Naujienos

Berlyno gatvės maistas Vilniuje
Virtuvė: Vokiečių
Berlynas garsėja kokybško greito maisto koncepcijomis, o lietuvaičiai dažnai daro 100 km. lanką pro šį miestą vien tik užkasti kokybiškų ir skanių kebabų! Beje, būtent Vokietijoje buvo sugalvota kebabą pateikti lavaše ar pitoje! Šiandien lanką galima sukti į „Berlin’o Bistro“ greito vokiško maisto užkandinę, kur paragausite išties kokybiško, pagal visas vokiškas tradicijas pagaminto gatvės maisto: vokiškos dešrelės – currywurst, bratwurst bei Berlin-rosted (kurios yra naujiena net pačioje Vokietijoje) bei garsiųjų kababų ir falafelių lavaše ar su pita.

Pirmosios dešros (dešrelės) datuojamas šumerų kultūroje, Mesopotamijoje (dabartinė Irako teritorija) maždaug 3000 metų prieš Kristų, Kinijoje minimos apie 580 metais, o Graikijoje - maždaug 550 metais prieš Kristų. Tikrasis dešrelių kūrėjas yra nugrimzdęs praeities labirintuose, ir mes galime tik spėlioti, kas jį tuomet įkvėpė sukurti kulinarinį šedevrą, kuris šiandien vienas populiariausių mėsos gaminių pasaulyje ir be kurio neįsivaizduojamas net daugelio tautų kulinarinis paveldas!

Vokietija stipriai išvystė dešrų ir dešrelių kultūrą, kurios greitai ir taikliai užpildė ne tik namų ir restoranų virtuves, bet ir miestų gatvės maisto nišą. Visai nekeista, o greičiau ilgai laukta, kad pagliau Lietuvos street food (gatvės maisto) padangėje atidaryta vokiškos dvasios užkandinė!

Berlynas garsėja kokybško greito maisto koncepcijomis, o lietuvaičiai dažnai daro 100 km. lanką pro šį miestą vien tik užkasti kokybiškų ir skanių kebabų! Beje, būtent Vokietijoje buvo sugalvota kebabą pateikti lavaše ar pitoje! Šiandien lanką galima sukti į „Berlin’o Bistro“ greito vokiško maisto užkandinę, kur paragausite išties kokybiško, pagal visas vokiškas tradicijas pagaminto gatvės maisto:  vokiškos dešrelės – currywurst, bratwurst bei Berlin-rosted (kurios yra naujiena net pačioje Vokietijoje) bei garsiųjų kababų ir falafelių lavaše ar su pita. Dešreles, kebabo mėsa bei falafeliai atkeliauja į „Berlin'o Bistro“ tiesiai iš Vokietijos tiekėjų (ne paslaptis, kad tai tampa gana dažna praktika lietuviškose maitinimo įstaigose, siekiančiose kokybiškų žaliavų). Tiesa - vietoje kepama pita, lavašas, šviežiai gamini padažai. Patiekalų gamyboje naudojamos šviežios daržovės ir net gruzdintos bulvytės yra ne šaldytos, o šviežiai supjaustomos ir tik tada skrudinamos aliejuje.

Tvarka bei geras maistas – svarbiausia, ko galite tikėtis “Berlin'o Bistro”. Daugiausia dėmesio tarp lankytojų sulaukia dešrelės, bulvytės bei kebabas pitoje – būtina paragauti, nes 100 km spinduliu tikrai nerasite vokiško greito maisto, kuris yra pagamintas pagal vokiškas tradicijas. Taip pat tai vienintelė vieta, kurioje gausite berlynietiškų dešrelių, kurių skonis tikrai nesiskirs nuo tų, kurias ragavote Berlyno gatvėse. Beje - gerame greito maisto patiekale visi ingredientai yra sultingi, pilni skonio ir papildo vienas kitą – būtent taip čia ir gaminamas maistas!

Vienu metu Vilniaus Berlin'o Bistro priims 45 asmenų, o esant reikalui ir poreikiui bistro vieta bei salė gali tapti neformalia erdve jūsų šventei, o meniu prisitaikys prie užsakovo norų.

Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė
Berlin’o Bistro

Berlin’o Bistro

Geležinkelio g. 3, VILNIUS
Taikomos nuolaidos: lojalumo kortelė..
 (0)
Pirmosios dešros (dešrelės) datuojamas šumerų kultūroje, Mesopotamijoje (dabartinė Irako teritorija) maždaug 3000 metų prieš Kristų,...

Daugiau straipsnių šia tema:

Pirmosios Baltijos stintos tiesiai iš jūros jau "Žuvinės" restoranuose Vilniuje ir Palangoje! Pačios skaniausios - be jokių bulvių ir įmantrių garnyrų. Skaniausia keptas stintas valgyti rankomis. Skaityti daugiau
Gera naujiena vilniečiams - nauja vieta vėlyviesiems pusryčiams! Tokiems tikriems, kur galima neskaičiuoti laiko, pabėgti nuo kasdieninio šurmulio, atsipalaiduoti gamtos apsuptyje neišvažiuojant iš miesto. Dar geresnė naujiena - tokius pusryčius galite laimėti sau... Skaityti daugiau
Sausio 18 d. 19 val. Meze restorano komanda kviečia į kulinarinius kursus su virtuvės šefu Christos Georgogiannopoulos. Kursų metu bus gaminama iš Jūsų mėgstamiausių ingredientų, kuriuos patys galėsite įvardinti prieš kursus. Išmoksite naujų, dar neatrastų... Skaityti daugiau
„Kempinski Hotel Cathedral Square“, prabangių viešbučių lyderis Lietuvoje, paskelbė apie naujo generalinio direktoriaus p. Kai Schukowski paskyrimą. Skaityti daugiau
Nusibodo žiemos šalčiai? Norisi karščio, įspūdžių ir kažko ypatingo? Tuomet Jums į Pilialaukio alaus namus - restoraną. Čia startavo žiemos įkvėptas kepsnių meniu, kuriuos galima užsigerti firminiu restorano karštu alumi...O didžioji karščio banga,... Skaityti daugiau
Sostinėje pastebimai auga barų ir restoranų skaičius, o tai rodo, kad daugėja žmonių, ieškančių gardaus maisto, gero alaus ar pramogų mieste. Sostinės senamiestyje ir centre įsikūrę patys įvairiausi restoranai – nuo siūlančių tradicinius lietuviškus... Skaityti daugiau
Ar prisimenate kultinį serialą „Draugai“, kur pagrindiniai herojai kasdien susėsdavo savo mėgstamoje kavinėje, kur jauki atmosfera – beveik, kaip namuose? Būtent tokia vieta yra Kaune įsikūręs restoranas-klubas „Migdolas“. Tai gerų draugų ir geros... Skaityti daugiau
Yra laikas ieškoti gurmaniškų atradimų ir yra laikas tiesiog skaniai ir sočiai pavalgyti. Tiesa, dažniausiai tas laikas būna suskaičiuotas minučių tikslumu, todėl Ukmergėje įsikūrusios dvi užeigos „Kolegos“ žada dienos pietus patiekti per 4 minutes. O... Skaityti daugiau
Vertinantys aukšto lygio gurmanišką virtuvę, Palangą ilgą laiką vertino, kaip keistą nesusipratimą, kur gera ilsėtis, bet jei nori tikrai skaniai pavalgyti, pasirinkti nelabai turi iš ko. Ką gi, Palanga, po truputį keičiasi į gerą, atsidaro nauji restoranai,... Skaityti daugiau
Jau devintus metus vilniečiai ir miesto svečiai renka sostinės svetingiausius – viešbutį, restoraną, kavinę, muzikinį klubą, barą, muziejų, galeriją, krautuvėlę, gidą, turizmo agentūrą bei svetingiausius sostinės įstaigų darbuotojus. Šiandien Vilniaus... Skaityti daugiau
Sparčiai populiarėjant sveikam gyvenimo būdui, vienas iš „must“ aplankyti Kauno taškų – “Fruti Juice&Smoothie” sulčių baras! Tai šviežiai spaustos sultys, trinti, žalieji, riešutų pieno kokteiliai, desertai, detoksikacijos programos. Sultys spaudžiamos... Skaityti daugiau
Meksikietiškos virtuvės mylėtojų, entuziastų ir žinovų įkurtas "No forks" labiausiai žinomas dėl savo buritų, taikosi prie vietinio klimato ir į meniu įtraukia autentišką meksikietišką vištienos sriubą 'chicken fajita'. O kad po gerų pietų būtų... Skaityti daugiau
Dviejų Lietuvos pulo čempionų įkurtas biliardo klubas „Entry“, tarp Kauno gyventojų, garsėja ne tik dėl savo pasaulinio lygio biliardo įrangos, bet ir dėl geros virtuvės, pamėgtos net „Žalgirio“ klubo krepšininkų, bei įspūdingos gėrimų kolekcijos,... Skaityti daugiau
Nors Lietuvą įprasta matyti ir pristatyti užsienio svečiams, kaip gero alaus kraštą, tikroji alaus kultūra tik dabar išgyvena savo gražiausią savo augimo laiką.“Gimsta“ profesionalūs alaus someljė, stiprėja mažieji aludariai ir atsidaro rafinuoti alaus... Skaityti daugiau
Kiek žinote pilkos spalvos atspalvių? Skoninga, neįpareigojanti, madinga – pilka spalva geriausiai atskleidžia šalia esančių spalvų gylį ir išraiškingumą. Pilka, Grey restorano interjero spalva, atskleidžia elegantiškų patiekalų sodrumą ir leidžia mėgautis... Skaityti daugiau