Naujienos

Berlyno gatvės maistas Vilniuje
Virtuvė: Vokiečių
Berlynas garsėja kokybško greito maisto koncepcijomis, o lietuvaičiai dažnai daro 100 km. lanką pro šį miestą vien tik užkasti kokybiškų ir skanių kebabų! Beje, būtent Vokietijoje buvo sugalvota kebabą pateikti lavaše ar pitoje! Šiandien lanką galima sukti į „Berlin’o Bistro“ greito vokiško maisto užkandinę, kur paragausite išties kokybiško, pagal visas vokiškas tradicijas pagaminto gatvės maisto: vokiškos dešrelės – currywurst, bratwurst bei Berlin-rosted (kurios yra naujiena net pačioje Vokietijoje) bei garsiųjų kababų ir falafelių lavaše ar su pita.

Pirmosios dešros (dešrelės) datuojamas šumerų kultūroje, Mesopotamijoje (dabartinė Irako teritorija) maždaug 3000 metų prieš Kristų, Kinijoje minimos apie 580 metais, o Graikijoje - maždaug 550 metais prieš Kristų. Tikrasis dešrelių kūrėjas yra nugrimzdęs praeities labirintuose, ir mes galime tik spėlioti, kas jį tuomet įkvėpė sukurti kulinarinį šedevrą, kuris šiandien vienas populiariausių mėsos gaminių pasaulyje ir be kurio neįsivaizduojamas net daugelio tautų kulinarinis paveldas!

Vokietija stipriai išvystė dešrų ir dešrelių kultūrą, kurios greitai ir taikliai užpildė ne tik namų ir restoranų virtuves, bet ir miestų gatvės maisto nišą. Visai nekeista, o greičiau ilgai laukta, kad pagliau Lietuvos street food (gatvės maisto) padangėje atidaryta vokiškos dvasios užkandinė!

Berlynas garsėja kokybško greito maisto koncepcijomis, o lietuvaičiai dažnai daro 100 km. lanką pro šį miestą vien tik užkasti kokybiškų ir skanių kebabų! Beje, būtent Vokietijoje buvo sugalvota kebabą pateikti lavaše ar pitoje! Šiandien lanką galima sukti į „Berlin’o Bistro“ greito vokiško maisto užkandinę, kur paragausite išties kokybiško, pagal visas vokiškas tradicijas pagaminto gatvės maisto:  vokiškos dešrelės – currywurst, bratwurst bei Berlin-rosted (kurios yra naujiena net pačioje Vokietijoje) bei garsiųjų kababų ir falafelių lavaše ar su pita. Dešreles, kebabo mėsa bei falafeliai atkeliauja į „Berlin'o Bistro“ tiesiai iš Vokietijos tiekėjų (ne paslaptis, kad tai tampa gana dažna praktika lietuviškose maitinimo įstaigose, siekiančiose kokybiškų žaliavų). Tiesa - vietoje kepama pita, lavašas, šviežiai gamini padažai. Patiekalų gamyboje naudojamos šviežios daržovės ir net gruzdintos bulvytės yra ne šaldytos, o šviežiai supjaustomos ir tik tada skrudinamos aliejuje.

Tvarka bei geras maistas – svarbiausia, ko galite tikėtis “Berlin'o Bistro”. Daugiausia dėmesio tarp lankytojų sulaukia dešrelės, bulvytės bei kebabas pitoje – būtina paragauti, nes 100 km spinduliu tikrai nerasite vokiško greito maisto, kuris yra pagamintas pagal vokiškas tradicijas. Taip pat tai vienintelė vieta, kurioje gausite berlynietiškų dešrelių, kurių skonis tikrai nesiskirs nuo tų, kurias ragavote Berlyno gatvėse. Beje - gerame greito maisto patiekale visi ingredientai yra sultingi, pilni skonio ir papildo vienas kitą – būtent taip čia ir gaminamas maistas!

Vienu metu Vilniaus Berlin'o Bistro priims 45 asmenų, o esant reikalui ir poreikiui bistro vieta bei salė gali tapti neformalia erdve jūsų šventei, o meniu prisitaikys prie užsakovo norų.

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė
Berlin’o Bistro

Berlin’o Bistro

Geležinkelio g. 3, VILNIUS
Taikomos nuolaidos: lojalumo kortelė..
 (0)
Pirmosios dešros (dešrelės) datuojamas šumerų kultūroje, Mesopotamijoje (dabartinė Irako teritorija) maždaug 3000 metų prieš Kristų,...

Daugiau straipsnių šia tema:

Kovo 8-ąją šveskite Tarptautinę Moters dieną restorane “Batoras”! Restoranas kviečia visus pasimėgauti specialiai šiai progai sukurtais kulinariniais šedevrais, jaukia aplinka, dėmesingu aptarnavimu ir gyvai skambančiomis melodijomis. Visoms Moterims šia proga... Skaityti daugiau
Viduržemio jūros virtuvės restorano MEZE komanda kviečia pirmąją pavasario šventę švęsti gurmaniškai. Skambės gyvai atliekamos populiarios dainos, gyvai gros gitara, ragausite rytietiškų patiekalų ir gersite nuostabų vyną. Skaityti daugiau
Kuris restoranas nustebins labiausiai? Kovo 16 dieną, ketvirtadienį, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti kulinariniame safaryje „Vilnius Gastro 2017“. Pasirinkę vieną iš trijų maršrutų – Geltoną, Žalią arba Raudoną gurmanai, už vienos... Skaityti daugiau
Visi kavos mėgėjai, maloniai kviečiami į kavos degustaciją. Visi norintys ne tik galės išbandyti savo skonio receptorius, bet ir sudalyvauti kavos ruošimo pamokoje, kur išmoksite pasiruošti kavą kaip tikri profesionalai, sužinosite daug įdomių faktų apie kavą.... Skaityti daugiau
Restoranas „Esse“ ir žurnalistai Jurga ir Paulius Jurkevičiai (Roma) kovo 7 d. kviečia į degustacinę vakarienę - „Artišokai ir Viduržemio Jūros Gėrybės“. Degustacijos metu ragausite: 2016 metų derliaus alyvuogių aliejų, gurmaniškus artišokų patiekalus... Skaityti daugiau
Balandžio 22-23 d. Druskininkuose vyks jau antrasis Lietuvoje tarptautinis plovo virimo čempionatas į kurį kviečiami dalyvauti visi, kam plovas - ne tik ryžių patiekalas, tiek gero maisto mėgėjai, teik profesionalūs šefai. Čempionato metu plovą virs ne tik... Skaityti daugiau
„Kai jie pakilo į dangų ir Jis paprašė už Jo tekėti, Ji nedvejodama atsakė TAIP!”. Kovo 17 dieną, Vilos „Dubgiris“ bei renginių organizatorių „Pramogų Diva“ ir „Trys Karaliai organizuojama – Žemaitijos Vestuvių (ir ne tik) paroda – mugė! Jauki... Skaityti daugiau
Kas sugalvojo, kad Meilės dienos negalima švęsti pavyzdžiui Vasario 17-18 d.? Penktadienį, po darbų, su savo mylimiausiais žmonėmis lėkti prie jūros - pripažinkite tai, ko gero, geriausias pasirinkimas. Šiemet atsidaręs, bet jau tapęs vienu populiariausių,... Skaityti daugiau
Vilniuje įsikūrusi "Alaus studija" apipinta ir legendomis, ir gandais, ir apkalbomis... Truputį atitrauksime miglos šydą ir įvesime šiek tiek aiškumo, nes tai viena iš nedaugelio teisingų Vilniaus vietų, kur mažai kas keičiasi arba visai nesikeičia! Skaityti daugiau
Likus 2 dienoms iki užgavėnių, sostinės Meze restoranas kvies pasisemti įkvėpimo, kulinariniuose kursuose, kad blynų šventė būtų dar sotesnė ir skanesnė. Užsiėmimų metu gaminsite 2 tipų blynus ir 3 pasakiškai skanius įdarus. Šį kartą kviečiami... Skaityti daugiau
Ar kada galvojote, kiek kainuoja gera vakarienė namuose? Receptų paieška, kelionė į kelias parduotuves, kad gauti viską, ko reikia patiekalui, nepraktiški pirkiniai, kai reikia tik „žiupsnelio“...O dabar įsivaizduokite, kad grįžus į namus, jau viskas būtų... Skaityti daugiau
Sostinės senamiesčio širdyje įsikūrę šampano ir austrių namai "Epernay" dvelkia tikra Prancūzijos regiono "Champagne" dvasia. Nuo išskirtinio įrengimo ir subtilių interjero detalių iki kruopščiai apgalvotų Prancūzijos simbolių - pasijusite lyg įžengę į... Skaityti daugiau
Kas sakė, kad žiemą prie jūros nėra ką veikti? Tai geriausias laikas ramiai ir jaukiai pasilepinti. Visą vasario mėnesį Palangos viešbutyje "Vanagupė" nuolaidos SPA ir grožio procedūroms. Skaityti daugiau
Didelių porcijų ir persivalgymo erą ilgam pakeitė sveikos mitybos ir individualių dietų laikas. Maisto vertės supratimas auga kasdien, o mokėti už „bet ką“ nebesinori vis didesniam ratui žmonių. Švaraus, subalansuoto ir patikimo maisto ieškotojams atsiveria... Skaityti daugiau
Vakar Vilniaus senamiestyje Rūdninkų gatvėje duris atvėrė atsinaujinęs restoranas „Vegan RawHouse“. Vienintelis Lietuvoje 100% žaliavalgiškas restoranas atsinaujino ir pakeitė pavadinimą (iki šiol vadinosi „Raw 42“). Restorano patiekalai atitinka... Skaityti daugiau