Naujienos

Big Green Egg receptai: VIŠČIUKAS KIAUŠINYJE
Šiuolaikiška klasika. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudojamas alaus kokteilis Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu krūtinėlei, kuri iškepa greičiau už blauzdeles. Šis receptas puikus tuo, kad jums reikės tik pusės skardinės, todėl alų prieš tai būtinai atšaldykite!


Vištiena valgiaraštyje? Pirkite kokybišką!

Vištieną mėgsta daugelis, bet ne visos vištos vienodos. Jei norite pagaminti gardžios vištienos, svarbu įsigyti natūraliai auginto paukščio mėsos. Tai lems neprilygstamą skonį ir kokybę, o paukštis bus gyvenęs humaniškomis sąlygomis.

Vištiena ir paukštiena – neatsiejama subalansuotos mitybos dalis. Pirmiausia todėl, kad tokia mėsa gausi baltymų, vitaminų ir mineralų. Be to, paukštienoje mažiau sočiųjų riebalų nei kitose mėsose. Be naudos sveikatai, vištiena ir paukštiena yra labai gardi, ypač įsigyta iš patikimo pardavėjo ir paruošta pagal gerą receptą. Visada stenkitės rasti ekologiškos vištienos, nes ji daug kuo pranašesnė už įprastą. Pavyzdžiui, paukščiai užauga palankiomis sąlygomis ir savu tempu. Paprastos vištos, priešingai, beveik nemato natūralios šviesos ir gyvena grupėmis po 18 viename kvadratiniame metre. Dažniausiai mėsai auginamos greitai augančių veislių vištos. Tai palanku augintojams, nes tokius paukščius galima pjauti sulaukusius 6 savaičių. Laimė, vis daugiau vartotojų žino apie kokybės skirtumus ir renkasi ekologišką vištieną.

BGE_2_min

Big Green Egg eksperto vizija

Deja, ekologiškos vištienos išvysi nedažnai. Ji visai kitokia nei siūloma prekybos centro nukainotų prekių lentynose. Šie paukščiai sveiki, jų gyvenimas geras. Jie maitinti sveiku pašaru, neturinčiu GMO ir antibiotikų, ir galėjo laisvai vaikštinėti ūkyje. Yra daug vištų veislių. Skiriamos dedeklės (labiau tinkamos dėti kiaušiniams) ir viščiukai broileriai (auginami mėsai). Aš vis nustembu, kad ekologiška vištiena ne tik skanesnė, bet ir greičiau iškepa! Taigi gaminimo laikai receptuose nurodyti būtent ekologiškai vištienai, o ne – deja, lengviau gaunamai – masiškai auginamų vištų mėsai.

Skanaus!

Ralph de Kok

Višta ant alaus skardinės

Ingredientai:


2 porcijos
1 ekologiška višta
alyvuogių aliejus
1 skardinė alaus kokteilio Radler (pustuštė)
1 žalioji citrina
1 citrina

Prieskonių mišiniui
1 v. š. juodųjų pipirų
1 v. š. druskos
2 kaupini šaukštai maltos paprikos
3 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. maltų gvazdikėlių
1 kaupinas šaukštelis maltų svogūnų
1 kaupinas šaukštelis maltų kuminų
1 kaupinas šaukštelis česnakų granulių
1 kaupinas šaukštelis maltų aitriųjų paprikų

BGE_1_min

Paruošimas

Šiuolaikiška klasika. Šis patiekalas nepaprastai populiarus, bet vis tiek sulaukiu daug klausimų, todėl norėjau vėl pasidalyti savo patirtimi. Šis receptas neįprastas tuo, kad naudoju alaus kokteilį Radler. Gaiviai saldus citrusinių vaisių skonis – tikras gardumėlis! Kol višta kepa, alus skardinėje garuoja, todėl mėsa išlieka minkšta ir sultinga, o tai ypač svarbu krūtinėlei, kuri iškepa greičiau už blauzdeles. Šis receptas puikus tuo, kad jums reikės tik pusės skardinės, todėl alų prieš tai būtinai atšaldykite!
 Užkurkite Big Green Egg kepsninę. Įdėkite convEGGtor laikiklį kojelėmis į viršų, uždarykite dangtį ir įkaitinkite kepsninę iki 180 ºC. Tuo tarpu sumaišykite visus prieskonius. Atsargiai atskirkite odelę nuo mėsos. Tai padarysite pakišdami pirštus po odele ir judindami juos į šonus. Dalį prieskonių mišinio ištepkite ant mėsos po odele ir gerai įtrinkite. Dalimi mišinio ištrinkite vištos vidų. Atidžiai ištepkite odelę alyvuogių aliejumi ir ištrinkite ją likusiu prieskonių mišiniu.

BGE_4_min

  • Uždėkite pustuštę Radler skardinę ant specialaus nerūdijančio plieno skardinių laikiklio, o ant viršaus užmaukite vištą. Įdėkite viską į Apvalią skysčių surinkimo talpą ir uždėkite ją ant convEGGtor laikiklio. Uždarykite EGG kepsninės dangtį ir kepkite vištą 60–70 min.
  • Naudodami Pit Mitt BBQ pirštinę išimkite talpą iš kepsninės ir prieš patiekdami užtarkuokite ant paukščio žaliosios ir geltonosios citrinų žievelės.

Daugiau RUDENS SEZONO BIG GREEN EGG RECEPTŲ >>

© Big Green Egg Europe 2015, Ralph de Kok, Chicken On The Egg, www.biggreenegg.eu 

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Mažiau nei po mėnesio Valentino diena. Ar jau žinote, kuo nudžiuginsite savo mylimiausius? Desertas iš geriausių Lietuvos konditerių garantuos palaimingą "ach". Iki pat Valentino dienos pristatysime po vieną iš geriausių Lietuvos desertų damų. Agnė Žukovskytė... Skaityti daugiau
„Naujausios tendencijos, vyraujančios pasaulio restoranų desertų meniu – įdomūs, dažnai nestandartiniai, netikėti sprendimai, stebinantys klientus, pavyzdžiui, desertai su daržovėmis." - Apie desertų tendencijas ir madas pasakoja LRVVKA narė, restorano... Skaityti daugiau
Kas yra tai, be ko neapsieina nei vieno restorano meniu? Kas tas patiekalas, kurį tikrai rasite kiekvienų dienos pietų ir a la carte meniu? Atsakymas paprastas – sriuba. Tik štai jei norime, kad dienos pietų grįžtume vėl ir vėl, o įspūdžiai apie a la carte... Skaityti daugiau
Žinote kur gauti skaniausius mėsainius? Pasigaminti juos patiems: iš kokybiškų žaliavų, pagal gerą receptą. Išbandykite ne tik šio recepto klasikinį variantą, bet ir mėsainio ruošimą kepsninėje. Skaityti daugiau
Jautiena gardinta aromatingomis Provanso žolelėmis - greitai pagaminamas, sotus ir skanus patiekalas. Skaityti daugiau
BBQ sezonas įsibėgėja - išbandykite šį puikų, dietišką receptą. Švelnus vištienos ir cukinijos derinys labiausiai patiks moterims, bet pagardinus geru BBQ padažu taps vasaros hitu ir vyrams. Skaityti daugiau
Kvapnios ir gaivios vasariškos salotos su egzotišku granatų prieskonių idealiai tiks prie kepsninėje ruoštų patiekalų, arba gali tapti puikiu pasirinkimu lengviems pietums ar sveikai vakarienei. Skaityti daugiau
Visai nebūtina būti vegetaru, kad išbandyti klasikinių patiekalų receptus be mėsos. Iškepkite aromatingą picą su kvapniomis žolelėmis ir kvieskitės vasariškų pietų draugus vegetarus. Skaityti daugiau