoja J. Le Nechet.

Tokių kokteilių gaminimas – ilgas procesas, todėl barų lankytojams jų tenka palaukti ir, geriausiu atveju, tikėtis vos vieno per vakarą.

„Prancūzija nuo seno garsėja maisto derinimu prie vyno, tačiau naujieji laikai atgabena ir dar vieną naują tendenciją. Darosi vis labiau populiaru su maistu derinti ir kokteilius“, - sako prestižinio barmenų čempionato „World Class“ nugalėtoja.

Net ir dalyvaudama „World Class“ čempionate J. Le Nechet kokteilių gamyboje naudojo savo pačios ruoštas sudedamasias dalis, pavyzdžiui, kepintus kukurūzus, džiovintus vaisius ar namų gamybos gazuotą vandenį, į kurio sudėtį įeina paprika, bazilikas, laimo sultys bei slaptas prieskonių mišinys.

„Įkvėpimo semiuosi iš visur, kur tik galiu – minčių gaunu darbuodamasi virtuvėje, žiūrėdama filmus, klausydamasi mėgstamų muzikos kūrinių, net skaitydama knygas! Tiesa, bene didžiausią spyrį man padarė pats dalyvavimas tokiame įtemptame ir svarbiame čempionate kaip „World Class“. Iš pirmo žvilgsnio, rodės, viskas vyks pagal aiškų planą, tik vėliau supratau, jog tam, kad sudalyvaučiau visuose numatytuose veiksmuose – man teks gerokai paplušėti, nes kaskart privalėjau stebinti ne tik kitus, bet ir save pačią. Juk čia varžausi su geriausiais pasaulio barų virtuozais“, - teigia J. Le Nechet.

2017-ųjų čempionato finalas, dėl dalyvavimo kuriame galės susirungti ir lietuviai, vyks Meksike. Tam, kad iškovotų galimybę savo meistriškumą parodyti visam pasauliui, barmenai turės įveikti ne tik kitus Lietuvos čempionato dalyvius, tačiau ir kolegas iš kitų dviejų Baltijos šalių. Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, čempionatas šiemet rengiamas pirmą kartą.

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Ronnefeldt - aukščiausios rūšies ir pripažinto vardo arbatos Jūsų restorane arba viešbutyje! Solidžių svečių priėmimas, vėlyvieji pusryčiai, išskirtinių desertų ir angliškos arbatėlės stalas bei pobūviai, solidūs pusryčiai viešbutyje -... Skaityti daugiau
Pristatome Jums vienintelį geriausių vynų sąrašą, kuriame rasite vyno ekspertų, Vynai.com komandos atrinktus ir sureitinguotus vynus, iki 12 Eur. Remiantis JAV ir Didžiosios Britanijos vyno žurnalų praktika, vynai buvo vertinami 100-bale skale. Pagrįstai galima... Skaityti daugiau
Kaip ir kiekvienais metais Vynai.com portalo komanda išrinko geriausius lentynose pasirodžiusius vynus Lietuvoje 2016 metais. Vynus tradiciškai buvo vertinami dvejose kategorijose: gerų vynų (iki 12 Eur) ir proginių vynų (iki 30 Eur). Remiantis JAV ir Didžiosios... Skaityti daugiau
„Tai buvo trečias kartas mano gyvenime, kai verkiau iš džiaugsmo. Pirmieji du buvo gimus mano vaikams, o trečiasis šiandien – iškovojus geriausio Baltijos šalių someljė titulą. Tai kainavo man daugybę pastangų, o jausmas būti pripažintu geriausiu tarp... Skaityti daugiau
Sidras žinomas jau nuo senovės egiptiečių laikų. Tačiau pastaruoju metu šis gėrimas labiau asocijuojamas su susintetintų salstelėjusiu ir užgazuotu skonio gėrimu skardinėse. Iš tikrųjų natūralus ir tikras sidras visiškai skiriasi nuo pramoninio gazuoto... Skaityti daugiau
Karpis daugeliu kalbų vadinasi vienodai (carpe – pranc., carp – angl., карп – rus. ir pan.), nacionalinius jo paruošimo būdus turi kiekviena tauta: a la polonaise (lenkiškai) – šviesiame aluje su daugybe saldžių prieskonių, a la moldavienne (moldaviškai)... Skaityti daugiau
Dėmesio – šiame straipsnyje įtartinai daug kartų naudojamas žodis „kraft“. Pasak kalbininkų, tai yra „amatininkų alus“, ką pavadinčiau pačiu mistiškiausiu žodžiu šiuolaikinėje alaus rinkoje. Kai aludariai paklausia kalbininkų, kaip tuomet reikėtų... Skaityti daugiau
Gruzijos nacionalinė vyno agentūra ir Jos Ekscelencija Gruzijos ambasadorė Khatuna Salukvadze kviečia į edukacinį Gruzijos raudonojo vyno seminarą. Seminaras Balandžio 4 d. 15 val. vyks Vilniuje, Naručio viešbutyje, o balandžio 5d. 10 val. Kaune, Daugirdo viešbutyje. Skaityti daugiau
Visi tik kalba apie burbuliukų kultą ir erą. Visi tik derina šampaną ir kitus putojančius gėrimus prie ko netingi. Visi tik lanko putojančio vyno ir šampano paskaitas ir pildo šiais gėrimais savo vyno šaldytuvus. Tačiau norintiems būti dar vienu žingsneliu... Skaityti daugiau
Jau 14 metų, vynai.com portalas renka geriausius šiemet Lietuvoje pasirodžiusius naujus vynus. Šį kartą pristatome geriausius “Proginius vynus”, kurių kaina svyruoja nuo 12 iki 30 Eur. Sąraše rasite vyno vietą, balą (iš 100), pavadinimą, kilmės šalį, kainą. Skaityti daugiau
Tradiciškai, jau 14 metų iš eilės, vynai.com portalas renka geriausius tais metais Lietuvoje pasirodžiusius naujus vynus. Tam yra išskirtos dvi katgorijos – „Geri vynai“ (iki 12 Eur) bei “Proginiai vynai” (iki 30 Eur). Bendradarbiaujant su vyno platintojais,... Skaityti daugiau
Šaltą žiemos vakarą mėgstantys vyną ir maistą buvo pakviesti į „Gerard Bertrand“ vyno degustaciją. Šių metų Lietuvos vyno čempionate metų vynine tapusios vyninės atvyko pristatyti atstovė iš Prancūzijos Laura Perez-Garrigue. Vakaro metu buvo degustuojami... Skaityti daugiau
Lietuvos someljė asociacija rugsėjo pabaigoje paminėjo someljė profesijos atsiradimo Lietuvoje ir Someljė asociacijos įkūrimo dešimtmetį. Nuo 2005 metų, vadovaujant asociacijos įkūrėjams Rasai ir Arūnui Starkams, Lietuvoje atsirado per du šimtus someljė... Skaityti daugiau
Neseniai paskambino vienas aludaris, sako – turiu naują alų, padėk „išstumti“. Klausiu – su medumi? Atsako – taip, iš kur žinai? Na, po velnių, aludariai. Kur jūsų fantazija? Pasaulyje yra klasifikuojama virš 70 alaus stilių ir postilių. Vien Lietuvoje... Skaityti daugiau
„Vyno klubas“ vasaros sezoną pradeda dviejų vyno ir maisto įžymybių vizitu. Tai istorinio vyno ūkio Weingut Reichsgraf von Kesselstatt savininkė ir jau triskart išrinktoji ‚metų vyndarė‘, Annegret Reh-Gartner ir jos vyras, žymusis Vokietijos šefas, Michelin... Skaityti daugiau