Naujienos

Geriausi Lietuvos virėjai moko vaikus sveikai ir skaniai maitintis
Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (WACS) rekomendacijomis, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija tęsia edukacinę, socialinę iniciatyvą „Sveikas vaikas - sveika ateitis!“. Asociacijos nariai, virtuvės šefai, ikimokyklinio ugdymo įstaigose supažindina vaikus su virėjo profesija, mūsų krašte užaugintomis daržovėmis, vaisiais, pasakoja apie sveiką mitybą. Vaikai atlieka kūrybines užduotis, mokosi kartu gaminti nesudėtingus užkandžius, kokteilius bei įvertina jų skonius.

Grupėse vaikai dažniausiai jau būna susipažinę su sveikatos piramide, todėl neretai stebina savo išprusimu, atpažindami rečiau matomas daržoves ar vaisius. Aišku, kartais sumaišo, pvz. vietoje cukinijos įvardindami, kad tai agurkas. Pasakoja, kad aktyviai padeda tėveliams, močiutėms prižiūrėti ir auginti gėrybes.

Virtuvės šefai vaikams pristato Sveiko maisto spalvų rato vaisius, daržoves. Kartu atlieka kūrybines užduotėles, kuriose pateikiamos ir nesudėtingos užkandžių, kokteilių receptūros. Įdomiausia vaikams kartu su šefu gaminti, pagelbėti jam paruošiant produktus, pamatyti, kaip trinamas kokteilis ar kaip iš iSi sifono išpurškiamas kremas. Visi nekantriai laukia skaniausio momento, ištuštindami stiklines ar lėkštes.

Vaikai džiaugiasi susipažindami ir gyvai bendraudami su virtuvės šefais, priskirdami juos pasakų personažams ar animacinių filmų herojams, dalindamiesi su tėveliais įspūdžiais, kad atvyko virėjas iš „Gustavo enciklopedijos“ arba šefas iš filmo „La Troškinys“.
Dėkojame entuziastingai nusiteikusiems LRVVKA nariams - virtuvės šefams, ikimokyklinio ugdymo įstaigų atstovams bei partneriams „Santa Maria“ už edukacinės, socialinės iniciatyvos rėmimą.

2016_04_11_Audrius_Gostautas__1_

Kiekvieną mėnesį planuojame aplankyti apie 15 darželių visoje Lietuvoje. Šiuo metu aplankėme šias ikimokyklinio ugdymo įstaigas: Vilniaus raj. Avižienių vaikų darželį ir Vilniaus darželį „Gintarėlis“ (virtuvės šefas Justinas Kapkovičius); VšĮ „Mano darželis“ (virtuvė šefas Audrius Goštautas); Kauno lopšelį-darželį „Žemyna“ (virtuvės šefas Jaroslav Orševski ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja Sonata Andriuškevičienė). Artimiausiomis balandžio mėnesio dienomis aplankysime Kauno „Nemuno“ mokyklą-daugiafunkcį centrą (virtuvės šefas Tomas Ragauskas); Panevėžio lopšelį-darželį „Gintarėlis“ – (virtuvės šefas Evaldas Žaliukas); Vilniaus lopšelį-darželį „Ramunėlė“ (virtuvės šefas Arūnas Stoškus); Vilniaus „Taikos“ progimnaziją – (virtuvės šefas Darius Dabrovolskas); lopšelį-darželį „Žvangutis“ (virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė); Kauno lopšelį-darželį „Gintarėlis“ (virtuvės šefas Tomas Rimydis); Klaipėdos vaikų darželį-mokyklą „Varpelis“ (virtuvės šefė Vitalija Butautienė).

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė
„LRVVKA“ - Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija

„LRVVKA“ - Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija

Juozapavičiaus 10 A, VILNIUS  (0)
2000 m. įkurta Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociaciją arba trumpiau LRVVKA. Asociacijos steigėjais tapo šefai:...

Daugiau straipsnių šia tema:

Kovo 8-ąją šveskite Tarptautinę Moters dieną restorane “Batoras”! Restoranas kviečia visus pasimėgauti specialiai šiai progai sukurtais kulinariniais šedevrais, jaukia aplinka, dėmesingu aptarnavimu ir gyvai skambančiomis melodijomis. Visoms Moterims šia proga... Skaityti daugiau
Lietuvos vyriausių virėjų ir konditerių asociacija kovo 5 d. kviečia į meistriškumo kursus: „Šiuolaikinės gastronomijos tendencijos pagal iSi kulinarijos ambasadorių ir virtuvės meistrą Douglas Spiik“. Kursų žvaigždė - švedų virtuvės meistras Douglas... Skaityti daugiau
Net 32 barmenai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių pasiryžo išbandyti jėgas prestižiniame „World Class“ barmenų meistriškumo čempionate. Tarp jų – net penkios merginos. Tam, kad pelnytų geriausio Lietuvos barmeno titulą ir įgytų teisę varžytis su... Skaityti daugiau
Viduržemio jūros virtuvės restorano MEZE komanda kviečia pirmąją pavasario šventę švęsti gurmaniškai. Skambės gyvai atliekamos populiarios dainos, gyvai gros gitara, ragausite rytietiškų patiekalų ir gersite nuostabų vyną. Skaityti daugiau
Kuris restoranas nustebins labiausiai? Kovo 16 dieną, ketvirtadienį, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti kulinariniame safaryje „Vilnius Gastro 2017“. Pasirinkę vieną iš trijų maršrutų – Geltoną, Žalią arba Raudoną gurmanai, už vienos... Skaityti daugiau
Visi kavos mėgėjai, maloniai kviečiami į kavos degustaciją. Visi norintys ne tik galės išbandyti savo skonio receptorius, bet ir sudalyvauti kavos ruošimo pamokoje, kur išmoksite pasiruošti kavą kaip tikri profesionalai, sužinosite daug įdomių faktų apie kavą.... Skaityti daugiau
Frankofonijos dienų proga į Lietuvą atvyksta išskirtinė Karibų bliuzo grupė „Dèlgres“ iš Gvadelupos (Prancūzijos užjūrio regionas). Ji kone pirmoji savo unikaliu delta bliuzo skambesiu užpildė trūkstamą Karibų muzikos grandį bei naujai papildė patį... Skaityti daugiau
Visą savaitę Lietuvoje vykęs kavos festivalis „Coffee Week Lithuania“ sekmadienį baigėsi net trijų kavos čempionatų nugalėtojų paskelbimu. Kavos ragavimo ir piešimo pieno puta nugalėtojai birželį demonstruos savo įgūdžius Budapešte vyksiančiuose pasaulio... Skaityti daugiau
Restoranas „Esse“ ir žurnalistai Jurga ir Paulius Jurkevičiai (Roma) kovo 7 d. kviečia į degustacinę vakarienę - „Artišokai ir Viduržemio Jūros Gėrybės“. Degustacijos metu ragausite: 2016 metų derliaus alyvuogių aliejų, gurmaniškus artišokų patiekalus... Skaityti daugiau
Balandžio 22-23 d. Druskininkuose vyks jau antrasis Lietuvoje tarptautinis plovo virimo čempionatas į kurį kviečiami dalyvauti visi, kam plovas - ne tik ryžių patiekalas, tiek gero maisto mėgėjai, teik profesionalūs šefai. Čempionato metu plovą virs ne tik... Skaityti daugiau
„Kai jie pakilo į dangų ir Jis paprašė už Jo tekėti, Ji nedvejodama atsakė TAIP!”. Kovo 17 dieną, Vilos „Dubgiris“ bei renginių organizatorių „Pramogų Diva“ ir „Trys Karaliai organizuojama – Žemaitijos Vestuvių (ir ne tik) paroda – mugė! Jauki... Skaityti daugiau
Tiekėjai kelia kainas, konkurentai plečiasi, keičiasi vartotojų skonis, įpročiai, o Jūs liekate tokie patys? Dažnai ne restoranai sustoja vietoje, o jų savininkai atsiremia į fantazijos ir ryžto ribas. Jūsų restoranas pasiekė ribas. Lankytojų visada turite,... Skaityti daugiau
Etninės, istorinės lietuvių virtuvės augantį populiarumą įrodo vis daugiau naujų restoranų pristatančių tikrąją lietuvių virtuvę, neturinčia nieko bendro su kugeliu ir cepelinais. Tarp geriausių Lietuvos šefų vyksta nemažai „kulinarinių... Skaityti daugiau
Kas sugalvojo, kad Meilės dienos negalima švęsti pavyzdžiui Vasario 17-18 d.? Penktadienį, po darbų, su savo mylimiausiais žmonėmis lėkti prie jūros - pripažinkite tai, ko gero, geriausias pasirinkimas. Šiemet atsidaręs, bet jau tapęs vienu populiariausių,... Skaityti daugiau
Rytoj laukia ypatingų vakarienių metas. Leiskite sau leistis į nedidelį kulinarinį nuotykį ar net eksperimentą. Įsivaizduokite, jog restorano meniu pagrindiniais patiekalais tapo...desertai. Užsisakykite desertą "į priekį", arba skirkite ištisą vakarienę... Skaityti daugiau