Naujienos

Geriausi Lietuvos virėjai moko vaikus sveikai ir skaniai maitintis
Pasaulinės šefų asociacijų draugijos (WACS) rekomendacijomis, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija tęsia edukacinę, socialinę iniciatyvą „Sveikas vaikas - sveika ateitis!“. Asociacijos nariai, virtuvės šefai, ikimokyklinio ugdymo įstaigose supažindina vaikus su virėjo profesija, mūsų krašte užaugintomis daržovėmis, vaisiais, pasakoja apie sveiką mitybą. Vaikai atlieka kūrybines užduotis, mokosi kartu gaminti nesudėtingus užkandžius, kokteilius bei įvertina jų skonius.

Grupėse vaikai dažniausiai jau būna susipažinę su sveikatos piramide, todėl neretai stebina savo išprusimu, atpažindami rečiau matomas daržoves ar vaisius. Aišku, kartais sumaišo, pvz. vietoje cukinijos įvardindami, kad tai agurkas. Pasakoja, kad aktyviai padeda tėveliams, močiutėms prižiūrėti ir auginti gėrybes.

Virtuvės šefai vaikams pristato Sveiko maisto spalvų rato vaisius, daržoves. Kartu atlieka kūrybines užduotėles, kuriose pateikiamos ir nesudėtingos užkandžių, kokteilių receptūros. Įdomiausia vaikams kartu su šefu gaminti, pagelbėti jam paruošiant produktus, pamatyti, kaip trinamas kokteilis ar kaip iš iSi sifono išpurškiamas kremas. Visi nekantriai laukia skaniausio momento, ištuštindami stiklines ar lėkštes.

Vaikai džiaugiasi susipažindami ir gyvai bendraudami su virtuvės šefais, priskirdami juos pasakų personažams ar animacinių filmų herojams, dalindamiesi su tėveliais įspūdžiais, kad atvyko virėjas iš „Gustavo enciklopedijos“ arba šefas iš filmo „La Troškinys“.
Dėkojame entuziastingai nusiteikusiems LRVVKA nariams - virtuvės šefams, ikimokyklinio ugdymo įstaigų atstovams bei partneriams „Santa Maria“ už edukacinės, socialinės iniciatyvos rėmimą.

2016_04_11_Audrius_Gostautas__1_

Kiekvieną mėnesį planuojame aplankyti apie 15 darželių visoje Lietuvoje. Šiuo metu aplankėme šias ikimokyklinio ugdymo įstaigas: Vilniaus raj. Avižienių vaikų darželį ir Vilniaus darželį „Gintarėlis“ (virtuvės šefas Justinas Kapkovičius); VšĮ „Mano darželis“ (virtuvė šefas Audrius Goštautas); Kauno lopšelį-darželį „Žemyna“ (virtuvės šefas Jaroslav Orševski ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja Sonata Andriuškevičienė). Artimiausiomis balandžio mėnesio dienomis aplankysime Kauno „Nemuno“ mokyklą-daugiafunkcį centrą (virtuvės šefas Tomas Ragauskas); Panevėžio lopšelį-darželį „Gintarėlis“ – (virtuvės šefas Evaldas Žaliukas); Vilniaus lopšelį-darželį „Ramunėlė“ (virtuvės šefas Arūnas Stoškus); Vilniaus „Taikos“ progimnaziją – (virtuvės šefas Darius Dabrovolskas); lopšelį-darželį „Žvangutis“ (virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė); Kauno lopšelį-darželį „Gintarėlis“ (virtuvės šefas Tomas Rimydis); Klaipėdos vaikų darželį-mokyklą „Varpelis“ (virtuvės šefė Vitalija Butautienė).

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė
„LRVVKA“ - Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija

„LRVVKA“ - Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija

Juozapavičiaus 10 A, VILNIUS  (0)
2000 m. įkurta Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociaciją arba trumpiau LRVVKA. Asociacijos steigėjais tapo šefai:...

Daugiau straipsnių šia tema:

Pirmosios Baltijos stintos tiesiai iš jūros jau "Žuvinės" restoranuose Vilniuje ir Palangoje! Pačios skaniausios - be jokių bulvių ir įmantrių garnyrų. Skaniausia keptas stintas valgyti rankomis. Skaityti daugiau
Gera naujiena vilniečiams - nauja vieta vėlyviesiems pusryčiams! Tokiems tikriems, kur galima neskaičiuoti laiko, pabėgti nuo kasdieninio šurmulio, atsipalaiduoti gamtos apsuptyje neišvažiuojant iš miesto. Dar geresnė naujiena - tokius pusryčius galite laimėti sau... Skaityti daugiau
Mažiau nei po mėnesio Valentino diena. Ar jau žinote, kuo nudžiuginsite savo mylimiausius? Desertas iš geriausių Lietuvos konditerių garantuos palaimingą "ach". Iki pat Valentino dienos pristatysime po vieną iš geriausių Lietuvos desertų damų. Agnė Žukovskytė... Skaityti daugiau
„Didelės porcijos“, „Sočiai ir nebrangiai“, „Daug ir skaniai“ – vos prieš keletą metų tai buvo pagrindiniai reklaminiai restoranų šūkiai. Šiandien raktiniai žodžiai – „ūkininkų produktai“, „sezoninės žaliavos“, „šviežia ir skanu“.... Skaityti daugiau
Ką beplanuotumėt – praėjusių metų rezultatų aptarimą, konferenciją, kurios dalyvius reikia įkrauti energija pertraukų metu, svetingus verslo pusryčius, pietus ar ypatingų svečių priėmimą - pasidalinkite savo planais su kavine "Kūno kultūra", kurios komanda... Skaityti daugiau
Sausio 18 d. 19 val. Meze restorano komanda kviečia į kulinarinius kursus su virtuvės šefu Christos Georgogiannopoulos. Kursų metu bus gaminama iš Jūsų mėgstamiausių ingredientų, kuriuos patys galėsite įvardinti prieš kursus. Išmoksite naujų, dar neatrastų... Skaityti daugiau
„Kempinski Hotel Cathedral Square“, prabangių viešbučių lyderis Lietuvoje, paskelbė apie naujo generalinio direktoriaus p. Kai Schukowski paskyrimą. Skaityti daugiau
Nusibodo žiemos šalčiai? Norisi karščio, įspūdžių ir kažko ypatingo? Tuomet Jums į Pilialaukio alaus namus - restoraną. Čia startavo žiemos įkvėptas kepsnių meniu, kuriuos galima užsigerti firminiu restorano karštu alumi...O didžioji karščio banga,... Skaityti daugiau
Metų pradžoje pasipila viso pasaulio gastronomijos ekspertų, konsultantų, šefų spėjamos, numatomos ir jau rinką spėjusios užvaldyti maisto, gėrimų ir restoranų tendencijos. Kai kurios iš jų įsitvirtina ilgam ir tampa išties reikšmingos ir sektinos, kitos taip... Skaityti daugiau
Pristatome Jums vienintelį geriausių vynų sąrašą, kuriame rasite vyno ekspertų, Vynai.com komandos atrinktus ir sureitinguotus vynus, iki 12 Eur. Remiantis JAV ir Didžiosios Britanijos vyno žurnalų praktika, vynai buvo vertinami 100-bale skale. Pagrįstai galima... Skaityti daugiau
Išėjus pro restorano duris į lauką yra tik 2 sprendimai arba 2 minutės, kuomet Jūsų svečias nuspręs, ar jis grįš pas Jus, ar užbrauks kryžiuką. Visa tai jis padaro greitai ir tiksliai, „pasižymi“ tai savo ilgalaikėje atmintyje. Jei Jūs jo lūkesčius... Skaityti daugiau
Kokteilių gamyboje vis daugiau technologijų ateina iš virtuvės, kurioje skrupulingai derinami skirtingi ingredientai. Ne ką mažiau svarbiais elementais tampa ir pamatiniai, gerai visiems pažįstami skoniai bei sezoniški produktai. Tokiomis įžvalgomis apie naujausias... Skaityti daugiau
Kaip ir kiekvienais metais Vynai.com portalo komanda išrinko geriausius lentynose pasirodžiusius vynus Lietuvoje 2016 metais. Vynus tradiciškai buvo vertinami dvejose kategorijose: gerų vynų (iki 12 Eur) ir proginių vynų (iki 30 Eur). Remiantis JAV ir Didžiosios... Skaityti daugiau
Jau išleistas ir platinamas naujas žurnalo „Restoranų verslas“ numeris. Žurnalas skirtas tiek restoranų, bei kitų maitinimo įstaigų, darbuotojams ir vadovams, tiek jų lankytojams. Naujausiame numeryje skaitykite apie: Neurogastronomiją, Etninę virtuvę, Kap... Skaityti daugiau
Nėra sudėtinga suorganizuoti šventės stalą. Tereikia suplanuoti ir suderinti meniu, apskaičiuoti, kiek reikės gėrimų, pasirūpinti tinkamais indais... Kada atiduoti šaltus, kada karštus patiekalus ... Kaip sutaupyti, bet neprarasti kokybės... Kaip susodinti... Skaityti daugiau