Naujienos

Ekspromtas Pamėnkalnio gatvėje (Vilnius)
Įkurti viešojo maitinimo įstaigą Pamėnkalnio gatvėje, vienoje judriausių sostinės centro arterijų, nėra lengva. Nors čia pat Gedimino prospektas, pėsčiųjų srautai ir gausybė potencialių klientų, tačiau intensyvus eismas, nuolatinės parkingo problemos, galų gale didžiulė tarpusavio konkurencija kelia daug rūpesčių restoranų bei kavinių savininkams. Galbūt todėl įstaigų pavadinimai ir jų veiklos kryptys čia keičiasi dažniau, nei kituose Vilniaus rajonuose...
Įkurti viešojo maitinimo įstaigą Pamėnkalnio gatvėje, vienoje judriausių sostinės centro arterijų, nėra lengva. Nors čia pat Gedimino prospektas, pėsčiųjų srautai ir gausybė potencialių klientų, tačiau intensyvus eismas, nuolatinės parkingo problemos, galų gale didžiulė tarpusavio konkurencija kelia daug rūpesčių restoranų bei kavinių savininkams. Galbūt todėl įstaigų pavadinimai ir jų veiklos kryptys čia keičiasi dažniau, nei kituose Vilniaus rajonuose.

Vyresnio amžiaus sostinės gyventojai puikiai prisimena legendinę „Nykštuko“ kavinę, ilgą laiką veikusią Pamėnkalnio gatvėje, 24 numeriu pažymėtame name priešais „Pergalės“ kino teatrą. Pastarojo rūmus jau seniai okupavo aktyvusis „Pramogų bankas“, tuo tarpu kavinės patalpų likimas buvo permainingas: neišlaikęs kapitalizmo pradžios sunkmečio „Nykštukas“ savo veiklą nutraukė. Išnyko voverių narveliai, margi vaikiški baldai, o spalvingos Birutės Žilytės ir Algirdo Steponavičiaus freskos buvo negailėstingai užkaltos gipso kartono plokštėmis. Tolesnis patalpų likimas buvo permainingas: nors pavyko išlaikyti viešojo maitinimo funkciją, pavadinimai ir šeimininkai keitėsi vienas po kito. Paskutinė čia veikusi įstaiga – restoranas „Kaukazo belaisvė“ – tyliai užsidarė praeito sezono pabaigoje.

Ir štai sausio pabaigoje vilniečiai buvo pakviesti į naujojo restorano atidarymą. Pavadinimas „Anisas“ daugeliui asocijuojasi su egzotišku ir aitriu anyžių skoniu, tačiau nei pats augalas, nei jo kilmės regionas nėra akcentuojami. Interjere nerasime nei Artimųjų Rytų, nei Viduržemio jūros motyvų – greičiau nuosaikų europietišką minimalizmą, papildytą spalvotais dekoro elementais. Bendras salės plotas yra 145 kv. m, joje vienu metu gali susėsti apie 40 žmonių, o reikalui esant gilumoje gali būti atskirta 15 vietų banketinė salytė. Didžiuliai vitrininiai langai, kadaise užtverti želdiniais ir dekoracijomis, dabar yra plinai atidengti; dieną pro juos plūsta gausybė natūralios šviesos, o naktį ryškiai apšviesta salė traukia praeivių žvilgsnius, kviesdama užeiti į vidų. Pirmosiomis „Aniso“ darbo savaitėmis tai ypač aktualu, kadangi yra būtina paskelbti apie save, pritraukti publiką, o išorinė restorano iškaba kol kas dar nėra padaryta. Nėra galutinai nusistovėjusi ir bendra interjero koncepcija, kurios tolesnė raida priklauso nuo galimybės atidengti jau minėtas „Nykštuko“ freskas. Aišku, kad toks ryškus spalvinis akcentas gerokai pakoreguotų ne tik interjero vaizdą, bet ir visą restorano veiklos strategiją. Pavyzdžiui, planuojamus čia rengti gyvosios muzkos vakarus gali tekti pakeisti kitokio tipo renginiais.

Kol kas nėra nusistovėjusi ir bazinio meniu sudėtis. Aišku, kad dienos metu jį sudarys kelių rūšių kompleksiniai pietūs, tačiau virtuvės pajėgumai ir personalo kvalifikacija leidžia atlikti kur kas platesnes kulinarines paieškas. Pasak „Aniso“ direktoriaus, artimiausiomis savaitėmis svečius ketinama vilioti rinktiniais įvairių pasaulio virtuvių patiekalais, iš kurių palaipsniui bus suformuotas lankytojams patrauklus meniu. Ketinama atgaivinti ir keletą firminių “Nykštuko” laikų receptų (visų pirma desertus ir saldumynus), ne tik tikintis prisikviesti daugiau vaikų savaitgaliais, bet ir apeliuojant į jų tėvų bei senelių nostalgijos jausmą. Freskų atidengimas tokiu atveju taptų tiesiog gyvybiškai svarbus...

Restorano bendrasavininkė Gitana Grabauskienė kitą „Aniso“ įvaizdžio stiprinimo galimybę mato stiprios bendraminčių komandos sutelkime. Užsienyje įgytą vadybos patirtį ji ketina panaudoti tam, kad klientai būtų ne tik maloniai aptarnaujami, bet ir pajaustų natūralią jaukumo ir nuoširdumo atmosferą, būdingą šeimyninėms įmonėms. Lankytojus čia norima sutikti kaip senus draugus, kurių kiekvienas apsilankymas kelia džiaugsmą bei malonius rūpesčius. Aišku, įgyvendinti tokią koncepciją yra nepalyginamai sunkiau, nei ją nupasakoti, bet jeigu tai pavyks, „Anisas“ įsitvirtins sostinės centre ir savo populiarumu galbūt prilygs garsiajam pirmtakui.

Daugiau apie restoraną>>

Parengė: Jonas Malinauskas
Nuotraukoje restorano firminis patiekalas - krevetės su anyžiniu padažu

2011 02 14

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Visą Valentino savaitgalį turite unikalią progą pasimėgauti specialiai meilės dienai sukurtu meniu JAI ir JAM: Jūros šukutės, paprikų vyniotinis su baltojo vyno padažu, jautienos steikas su raudonojo vyno padažu, Oto filė su karamelizuotomis morkytėmis ir... Skaityti daugiau
Jūsų laukia vakarienė žvakių šviesoje, gyva muzika, šou programa, prizai ir siurprizai. Programos pradžia 19val. Skaityti daugiau
Užsisakykite originalias kulinarines dovanas ir pradžiuginkite visus, kuriuos mylite. Mažoji Ragainė pagal individualius užsakymus paruoš širdies formos pyragus su su jautiena, su mango gabaliukais ir kitais priedais, pagal Jūsų skonį. Skaityti daugiau
Šią Valentino dieną „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje su savo mylimu žmogumi praleiskite nuostabias akimirkas. Mūsų vyriausiasis virtuvės šefas Javier Lopez šiai progai sukūrė gardų degustacinį Valentino dienos meniu su prie patiekalų... Skaityti daugiau
Norite nustebinti savo mylimąjį ar mylimąją? Šv. Valentino dieną skirkite pasimatymą restorane GABI. Specialiai Jums restorano virtuvės meistrai sukurs šventinius patiekalus, kurie idealiai tiks romantiškai vakarienei, o vakaro metu gros Jums gyva muzika. Skaityti daugiau
SUSTOK, AKIMIRKA ŽAVINGA! Sustok, kai aš Myliu ir Tu Myli...Tikrai, sustokim nors trumpam. Nors aplink visko tiek...Sustokim ir parodykim, jog Matome ir Mylime tą, kuris šalia, kuris kasdien kartu keliauja ir Myli...Meilė – lepinti vienas kitą... Skaityti daugiau
Vasario 13 ir 14d. restorano ir viešbučio kolektyvas laukia Jūsų! Vasario 13d. čia laukia 4 patiekalų vakarienė su vynu priderintu prie kiekvieno patiekalo, romantiška muzika su vokaliste Jone ir gitaristu Edvinu, Valentino loterija. O vasario 14d. nemokamas gyvos... Skaityti daugiau
Itin jausmingo filmo „Trys metrai virš dangaus“ motyvais paremta Valentino dienos šventė viešbučio „Europa Royale Kaunas“ restorane – puikus pasirinkimas svarstantiems kaip prasmingai ir romantiškai praleisti meilės dieną. Filmas pasakoja dviejų labai... Skaityti daugiau
Ypatingai praleiskite šį išskirtinį Šv. Valentino savaitgalį Palangoje, viešbučio restorane ant jūros kranto! Siūlome šventinę vakarienę, skambant romantiškai širdies muzikai. Skaityti daugiau
Amore, Amore, Amore. Buonissimo San Valentino. E che sia pieno di baci, coccole, amore e vino! Šiais metais Valentino dieną švęsime su Itališka nuotaika. Pasitiksime jus su gardžiu Bellini kokteiliu Skaityti daugiau
Šv. Valentino diena puiki proga pabūti kartu, pasidžiaugti savo meile ir romantiškai praleisti laiką restorane "Horizontas". Jūsų laukia apgalvotas meniu specialiai paruoštas JAM ir JAI, gyva muzika ir nuostabūs Vilniaus horizontai. Skaityti daugiau
Kviečiame nuostabų Valentino dienos vakarą praleisti „Paukščių tako“ restorane klausantis ypatingų melodijų. Šventinės vakarienės metu galėsite žvelgti į naktinio Vilniaus platybes ir klausytis gyvo garso koncerto, skambės prancūzų atlikėjų kūriniai bei... Skaityti daugiau
Tuos, kurie myli ir švenčia gyvenimą kiekvieną dieną, Vasario 14 d., kviečiame švęsti MONTE PACIS. Jūs ne tik pasimėgausite specialiai šiai dienai šefo Ernesto Viršilo sukurtais patiekalais JAI ir JAM, bet ir įvertinsite užkandį, kuriuo prieš keletą metų... Skaityti daugiau
Šv. Valentino diena – romantiškiausia metų šventė! Nustebinkite mylimą žmogų Valentino dienos proga padovanodami apsilankymą Vilnius Grand Resort: nakvynę prabangiuose apartamentuose, romantišką vakarienę, sekmadienio pusryčius, pramogas Spa sveikatingumo centre. Skaityti daugiau
Ne bereikalo sakoma, kad maistas suartina žmones. O dar skanesnis jis, kai ruošiamas kartu su mylimaisiais. Kviečiame valentino dienos popietę praleisti ČIOP ČIOP virtuvėje kartu su žaviuoju prancūzu šefu Marc. Gaminsime ir mėgausimės afrodiziakiniu, meilės... Skaityti daugiau