Naujienos

Artėjančioje sveikos mitybos konferencijoje – pasaulinio garso pranešėjai
Kovo 18-19 d. viešbučio „Radisson Blu” konferencijų centre Vilniuje vyks jau penktąjį kartą organizuojama Ann Wigmore sveikos mitybos konferencija. Pranešimus renginyje skaitys visame pasaulyje žinomi mitybos specialistai Brenda Davis, Jeffrey Smithas, Mladenas Golubicas, Deanas Ornishas.

„Lietuviai širdies ir kraujagyslių ligomis serga dažniau nei bei kurios kitos šalies Europos sąjungoje gyventojai, o pagal gyvenimo trukmę esame treti nuo galo. Tokia statistika liūdina, ypač žinant, jog didžioji dalis šių ligų ir ankstyvų mirčių yra nulemtos ydingo gyvenimo būdo, kurį galima nesunkiai pakeisti“, - sakė konferencijos organizatorius Ann Wigmore fondo direktorius bei Europos gyvensenos medicinos specialistų asociacijos prezidentas Paulius Jaruševičius.

Paulius18

Pasak jo, pagrindinis renginio tikslas yra visuomenės švietimas. Idėja jį organizuoti kilo prieš šešetą metų, kai P.Jaruševičius susipažino su keletu Ann Wigmore bendražygių. A.Wigmore (mergautinė pavardė – Ona Varapickaitė) – JAV gyvenusi išeivė iš Lietuvos, visame pasaulyje pripažinta gyduolė ir natūropatė, daugybės knygų autorė, Natūraliosios medicinos bei Hipokrato institutų įkūrėja.

Ann Wigmore sveikos mitybos konferencija Lietuvoje organizuojama nuo 2012-ųjų ir yra garsi tuo, kad į ją skaityti pranešimų atvyksta garsiausi pasaulyje mitybos specialistai. Renginyje jau lankėsi knygomis „Natūralus būdas išvengti ligų“ bei „Visuma“ išgarsėjęs biochemikas Collinas Campbellas, dabartinis Hipokrato instituto vadovas gydytojas Brianas Clementas, JAV prezidentą Billą Clintoną gydęs kardiologijos specialistas Caldwellas Esselstynas, keliolika knygų apie žaliavalgystę išleidusi Victoria Boutenko ir kt.

Šių metų konferencijoje dalyvaus itin garsi mitybos mokslininkė iš Kanados Brenda Davis, dėstanti mitybą net trejuose universitetuose bei išleidusi galybę knygų ir mokslinių straipsnių. Pirmąją konferencijos dieną ji kalbės apie sveiką suaugusiųjų mitybą, o antrąją – ves mokymus tėvams bei su vaikais dirbantiems specialistams. Kaip vaikus įpratinti valgyti daržoves, kaip žinoti ar jiems netrūksta kokių nors maistinių medžiagų bei kaip sudaryti sveiką ir skanų meniu visai šeimai – atsakymams į šiuos klausimus bus skirta visa antroji konferencijos diena.

B.Davis0101

Renginyje pasirodys ir amerikietis Jeffrey Smithas – mokslininkas, žurnalistas ir dokumentinių filmų autorius, žinomas kaip aršiausias pasaulyje kovotojas prieš GMO. Jo pranešimas – apie tai, kokią žalą GMO daro sveikatai bei aplinkai.
Dar du svečiai iš JAV – gydytojai Mladenas Golubicas bei Deanas Ornishas, kalbės apie tai, kad žmogaus sveikatą lemia ne brangūs medikamentai ar medicininės įrangos pažanga, o paprasti, pigūs, visiems prieinami metodai, tokie kaip subalansuota mityba, fiziniai pratimai bei pozityvus nusiteikimas.

J.Smith0101

Be užsieniečių, konferencijoje bus galima išgirsti ir keletą pranešėjų iš Lietuvos. „Tiek visuomenės, tiek sveikatos specialistų susidomėjimas sveika gyvensena auga, netgi į Seimą šįkart išsirinkome politikus, sveikatos klausimais mąstančius itin pažangiai, nusiteikusius kovoti prieš žalingus įpročius“, - džiaugėsi P.Jaruševičius.

Bilietai į konferenciją – jau prekyboje. Juos galima įsigyti portale www.sveikata.org


Grįžti atgal

Parašykite komentarą:

Vardas*: El. paštas:
Komentaras*:
Taisyklės ir atsakomybė

Daugiau straipsnių šia tema:

Nėra sudėtinga suorganizuoti šventės stalą. Tereikia suplanuoti ir suderinti meniu, apskaičiuoti, kiek reikės gėrimų, pasirūpinti tinkamais indais... Kada atiduoti šaltus, kada karštus patiekalus ... Kaip sutaupyti, bet neprarasti kokybės... Kaip susodinti... Skaityti daugiau
Iš ko Jums susideda žodis šventė? Pirmos mintys šaunančios į galvą daugeliu – stalas, vaišės, gėrimai, muzika/šokiai, vienas kitas žaidimas, torto dalinimas, išlydint svečius. Tačiau jau seniai vien gausus stalas nebesimbolizuoja gerovės ir svetingumo. Tad... Skaityti daugiau
Šią savaitę kulinarijos ir renginių studijoje “Čiop Čiop“ studijos vadovė ir tinklaraštininkė Urtė Mikelevičiūtė pristatė naujausias vestuvių tendencijas 2017-iems metams. Buvo išskirtos trys pagrindinės kryptys: boho, aristokratija bei minimalizmas. Skaityti daugiau
Vakar „Kempinski“ viešbutyje 13 virėjų, konditerių ir someljė bei vyno žinovų komandų kūrė saldžius stebuklus ir kovojo dėl „Auksinės šakutės“ įvertinimo. Septintą kartą vykusio Vyno ir deserto čempionato nugalėtojais tapo restorano „Stebuklai“... Skaityti daugiau
Visame pasaulyje populiarėjantis veganizmas neaplenkė ir Lietuvos. Į sparčiai augančią veganų bendruomenę jau atkreipė dėmesį verslas - prekybos centruose ir specializuotose parduotuvėse atsiranda veganams skirtos lentynos, o maitinimo įstaigos į meniu įtraukia... Skaityti daugiau
Jau ateinantį pirmadienį, spalio 24 d. prabanga alsuojančiame „Kempinski“ viešbutyje šurmuliuos septintasis Vyno ir desertų čempionatas. Beveik rekordinis 20-ties – virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų – komandų skaičius sieks aukščiausio... Skaityti daugiau
Nepraleiskite progos sudalyvauti unikaliame visame pasaulyje - Vyno ir desertų derinių čempionate spalio 24-ąją dieną! Kurkite! Derinkite! Dalyvaukite ir nugalėkite! Septintąjį kartą nugalėtojais bus skelbiamos virėjų, konditerių ir someljė ar vyno žinovų... Skaityti daugiau
Unikali proga pavakarieniauti su nacionaline šefų rinktine ir būti nustebintais novatoriškais sprendimais, išradingais patiekalais, burnoje tirpstančiais naujais skoniais bei praplėsti žinias apie pasaulines gastronomijos madas. Vakarienė vyks Klaipėdoje, restorane... Skaityti daugiau
Ketvirtasis Kairėnų vasaros festivalis į pasimatymus su muzika kvies\čia birželio-rugpjūčio mėnesiais. Šiemet festivalis pristato dar įvairesnę ir spalvingesnę programą, kurią neabejotinai įvertins geros muzikos gurmanai. Šeši vasaros koncertai lyg šilto... Skaityti daugiau
Stokholmo parodų rūmuose balandžio 26-29 dienomis vyko paroda „Gastro Nord 2016“ - tai pirmaujanti bei galima sakyti vienintelė Šiaurės regionuose viešbučių, restoranų, viešojo maitinimo ir greito maisto įstaigų paroda. Skaityti daugiau
Kovo 2-3 dienomis Vyno klubas kviečia Jus į dvi dienas kupinas Pjemonto! Tai puiki ir reta proga susitikti su „Mauro Molino", „Produttori del Barbaresco", „Elvio Cogno" ir „Ca' dei Mandorli" vyninių atstovais ir paragauti „Barolo", „Barbaresco", „Barbera" bei... Skaityti daugiau
Atgaivinkime istorinę lietuvių virtuvę savo namuose ruošdami šventines vaišes! Kokia gi iš tiesų toji lietuviška virtuvė? Kas jai būdinga? Kas lėmė jos formavimąsi, darė didžiausią įtaką? Kaip ji keitėsi bėgant amžiams ir kokią ją turime šiandien?..... Skaityti daugiau
Š. m. lapkričio 9 dieną vyks šeštasis Vyno ir desertų derinių čempionatas – tarptautinės virėjų, konditerių ir someljė varžybos, kuriose dalyvių komandos teisėjų komisijai pateikia specialiai varžyboms sukurtus vyno ir deserto derinius. Organizatoriai... Skaityti daugiau
Vestuvių fotosesija – individualus, labai asmeniškas ir netgi intymus procesas, kurio kūrime dalyvauja ne tik fotografas, bet ir patys jaunavedžiai. Dažnai itin daug pastangų skiriama tos vienintelės, gražiausios vietos svajonių fotosesijai paieškoms. „Vis dėlto... Skaityti daugiau
Penktadienį Vilniuje pirmą kartą vyksiančio John’o Lennon’o mini festivalio lankytojai bus kviečiami vaišintis užkandžiais, paruoštais pagal legendinio atlikėjo ir jo žmonos Yoko Ono receptus. Juos iš JAV turimų archyvų festivalio iniciatoriui –... Skaityti daugiau